זה מצחיק ש..

Babajista13

New member
זה מצחיק ש..

אתם לא מקשיבים לחיילים אמיתיים שכותבים לכם כאן בפורום, אולי הם צריכים להגיע לבתי ספר שלכם, ואז תהיו חייבים להצדיע ולהקשיב להם ועוד משהוא, אין שום סיבה להקשיב למדריכים, למה הם בכלל לא יודעים מה הם עושים לכם, הם בעצמם עושים סיורים בבסיסים כדי לדעת מה זה חיל האויר, ומין הסתם יכניסו אותם למעבדה הכי מגניבה ביחידה ויגידו להם שכך נראה השירות. כולכם תשנו את דעתכם אחרי (ואם) תעברו תורנות מטבח אחת לפחות בא תעבדו 14 שעות ללא הפסקה אם 20 דקות לארוחת צהוריים.. רק אז תתחילו לחשוב איפה המקצוע ואיפה השוחרות

elik121

New member
צודק הבחור

ואפילו שקיבלתי תפקיד שהוא חלומי,עדיין התנאים מסביב הורסים את כל הכוח לחיות. השוחרות כמעט ולא נותנת יתרון ברוב המקומות בצבא,אפילו מפקד שהיה שוחר,לא יעדיף שוחרים,אומר את זה מנסיון. אצלנו בוחרים ראשי צוותים ע"פ ידע בלבד. אל תנסו לבקר אותי,אני ראש צוות ומחזיק די הרבה אחריות על הראש,כל אחד פה שהוא קצת יותר עם ראש מאשר סתם חייל יסכים איתי. תהיו גאים בשוחרות,אני לא אומר שלא,אבל התנאים לא טובים,והרבה מאכילים חרא.

Babajista13

New member
מי אתה בכלל?

סתם צוחק, קיצר מר. לוקס מאוד יתאכזב אם לא תקבל חבילה שהוא שלח לך, וגם לדעתי זה ממש לא יפה מצדך לא לנסות לקבל אותה, חוצפן! יום טוב ו.פ טכנאי א.ב שיושב ב- מ. ונשבר לו ה- ז.

maxlvo

New member
סתם לידע כללי

ביום רביעי האחרון עשיתי הגברה לקצינים בכירים אצלי בבסיס (רב סרנים, סא"לים, והמבס) (סתם לידע כללי, אני מביסנ"מ). הם דיברו על הרבה דברים משעממים (מבנה הבסיס, תוכניות לעתיד, איך אפשר לשפר, וכו'). בין היתר הם דיברו הרבה על הטכני. הם גם הזכירו את הבעיה (הגדולה לטענתם) שחיילים מגיעים אליהם ללא ערכים ונורמות צהליות, וחיפשו דרך לפתור את זה, ובסופו של דבר הם לא הגיעו לפתרון כי הם הבינו שדברים כאלה משתילים בבן אדם לפני הצבא. אלי, זה בקשר להודעתך שמפקדים לא רוצים שוחרים כחיילים. א, וכמעט שחכתי, כבר הזכרתי שטייסת תחזוקה שלנו רוצה ללכת לביסטב"ש כדי לשכנע שוחרים ללכת לביסנמ? זה גם מראה עד כמה המפקדים לא רוצים שוחרים כחיילים...

Babajista13

New member
הם רוצים חיילים

לא אכפת להם מאיפה הם יכחו אותם, אם ללכת לב"ש יגרום לכך שיהיו להם יותר חיילים הם ילכו לשם אם הם חושבים שללכת למכון גמילה יביא להם חיילים, הם ילכו לשם והם יספרו לך הכל על ערכי צה"ל ועד כמה אתה איכותי כדי שתבוא אליהם הם צריכים אנשים, והם יעשו הכל כדי לקבל אותם

maxlvo

New member
לא נראה לי שהבנת אותי...

