זה מול זה - ברומא

זה מול זה - ברומא

בית הכנסת ברומא גדול ומפואר מאד. הוא ניצב, על גדות הטיבר, במקום בו שכן בימי הביניים הגטן היהודי, ומטרים ספוריםמתיאטרון רומי עתיק שלידו החלו השילוחים של יהודי רומא אל מחנות ההשמדה. מול בית הכנסת ניצבת כנסיה, קטנה, צנועה, ולא חשובה, אולם על הכנסיה הזו טרחו ראשיה לשים כתובת בגנות היהודים, וכדי שאנו הישראלים נבין אותה, היא מופיעה גם בעברית. וזה לשון הכתוב: "פרשתי ידי כל היום אל עם סורר ההולכים הדרך לא טוב אחר מחשבותיהם. העם המכעיסים אותי על פני תמיד". מעל הכתובת - תבליט של הצליבה כדי שנדע למה הכוונה. הפסוק הוא מישעיהו ס"ה אולם המילים הראשונות -כך מצאתי קיימות גם באיגרת פאולוס אל הרומיים ונאמרות שם על עם ישראל.

גנגי

New member
מייד עשית לי חשק

לצפות שוב בבריאן. שיר הסיום תפור עליי, לא ככה?

גרי רשף

New member
../images/Emo24.gif

אופס.. בלי מסמרים בבקשה!
לא ראיתי אף סרט של מונטי פייטון..

ixmix

New member
עזוב את זה, ישעיהו ס"ה הרבה יותר

מחריד (י"ג-ט"ו)- "לכן כה-אמר אדני יהוה, הנה עבדי יאכלו ואתם תרעבו, הנה עבדי ישתו ואתם תצמאו; הנה עבדי ישמחו ואתם תבשו: הנה עבדי ירנו מטוב לב; ואתם תצעקו מכאב לב, ומשבר רוח תילילו: והנחתם שמכם לשבועה לבחירי, והמיתך אדני יהוה" לא משהו הענין הזה של לא להיות משלו, מה? מצד שני - אני שבע, שתוי, שמח, רן וחי. מה זה אומר?!?

ixmix

New member
חו"ח, אנוכי מורה. וכי אקטר?!

מה לי לקטר מקטרות, קיטור רב יוצא ממני בכיתתי, וקיטור עשן הגורם לקטורת להחוויר, אינו ממין הענין אצל מחנך.

למעלה