זה ממש עצוב

• פותח הנושא yoory
  • פורסם בתאריך

omer142

New member
ומה בדיוק הכתבה מחדשת לך?!

הכיבוש מרעיב מאז ומתמיד..

yoory

New member
לא מחדש כלום, כמובן.

אבל קמתי בבוקר והדבר הראשון שראיתי כשפתחתי את האינטרנט היה זה...

ערב רב

New member
מדובר כמובן בקשקוש מוחלט

הגדרה של "חוסר בטחון ביכולתך להשיג מזון" היא הגדרה רגשית סובייקטיבית וככזו אין לה שום משמעות ביחס למציאות החומרית. גם אני מרגיש חוסר בטחון באשר ליכולתי מזון, אני חושש מכך שכל יום עלול לפקוד אותי אסון ולרוקן אותי מנכסי, ואז אאלץ לקבץ נדבות בשביל לרכוש את פריטי המזון האהובים עלי, שלא מצויים בבתי-התמחוי. הנה כי כן, גם אני עונה להגדרה חסרת המשמעות הזו.

לא אשמת הכיבוש, אשמתם שלהם

ושל הממשלה שלהם, זה מה שקורה כאשר אתה קורבני, בכיין, לא מוכן לקחת אחריות על עצמך וגורלך ומעדיף להאשים את כל העולם חוץ מעצמך, היכן המיליארדים שהגיעו לפלשתינים במשך השנים? הם יכלו לעזור מאד למשפחה הזו, הם הרי הלכו לבכירים המושחתים ולקניית נשק לצורך טרור. זה טוב להם העוני, ככה יהיה ניתן להאישים ה"כבוש"...ולנהל על גקב המשפחות האלה עוד ועוד מסעות שנאה. זה לא שהכיבוש לא משפיע על חיי הפלשתינים, אך הסיבה שלפלשתינים רבים קשה להשיג אוכל נעוצה ב90% בשחיתות ובעובדה שלהרוג יהודי זה הרבה יותר חשוב להם.

omer142

New member
אתה צודק שלממשלה שלהם יש חלק במצב

ושהיא ממשלה מושחתת ורקובה... אך אתה חייב לזכור שרוב האחריות למצב הזה מוטלת על מדינת ישראל בכך שהיא מבצעת מדיניות מצור וסגר בעם הפלשתיני... (ואל תשכח שהזרמת הכספים לרשות בהקפאה כבר בערך שנה)... ברגע שאדם צריך לעבור עשרות מחסומים בכדי להגיע למקום העבודה ועשרות אישורים שלהשיג אותן זה סוג של חלום רטוב, המצב שנוצר ברור לכל... ואני עוד לא מדבר על גזילת האדמה מהחקלאים ועל השטלטות קרקעות על ידי הרחבת מאחזים והתנחלויות..

האם צריך להזכיר לך שבמציאות של

לפני ספטמבר 2000, לפני התחלת "אינטיפדת אל אקצה" כמות המחסומים היתה קטנה משמעותית מלאחר תחילתה, כמות הסגרים היתה קטנה יותר, בקשר ל"מצור" מצור היא מילה אובר דרמטית עם קונוטציה שלילית שאין בינה לבין מה שקורה שם שום קשר. תזכור מה קדם למה ולמה היום יש הרבה מחסומים, למה הם משמשים ומה האלטרניטיבה בשטח (הפסקת הכיבוש היא לא אלטרנטיבה, היא מדיניות). הנקודה היא שבמשך זמן ארוך עד לפני עליית החמאס וגם לאחריו (נראה לך שהצלחנו לסגור הרמטית את הזרמת הכספים? אין סיכוי), הפלשתינים קבלו מיליארדים של דולרים ואני לא מגזים, הכסף הזה בוזבז על הבכירים שחיים כמו מלכים ועל נשק שעובר דרך המנהרות ובכלל היום רצועת עזה נראית מחנה צבאי ענק שרובו מתחת לאדמה וישתמשו מתישהו...זה לא סתם, וזה עלה מיליונים. הפלשתינים מעולם לא לקחו אחרות על גורלם, כדאי שהם יתחילו לעשות משהו, את המקסימום במגבלות הנוכחיות ויפסיקו לשחק את הקורבנות המסכנים, אנחנו לא אחראיים על התקציב שלהם, אנחנו לא אחראיים על הממשלה שלהם, אנחנו לא אחראיים על העובדה שהם בחרו בחמאס, ולא אחראיים לזה שהחמאס בוחר להיות מי שהוא, יש להם הרבה מה לעשות מלבד לבכות על הכיבוש - תראה מה קורה במקומות שמהם יצאנו, כמו רצועת עזה, מצבם שם מעולם לא היה יותר גרוע ואין שם כיבוש או מחסומים.

מִיכַלי

New member
קבל משהו יותר מזעזע

מצבם של המפונים מגוש קטיף וצפון השומרון. לפני שאתה רץ לחפש עוולות, כדאי שתסתכל על העוולות שעשינו לאוכלוסיה גדולה מקרבנו. אבטלה, נוער במצוקה, בעיות דיור ובעיות כלכליות הם מנת חלקם של המפונים מגוש קטיף ומצפון השומרון. לתשומת ליבך.