השיחה היתה לא עידוד של אנשים ללכת לשוחרות/ביסנמ. השיחה היתה שיחה של קצינים בכירים על המשך ניהול הבסיס. לא היתה שם שום מטרה לשכנע אנשים תמימים (או לשקר להם) מהסיבה שהם פשוט לא נוכחו בשיחה (אני נוכחתי שם בטור טכנאי מתחזק למקרה שציוד ההגברה/מחשב לא יפעלו). הם לא אמרו שום דבר על זה שהם צריכים עוד חיילים, להיפך, הם אמרו שכמות החיילים שהם מקבלים מוגלבת, לכן מה כדאי לעשות כדי לייעל את השירות. ללכת לביסטב"ש לשכנע שוחרים ללכת לשרת בביסנמ לא יביא להם יותר חיילים, כי את כמות החיילים קובע המטה, אבל זה יכול לגרום שמבין החיילים שילכו לביסנמ אחוז השוחרים יגדל.

Babajista13

New member
קיצר

לך תדבר אם השוחרים שמשרתים ב חצור\רמון, מה שאני מכיר חוץ מהאלה שמתקנים מחשבים כל השאר אם תגיד להם שוחרות זה טוב יכניסו לך מפתח ברגים לפנים

ללא ספק אתה מעורר רחמים

זה שאתה קורא לעצמך "מחבל טכני " זה לא במקרה . יכול להיות שכשהיית ילד מישהו פגע בך ואתה מרגיש את הצורך לפגוע באחרים . יש דרכים לפתור בעיות,ידידי... אפשר להשקיע כמה שעות וכמה מאות ש"ח בפסיכולוג או בפסיכיאטר ואולי תיפתר לך הבעיה . אני, אגב, בספק רב כי לדעתי מצבך בלתי הפיך אבל נסה, אל תסמוך על דעתי, אני לא מקצועי .... ולגבי הבדיחה שסיפרת שבחצור או רמון יכניסו לך מפתח ברגים לפנים - מצבך עגום מכמה סיבות: א. העובדות מספרות אחרת ואתה מעולם לא שאלת מישהו מרמון או מחצור וקיבלת תשובה כלשהי . לידיעתך, אני שרתתי בחצור ומיטב חבריי היו שוחרים והדבר האחרון שהם אמרו לי זה שהם מצטערים על כך שבחרו בשוחרות . לא אגזים ואספר שכולם חשבו שהם הגשימו חלום כי הרי ידוע שחלום של כל צעיר זה להיות טייס ולאו דוקא מכונאי מטוסים אבל בפרוש אין אכזבה , נהפוך הוא . ב. אין דבר כזה "מפתח ברגים " . מה שמראה עד כמה אתה מנותק מהמערך הטכני ומי יודע במה אתה עוסק. אולי ספר אולי עובד רס"ר ואולי מש"ק עצירים ... באמת , מי יודע ? קבל הצעתי, לך לפסיכולוג . שווה כל שקל .

elik121

New member
חמוד אתה...

האנשים שאתה מנסה להסביר להם דברים על החיים קצת יותר מתקדמים ממך. אני משרת במקום שהוא אולי מבחינה טכנולוגית הכי מתקדם בח"א,והבחור השני יודע על מה הוא מדבר. צאו מהרעל של הטכני,היה כיף,להיות עם החברה,אולי אפילו הרעיון של בית ספר צבאי זה נחמד,אבל היישום שלו עלוב ואני מרגיש מנוצל!

elik121

New member
תשמע...ההבדל הוא

השוחר מגיע לצבא מוכן לקבל בתחת.סליחה על השפה הבוטה. מבחינה מקצועים,וזה מה שחשוב ,לפחות בבסיס שלי,את הצד המקצועי אפשר ללמוד רק בבית\חינוך מההורים\אופי של האדם.

maxlvo

New member
לא מסכים

לדעתי, בכל בסיס זה כנראה שונה. אצלנו דווקא השוחרים גאים בזה שהם היו שוחרים (גם הנגדים שמבינהם).. חלק מהחיילים אפילו מקנאים בנו ("למה מישהו שהתגייס אחרי יקבל "סמל" לפני?) (וכן, אני לוקח בחשבון שעשינו קורס קדם צבאי, אבל אני גם לוקח בחשבון שחיילים שעשו קורס בזמן השירות תחנו תורנויות בטכני - אני אישית מכיר מישהו שיצא לאבטש של שבועיים ששם הוא שמר 8 שעות ברצף)..

elik121

New member
אצלך זה לא כמו ברוב המקומות

ברוב המקומות אחרת,ככה מה ששמעתי מאנשים אחרים

למעלה