זה מסוק? זו משאית?

אבל... זה עתיד המסוקים

דעתי האישית... אבל יבוא היום ואלה יהיו המסוקים שנראה. ברגע שפתרו את בעיית השליטה, נשארה מערכת שמכנית פשוטה בצורה קיצונית יחסית למסוק. שמונה (או יותר, או פחות) מנועים פשוטים, שמחוברים ישירות (בלי תמסורות מסובכות) לפרופלורים עם פסיעה קבועה. כל מה שנשאר זו תוכנה ששולטת במצערת של כל מנוע בנפרד.
גם מבחינת אמינות - הלך מנוע או שניים? לא נורא. למעט נורת אזהרה ואובדן כח יחסי, הטייס לא ירגיש כלום מבחינת ההטסה.

רמי בר1

New member
אני דווקא לא חושב ככה.

המנועים שהם משתמשים נראים כמו מנועי שתי פעימות,האמינות בהתאם.אם הלך מנוע אחד מארבעת הקיצוניים זו קטאסטרופה,אחד מארבעת הפנימיים זה מאד לא טוב.
כאשר יהיה מנוע עם אמינות אבסולוטית,אולי יהיה אפשר לדבר על הטיטה,שגם מעבר לאמינות המנוע,זה נראה בדיחה.

שי גנדל

New member
ימים יגידו

היו כבר לא מעט תצורות חלופיות למסוקים, כולל רוטור המונע באויר דחוס שגם בו הממסרה פשוטה יותר. גם מולטי רוטור כבר נוסה. אף אחת מהן לא ממש כבשה את העולם.
אולי כלים כאלה ישמשו למטרות צבאיות מסויימות, לא יותר. מה גם שאני לא רואה יתרון מבחינת מהירות/טווח, מגבלות בולטות אחרות של מסוק רגיל.

עירא10

New member
מענין...

MOLLER AVIATION מ-DAVIS CA. מנסה זה 30 שנה לפתח את הקונספט הזה וללא הצלחה ממשית. 4 או 8 מנועים (WANKEL). במקרה הזה, הבעיה המרכזית שלו היא השליטה הממוחשבת ללא אלטרנטיבה ידנית במקרה של אובדן המחשב. למרות זאת, זה באמת כפי הנראה הכוון הסופי. המראה אנכית, מהירות שיוט גבוהה (250מיל\שעה +) טיסה אוטומטית ב-100%, והעיקר, הטייס הוא לא טייס...לא לשכוח שד"ר מולר השיג כמה פריצות דרך חשובות תוך כדי תכנון. היום גם עומדת לרשותו טכנולוגיות שלא היו דומות להן לפני שנים אחדות. החברה נמצאת בתהליכי תכנון וובניה של LSA חד ודו מושבי מצוייד במנוע(ים) רוטטיבים WANKEL. ד"א, המנוע הזה מחזיק בשיא עולמי למנועי בעירה פנימית, 3 כ"ס\ליברה לעומת 0.76 של רוטקס 912. (http://moller.com/dev/index.php/14-latest-news/67-3hp-lbs ) אני לא אחראי למספרים ואין לי שום ענין במולר פרט לעובדה שהוא נשוי לחברה צ'ילנית ונפגשתי איתו מספר פעמים בסנטיגו. אדם סופר-מענין.
הבעה המרכזית כאן תהיה האסטטיקה...אנשים יתחתנו עם כיעור נוראי, אבל לא יקנו דבר מכוער. (דעתי הפרטית. לא לצלוב אותי בבקשה)

NoamKo

New member
גם ב-F-16 אין אלטרנטיבה ידנית

במקרה שנופל המחשב. לא ?

כשנופל המחשב???

ב- F16 כמו בכל מטוס הנשלט בשיטת Fly by Wire יש תמיד יותר ממחשב אחד.
אם איני טועה, בלביא היו שלושה מחשבי הטסה ש"דיברו ביניהם" כל הזמן.
כמו מערכת ההצתה במנוע בוכנה שהיא מערכת כפולה, בתעופה אין כמעט משהו חיוני שיהיה יחיד במטוס.
לכן גם אם מחשב נופל, האח שלו ימשיך לפעול.
אריאל אריאלי

NoamKo

New member
לזה בדיוק התכוונתי

כתגובה לכך שעירא העלה את האופציה שהמחשב יפול.
למיטב ידיעתי, בחיל האויר בנוגע ל-F-16 במקרה שיש כשל בכל המערכות (הסתברות שואפת לאפס) - ההוראה היא לנטוש.

למעלה