זה מה שיש...

תוליק 1

New member
זה מה שיש...

בני בן כמעט 3. התוספת היחידה שהוא אוכל בארוחות שאני מגישה בהן בשר היא פסטה. לא אורז, לא פתיתים ולא תפוחי אדמה (אלא אם זה צ'יפס ואת זה אני לא מכינה). יוצא מכך שבארוחות שאני והאב אוכלים למשל שניצל בלווית אורז עם עדשים אני מכינה במיוחד בשבילו פסטה. האם לדעתך רצוי להמשיך בקו זה או ליצור מצב של אין ברירה ופשוט להגיש תוספת שונה שאני והאב אוכלים? זה אמנם לא כזה סיפור אבל תמיד יוצא שאני מוכרחה להכין פסטה במיוחד בשבילו. האם להתעקש בפעמים הבאות שזה מה שיש וזהו? נראה לך שמתוך אילוץ הוא יעתר לאכילת תוספות אחרות לבד מפסטה או שאולי זה יצור תסכול? אגב, בגן הוא אוכל גם קוסקוס, אורז, גרגירי תירס ופתיתים ולא שמעתי שהוא נמנע מכך או שהוא בעייתי בעניין

מחשבות

New member
הגן והבית הם שני עולמות שונים לגמרי

משום שבגן הוא אוכל כמו שכולם אוכלים ומנסה מה שאחרים מנסים. בבית הוא אוכל קבוע משום שבבית יש הרגלים קבועים. מאחר וכך, אין מה להתרגש שהוא אוכל פסטה בבית כל הזמן בבחינת סוס מנצח. פסטה היא כמובן פחמימה וזו כמובן אנרגיה בלבד. רצוי שהשאר מסביב יהיה מזין. לגבי תירס יש להמעיט ככל האפשר. ממש חסר ערך תזונתי.

תוליק 1

New member
מדוע תירס הוא חסר ערך תזונתי כמעט?

כנ"ל קלחי תירס? ומהיכן הידע הנרחב שלך?

מחשבות

New member
אם עוברים על טבלת המזונות מגלים

שבתירס אין שום כלום. הידע שלי נובע מהתעניינות ומיהול פורום התנהגות בריאותית. קלחי תירס ותירס חד הם.

גילור

New member
להקפיד שעל השולחן יהיו מגוון יחסי

של תוספות. ילדים משנים טעמם. את תמשיכי להציע. זה יכול לקחת זמן אבל בסוף הוא ירצה לטעום.

זה מה שיש, לא תמיד

אני שמחה לשמוע שבנך אוכל מגוון בגן. זאת אומרת שאולי הוא בוחר להיות בררן היכן שנח לו. אני מציעה לבחור יום או יומיים מתוך הכלל שבו לא מכינים לו במיוחד ומציעים לו מה שיש. במשך הזמן הוא ילמד לנסות גם דברים אחרים במידה ולא יהיה. תירס הוא מזון מצוין וכדאי מאוד להכניס אותו לגיוון של הפחמימות

תוליק 1

New member
תודה רבה יפה על תשובתך

נתת לי רעיון לגבי היומיים בשבוע לשילוב עם המזון שלנו (ההורים) לגבי תירס - מה עדיף? קלח מבושל שאז ההתעסקות היא בקלח ופחות תשומת לב לשאר המזון או שתירס משימורים (מסונן וגם שטוף?) למרות שזהו אינו פורום מתכונים הייתי שמחה אם יכולת להעלות פה ושם מתכון מאוזן או רעיון לארוחה בריאה. אולי בשרשור ספציפי ?

מחשבות

New member
תירס הוא מזון נטול ערך ערך תזונתי.

זו פחמימה ריקה במיוחד ומיותרת. התירס אינו ירק, הוא דגן.

למעלה