זה מה שאמרתי לכם

shirbi

New member
האם התשובה היא שלילית?

כלומר אין לך העדפה בין ח"כ של ש"ס לבין שאר המפלגות שהזכרתי (או אפילו, עוד יותר גרוע, את מעדיפה ח"כ של ש"ס על פני ח"כ של המפלגות הנ"ל)?

אשרת

New member
אני לא מעדיפה ח"כ של ש"ס על פני

אחת המפלגות הנ"ל. בגדול, אני אעדיף מישהו מהמפלגות הציוניות , מן הסתם. אבל אני הכי הכי הכי אעדיף לתת את קולי לשינוי. אני לא בהכרח טיפוס של שחור -לבן, כמו שמישהו שלא מכיר אותי ניסה לטעון, אבל אני חושבת שבפוליטיקה, לא צריך להתפשר. כל אחד זכאי להחזיק בדעות שלו, ולא להרגיש רע עם זה שההצבעה שלו לא עונה בקנה מידה עם דעתו של אחר.

shirbi

New member
המסקנה שלי...

בהנחה שלא באמת האמנת שלשינוי יש סיכוי לעבור את אחוז החסימה: העדפת להצביע באופן "אידיאולוגי" אבל בפועל להצביע כנגד האינטרסים שלך עצמך. כלומר היית יכולה להצביע בצורה שתקדם את האינטרסים שלך יותר מאופן ההצבעה שבו בחרת.

אשרת

New member
המסקנה היא

שאני מצביעה באופן אידיאלוגי. נקודה. פרט לשינוי, אין אף מפלגה אחרת שיכולה לדאוג לאינטרסים שלי. לא מרצ, לא עבודה ולא קדימה השניים הראשונות הוכיחו בדיוק את מי הן מעדיפות, ומה סדר העדיפויות שלה. לגבי קדימה - אולמרט והחרדים חברים מאוד טובים.

shirbi

New member
האם את מסכימה ש...

שכוח הסחיטה של ש"ס הוא פונציה של מספר המנדטים שלה בכנסת. כלומר, אולמרט (וגם העבודה בשעתה וגם הליכוד בשעתו) לא בחרו בחקיקה הדתית מיוזמתם, אלא בגלל שלא היו להם מספיק מנדטים. כלומר, ככל שיהיו למפלגות החילוניות יותר מנדטים, כך הכפיה הדתית תחלש.

אשרת

New member
אתה טועה.

אתה יוצא מנקודת הנחה שדויה. לא לכל מפלגה חילונית חשובה הפרדת הדת מהמדינה. וכמובן שאותן מפלגות חילוניות , תמרות הכסא , הסכימו לכל מיני חקיקות אשר רק פגעו בציבור הליברלי. ולכן, הן אינן ראויות למנדט מבחינתי.

shirbi

New member
האם הן עשו זאת מבחירה?

הרי בדיוק כמו ששינוי ישבה עם המפד"ל בקואליציה שלא מבחירה, כך גם עשתה מרצ. (אם כי שינוי עשתה את זה בסתירה להבטחה מלפני הבחירות, שלא תשב בממשלה שלא כוללת גם את העבודה וגם את הליכוד). כרגע נראה שלמפלגות הציוניות החילוניות שאינן ימין (כלומר גימלאים, קדימה, מרצ ועבודה) יש 61 מנדטים. האם את מסכימה שככל שיהיו להן יותר מנדטים, כך התלות שלהן בש"ס וביהדות התורה תקטן ואיתה תקטן הסחיטה של המפלגות החרדיות?

אשרת

New member
תראה..

מרצ הקריבה את שולמית אלוני תמורת שלמות הקואוליציה, שהיתה נדשרת אז, לשם 'השלום'. כנ"ל מפלגת העבודה - הכסאות חשובים לה יותר מעקרונות, והיא בהחלט לא מפלגה אשר תומכת בהפרדת דת מהמדידנה, ובטח לא קדימה, אשר דוד טל נמצא בתוכה. ולא, אני לא מסכימה איתך. משום שאז המחיר של מפלגת העבודה יכולה להעלות - ואני לא ממש תומכת בסוציאל-דמוקרט.

shirbi

New member
אבל גם שינוי עשתה זאת...

היא הרי ישבה בקואליציה עם המפד"ל, ואיפשרה לה לטרפד את היוזמות לחקיקה אזרחית של שינוי, כמו נישואים אזרחיים, או תחבורה ציבורית בשבת. האם את חושבת שמרצ היתה נאלצת להקריב את שולמית אלוני לו היו לעבודה ולמרצ ביחד עוד כמה מנדטים במקום מפלגות שלא עברו את אחוז החסימה? האם זה לא בדיוק מה שהולך לקרות שוב פעם? מכיוון שלמפלגות החילוניות שיש סיכוי שיתמכו בתוכנית המדינית של אולמרט יש רוב עדין מאוד (61 מנדטים), הוא יאלץ להכניס את ש"ס לקואליציה. לו היו עוד כמה מנדטים לאחת מהמפלגות הנ"ל, הקואליציה הזאת היתה יכולה להיות יציבה גם בלי ש"ס. גם לדוד טל היה פחות כוח להפיל את הממשלה, לו היו לקואליציה הזו יותר מנדטים. כיצד המחיר של העבודה היה עולה לו היית תומכת באחת מהמפלגות האחרות שהזכרתי?

אשרת

New member
זה לא ממש נכון...

