זה מטורף..

זה מטורף..

אני מניחה שיש כאן עוד אנשים שמטופלים או שהיו מטופלים ב-CBT בעקבות התנהגות אובססיבית. לכן אתם בטח יודעים שזה כולל רישום ומעקב ביומן/טבלה. התחלתי כאמור למלא טבלה כזאת אבל כמה אפשר? צריך גם לעבוד, לעשות דברים אחרים. נראה שאני כל היום יושבת עם המחברת ועושה רישומים של עוד חיטוט ועוד התעסקות עם... אתם יודעים מה. להתנהגות האובססיבית הזאת, לחיטוט בפצעים אני לא צריכה לפנות זמן. אני עושה את זה גם תוך כדי עבודה, תוך כדי שיחות בטלפון עם לקוחות וכו'. אבל כדי לרשום אני צריכה לפנות זמן. אז מה, כל היום אני רק אכתוב? ומפחיד לחשוב שזה עוד אחרי שהתדירות שאני עושה את זה ירדה ביומיים האחרונים.

נשמע לי סיוט..

אם זה מה שעושים בטיפול קוגנטיבי, אולי אני ישר אגש לכדורים..לא בשבילי למלא מחברות כל היום..

לפי מה שהבנתי

הרעיון הוא לזהות את הדפוס ולהפחית את תדירות ההתנהגות בהדרגה. אני עדיין בתחילת הטיפול כך שאולי לא ממש הבנתי את זה לגמרי. אבל הבנתי בגדול שאני אמורה בהדרגה להפחית את התדירות. אולי המטפלת שלי לא הבינה עד כמה המצב "חמור" ושאני מפוצצת בערך כל היום.

אמא11

New member
היי נטע ובוקר טוב../images/Emo13.gif

בטיפול קוגניטיבי התנהגותי יש הרבה "שיטות" בתוך הטיפול. הרשימה זו אחת השיטות והמטפלת שלך בחרה בה וכדאי לתת לה צ'אנס. זה אמור גם לעמת אותך באופן קצת שונה עם ה"פיצוץ" (בנוסף לזיהוי התחושות). האדם הכי נכון להתיעץ איתו לגבי הקושי שלך זו המטפלת שלך. שיהיה לך יום רגוע תמי

תודה

וזה לא שאני לא נותנת לזה צ'אנס, אני בהחלט עובדת על פי השיטה הזאת, יכול להיות שאני עצמי לא כל כך הבנתי אותה, כי נראה לי לא הגיוני כל היום רק לכתוב במחברת. ולגבי זיהוי התחושות זה חלק מהטבלה שאני ממלאת. יש בה סעיף של עוצמת הדחף ואני צריכה לדרג אותה מ-1 עד 5 (כאשר 1 זה הכי נמוך ו-5 זה הכי גבוה). אני ממלאת את הטור הזה בלי שממש הבנתי למה הכוונה בעוצמת הדחף. מבחינתי אני קובעת את העוצמה על פי התוצאה. למשל אם רק נגעתי בחצ'קון בלי לפוצץ אותו אז העוצמה היא 2 או 3. אם נגעתי וכמעט כמעט פוצצתי אבל בסוף לא, זה 4 ואם פוצצתי זה 5. העניין הוא שאני ממלאת את הטור רק כאשר הדחף הוא בעוצמה של 4. אם אמלא את הטבלה כשאני רק ממששת את הפצעים בלי לגעת בהם אז באמת אני לא אעשה כלום כל היום חוץ מלכתוב מחברות.. ובכל זאת גם עצם המישוש/נגיעה בפצעים נובע מאיזשהו דחף, למרות שזה כמובן עדיף על פיצוץ כי רק נגיעה לא מזיקה ופיצוץ כן.

אמא11

New member
נטע יקרה

תראי מה בת אל כתבה לאמא131 ביום 29.7.10 על חצ'קונים. תמי

למעלה