זה מה שנקרא "קוטג'"?

תיני25

New member
זה מה שנקרא "קוטג'"?

הייתה לי סתימה שבוע שעבר שעברה תוך יום, אבל הייתה נקודה לבנה על הפיטמה, המליצו לי פה להוריד אותה בעדינות עם מגבת אחרי המקלחת אבל לא התצלחתי ובינתיים הנקודה גדלה, נראה לי שזה מה שנקרא קוטג' בעגת ההנקה. הפיטמה גדולה וכ"כ כואבת בעיקר בזמן היניקה אבל לא רק, מה אני יכולה לעשות כדי להעביר את זה?

Revili

New member
יבלת הנקה

אני מניחה שזו הכוונה....האם זה נראה כו יבלת? מורם מהעור, בולט? את המושג קוטג' אני מכירה ביחס לקקי של תינוק יונק../images/Emo13.gif האם חוץ מהנקודה הלבנה והכאבים בפיטמה יש גם כאבים בעומק השד? האם במישוש בשד במקום הכואב יש גולה או גוש קטן בפנים? האם את יודעת כיצד לטפל בסתימה בצינורית חלב?

תיני25

New member
תשובות לרוילי

זה לא ממש בולט או מורם מהעור, אולי טיפה. חוץ מהכאבים אני מרגישה שהפיטמה פשוט ענקית, נפוחה וכואבת, אין כאבים בעומק השד. אין גוש בפנים כשהייתה לי סתימה עשיתי מסז' בזמן שיהונתן ינק ועיסיתי גם במקלחת, זה התחיל אחה"צ לתוך הלילה ובבוקר זה כבר עבר.

Revili

New member
קשה לדעת...

הנטייה הראשונית היא לחשוב שזו סתימה בצינורית חלב עם יבלת הנקה...גם בפעם הקודמת היתה סתימה באותו מקום? הפיטמה נראית גדולה אולי כי הסתימה היא מממש קרוב אליה... אי אפשר להיות בטוחים בלי לראות ... אני חושבת שכדאי לך להתחיל לטפל כאילו זו סתימה -הנקות מרובות, עיסויים תוך כדי הנקה, עיסויים במקלחת חמה או אחרי קומפרס חם... אם לא חולף לגשת לאיש מקצוע.

1טלטלים

New member
מממ...קוטג'

ויש לך הרגשה שסתימה עברה(את מרגישה גוש...)... תנסי,לעשות קומפרס חם או למלא כיור עם מים חמים ולעשות אמבט לציץ הדואב,לעסות אותו ולראות אם יש הטבה...קשה לאבחן בדיוק דרך תיאור! אם לא חל שיפור ---->להגיע לרופא(במיוחד אם את מפתחת חום,הרגשה כללית לא נעימה(כמו בשפעת)),עדיף ,כמובן,להגיע לרופא/ה שמבין בהנקה(למשל,ד"ר ליבוביץ' במרכז הנקה באודים-נתניה 09-8858256 ,היא יועצת הנקה מוסמכת).בנוסף,חשוב להמשיך לרוקן את השד. תעדכני ותרגישי טוב,

למעלה