מי שטרפד זאת היתה לבני ובראון ושרון, פחות המפד"ל. אני חושבת שכל מפלגה עשתה את ההחלטות שלה, מרצ החליטה שהשלום חשוב לה יותר מכל - זכותה! וזה גם הכיוון שלה כמעט לאורך כל הדרך. אז מה אתה רוצה בדיוק? גם העבודה, הוכיחה שהיא מעדיפה את החרדים על פני כל דבר אחר. כיצד? נגיד שההפרש בין קדימה לעבודה היה קטן יותר , והיה גם את ש"ס. ואולמרט, נגיד, אבל רק נגיד, היה מעדיף את העבודה על פי ש"ס בתוך הממשלה, אז פרץ היה יכול להעלות את 'המחיר' של המפלגה שלו על מנת להכנס לקואוליציה במקום ש"ס. ואת המחיר הזה, איני מעוניינת בו.

shirbi

New member
לו היית בוחרת בקדימה או במרצ,

(או בגימלאים) והמפלגה שבה היית תומכת היתה מקבלת מנדט אחד נוסף, האם כוח הסחיטה של ש"ס לטובת נושאים דתיים או תקציבים לישיבות היה עולה או יורד או לא משתנה? והכוח של העבודה היה עולה או יורד או לא משתנה?

אשרת

New member
של החרדים - היה אולי יורד.

של העבודה היה עולה. אותו דבר, אני לא תומכת בש"ס ואני לא תומכת בעבודה. וגם לא במרצ. וזה שהם חילוניות זה נהדר, כי גם חד"ש לא ממש דתית, אתה יודע.

shirbi

New member
חשבתי שאת מעוניינת להקטין את

כוח הסחיטה של ש"ס. אז הבנתי שאת גם לא מעוניינת להעלות את הכוח של העבודה. אז מדוע הגדלת הכוח של קדימה או מרצ (או חד"ש אם כבר הזכרת אותה) נוגדת את האינטרסים שלך, כאשר ברור לך שהצבעה כזאת תקטין את יכולת הסחיטה של ש"ס?

יש לאשרת בעיה עם זה ../images/Emo192.gif

תביני, אם ש"ס לא תהיה בממשלה, שינוי לא תוכל לבוא ולטעון שאם היא תהיה, ש"ס לא תהיה, כי ש"ס גם כך לא תהיה, ואז לא יצטרכו את שינוי. ואשרת יודעת את זה, כך שבשינוי מעוניינים שהיא דווקא כן תהיה, כדי שיהיה לכם בקדנציה הבאה לגיטימציה לבוא ולטעון שאם שינוי תיכנס לממשלה, ש"ס לא תהיה בה.

אשרת

New member
לא הבנתי מה רצית לומר, זה קודם כל.

דבר שני, לאשרת יש יכולת קוגנטיבית להפעיל את האצבעות שלה ולהקליד את התשובות שלה בעצמה. תודה. כאשר אני אחפש דובר, אני אדייע אותך

רציתי לאמר שזה לא משרת אותכם

אם ש"ס לא תהיה בממשלה כששינוי לא בכנסת. ולא דיברתי בשמך או במקומך, דיברתי בשמי. אני עוד לא הדובר של אף אחד מלבדי.

אשרת

New member
אמרתי לך שהיא לא בהכרח

תקטין את כוח הסיטה של ש"ס. וכמו שהצלחת להבין, אני מצביעה לפי האידיאלוגיה שאני מאמינה בה. אף אחת מן המפלגות לא ממש מייצגת אותי, וזה שהיא תקטין דבר אחד, ותגדיל ותפגע בי במקום אחר - מה אומר לך? זה ממש לא משרת את האינטרסים שלי.

shirbi

New member
אשמח לקבל דוגמה:

כיצד האינטרסים שלך יפגעו אם לקדימה למשל, יהיה מנדט אחד נוסף על חשבון ש"ס? ברור כיצד זה יפעל לטובת האינטרס שלך: ח"כ אחד פחות שיכול ליזום ולהצביע לחוקים שברור שאת מתנגדת אליהם, ואם ש"ס נכנסת לממשלה, אז יכול להיות שזה אומר שר אחד פחות מש"ס, שברור שאינך תומכת בו.

אשרת

New member
תגובה.

לך תסתכל על המצע שלהם, ותמר לי כיצד זה מתיישב עם תמיכתי בהפרדת הדת מהמדינה. הדבר יחיד שזה אומר - שהסטטוס קוו ישמר ותו לא. ואני לא רוצה שהוא ישמר- אני רוצה הפרדה של הדת מהמדינה, כמו בתורכיה למשל.

shirbi

New member
כמו בתורכיה?

שניסו (לא זוכר אם הצליחו או לא) לא לאפשר לנציגה מוסלמית להיכנס לפרלמט עם כיסוי ראש? בכל מקרה, לשאלתך כיצד הצבעה לקדימה (או למרצ, או לגימלאים, או לחד"ש) מתיישבת עם תמיכתך בהפרדת דת מהמדינה: פשוט מאוד - היא מקטינה את יכולת הסחיטה של ש"ס. האם את חושבת שאולמרט מעוניין מיוזמתו לממן ישיבות ולאסור על נישואים אזרחיים, או שהוא עושה זאת פשוט כי אין לו מספיק מנדטים בשביל לשמור על קואליציה יציבה בלי לעשות זאת? האם שמירה על הסטטוס קוו לא עדיפה מבחינתך על פני כפיה דתית נוספת ע"י ש"ס?

למעלה