Fleddermaus

New member
אם כל הכבוד למצוקת המפונים

יש מצוקות חמורות מהן בעולם, וזאת בלי לגרוע מהעוולות שבטיפול מהמפונים מהשטחים הכבושים שבעזה ובשומרון.

the mnm factor

New member
איך את בכלל מעיזה להשוות?

את משווה מליון בני אדם רעבים- שהם כבר הרבה מעבר לאבטלה ונוער במצוקה... הם בסכנת חיים (גם אם לא כולם... חלק נכבד) לשבעת אלפים בני אדם שחלק מהם סובל מבעיות הפינוי? את משווה 1,000,000 בני אדם בסכנת חיים ל7,000 בני אדם עם בעיות כלכליות? וזה עוד לפני שאני בכלל מתחיל לדבר על העובדה שהם התיישבו במקום שמעולם לא היה שייך לישראל על פי החוק הבינלאומי ולכן כשהתיישבו במקום היו צריכים לקחת את הסיכון שיפונו. אז נכון- ממשלת שרון עשתה טעויות קשות במהלך הפינוי אבל להשוות את זה להזנחה של עשרות שנים וכאוס מוחלט בגדה זו בושה מדרגה ראשונה ואת צריכה מינימום להוריד את הראש ולהדביק לעצמך כאפה...

ממש מסכנים.

הם לא יכולים להשיג בשר חיה שהתעללו בה ורצחו אותה. (לא שאני חושב שהמצב בגדה נפלא, אבל אי אפשר להקל על הפלסטינים ע"י עשיית שואה נוספת בבעלי החיים) ירקות להמונים!

the mnm factor

New member
אתה יכול להצטרף ללוני טונס.

אני לא משוכנע אם אתה רציני או ציני- אבל אני אקח את הסיכונים שלי ואני שאתה רציני: חמלה כלפי בעלי חיים ורצון לעזור להם זה דבר אחד (ואני לא אתחיל ויכוח על זה שלדעתי אתה הורס את האיזון הטבעי)- וגם אני הייתי טבעוני שנה מחיי. אבל אתה כבר כל כך עיוור לערכים אידאולוגים אחרים שלך שאתה נהיה קר כמו גופה- עד כדי כך שמונחת מולך כתבה על בני אדם שסובלים וכל מה שאתה מצליח לראות מולך זה את הכותרת ואת היותם בני אדם קרניבורים. מדי פעם אני ממש מעריך אותך על הקיצוניות שלך ומדי פעם אתה פשוט מעורר בי אנטגוניזם.

ערב רב

New member
א. הוא רציני. ב. אין שום חוסר

תזונתי באכילת בשר "רק" פעם בשבוע, אדרבא, יש מגרעות בריאותיות לאכילת יתר של בשר, כמו פיתוח שיגדון. בקרב חברות 'פרימיטיביות' כמו החרדים והמוסלמים יש חשיבות מיוחדת לאכילת בשר, בחלקה טקסית. בכל אופן, לא משהו שחייב להטריד אותנו יותר מדי.

הלואי והייתי לוני טון.

בכל מקרה, כנראה שאצטרך להסביר את הכוונה. יש הבדל גדול בין מה איך שראיתי את הכתבה לאיך שהגבתי אליה בפורום, מאחר והנחתי שאף אחד כאן לא חושב שאני באמת חסר אכפתיות כלפי סבלם של הפלסטינים. ההודעה שלי היתה פרובוקציה (אני מודה) כדי לשים את הדגש על משהו חשוב בהרבה. החשיבה המעוותת של הרבה מאוד אנשים שאפשר להילחם בדיכוי אחד ע"י דיכוי אחר. אבל אני רוצה לשאול כאן ברצינות, האם סבלם של הפלסטינים מעפיל בעיניך על סבלם של מליוני בעלי החיים ש(לפי ההצעה הסמויה של הכותב) ישלמו בסבל בל יתואר ובחייהם כדי להקל על הבעיה? נ.ב. א. אני שמח אם גרמתי לך להרגיש אנטגוניזם, זה אומר שהפרובוקציה הקלה שלי עבדה. ואני מקווה שהעניין לא יעיב על המשך הדיון. ב. (אם לך מותר להשחיל טיעון בעניין, אז למה שלי לא?) אתה יושב מול מחשב (1), בתוך בית (2), לבוש בבגדים (3), אני מניח שלפני כמה שעות אכלת אוכל שלא צדת או קטפת מהעצים (4), ואתה טוען בפני שאני מפר את האיזון הטבעי? כל פעם שאתה בולע אנטיביוטיקה אתה מפר את האיזון הטבעי ומקדם את האנושות צעד אחד לקראת פיצוץ אוכלוסין. קודם תוותר על הציויליזציה האנושית לטוב חים עירומים ונטולי רפואה במערה ואז תטיף לי על איזון טבעי.

ערב רב

New member
"בפורום נוער מרצ משווים את

הפלסטינים לחיות" אני כבר מדמיין את התלונה בפורום משוב..

Fleddermaus

New member
איפה המרזלופילים כשצריך אותם...

תלונה כזאת תשפר לי את מצב הרוח לזמן לא קצר.

למעלה