זה מה שאמרתי לכם

ATAF151

New member
זה מה שאמרתי לכם

חבל, חבל מאוד שבזבוז הקולות הצפוי מראש של שינוי, חץ, תפנית, הירוקים ועלה ירוק ביחד עם אי ההצבעה של המוני חילונים עזרו לש"ס לקבל 13 מנדטים. עכשיו זו כבר עובדה - מי שהצביע שינוי, עזר גם לש"ס.

אשרת

New member
התכוונת עזר לגמלאים

ולא עזר למפלגה שלך. מומלץ שתלמד דמוקרטיה מהי. דבר אחר, ש"ס הצליחה כי הבוחרים שלה הגיעו לקלפי בניגוד לשלכם. גם עכשיו אני חושבת שאף אחד מאנשי שינוי חייב לך משו.

ATAF151

New member
עזר לש"ס

תכניסו את זה טוב טוב לראש, מי שהצביע למפלגה שלא עוברת, או לא הצביע כלל, עזר לכל המפלגות האחרות כולל הגימלאים וכולל ש"ס. אם החילונים היו מצביעים ב 90% הצבעה והיו מצביעים למפלגות שעוברות את אחוז החסימה ש"ס היו יורדים בהרבה מנדטים. התגובה של ש"ס בשעה 22:00 בטלוויזיה הייתה שהם יקבלו 13-14 ולא 10-11 משום שאחוז ההצבעה הכללי היה נמוך ושלהם גבוה. והם צדקו.

אשרת

New member
כנראה שאתה מתקשה בהבנה

מי שהצביע שינוי הצביע על מנת לעזור לה ומתוך אמונה באידיאולוגיה שלה. הבנתי שזאת מילה זרה לך בתוך תומך קדימה אבל יש כאלו שלא מוכרים את עצמם. עכשיו זה ברור יותר?

ATAF151

New member
ועזר לש"ס

אני מסכים שהוא הצביע מתוך אמונה באידיאולוגיה. אבל צריך לזכור שהדגל המרכזי של התנועה הזו היה להחליש את ש"ס ושהיא לא תהיה בקואליציה, אז אם הצבעה לשינוי במקום למפלגה חילונית אחרת דווקא מחזק את ש"ס, אז אסור להתעלם מזה. גם בגלל האידיאולוגיות הללו ש"ס התחזקה ותקבל יותר.

איילת1974

New member
אבל הוא צודק

מי שהצביע למפלגה שידוע שאין סיכוי שתעבור את אחוז החסימה (ומזה זמן שאת שינוי כבר לא ספרו) בסופו של דבר עזר לש"ס.

אשרת

New member
אפשר לומר

שגמ מי שהצביע למרצ לא ממש עשה משו. ההצבעה צריכה להיות אידיאולוגית. אם לפותח השרשור מאד חשוב יחסי דת מדינה אז למה לא הצביע שינוי למה לא עשה קמפיין אחר? בסופו של עניין הצבעה למושחתים לא תחזק אותי ולכן זה אותו דבר. ש"ס עלתה בעיקר בגלל האחוז הלא גבוה ולא בגלל אותם אלו שלא מתפשרים על עקרונותיהם.

איילת1974

New member
אבל בסופו של דבר

מי שהצביע למפלגה שלא עברה את אחוז החסימה, כמוהו מי שלא הצביע. מרצ, בניגוד לשינוי וחץ, כן עברה את אחוז החסימה. לכן מי שהצביע למרצ, בשום פנים ואופן לא עזר לש"ס.

אשרת

New member
אז בואי אני אחדש לך משהו...

כרגע אנחנו דווקא חיזקנו את קדימה, ואת העבודה, ואת מרצ. ש"ס איבדה מנדט. כאשר האפאט הזה, מנסה לעשות נפשות למפלגה שלו- שינסה ללכת על משהו אחר. זכותי להצביע למפלגה לפי האידיאלוגיה והאמונה שלי, כמו שזכותך להצביע למרצ וזכותו של אני כותב, להצביע למפלגת קדימה. אחוז החסימה מעולם לא היה וגם לא יהיה חלק ממערכת ההחלטות שלו. ואגב, סקרים-- אני חושבת ששוב פעם הם פישלו בגדול.

אשרת

New member
לא דברתי על שינוי.

דברתי על כל השאר. איזה סקר בדיוק צפה את ההתרסקות של הליכוד? או מי בכלל חזה 7 מנדטים לגמלאים? ולהזכיר לך מי תמיד עובר את הסקרים? עלה ירוק?

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

מה שנכון נכון.. ובכל זאת.. הראיתי לך שהסקרים די פספסו בשאר המפלגות

פרס כבר יצא בהתבטאות אומללה

לקראת סוף הקמפיין בחירות, שעלה ירוק זה האיום העיקרי על קדימה, ווכטל לא ידע נפשו מרוב אושר.

"מוכרים את עצמם"?! ../images/Emo4.gif

אידאולוגיה היא מילה זרה לתומכי קדימה?!
ההכללה שאת עושה, אשרת, לא הוגנת וגובלת בשנאה עמוקה. לא שופטים אדם בשעת צערו, אמנם.. אבל, כאחת שמבקשת ליצג ערכים דמוקרטים של נאורות, שוויון ובחירת הרב, את עושה פה עבודה ממש לא טובה.. זו לא האשרת שאני מכיר.. תני לרוחות להרגע מעט, בבקשה. מקום שבו אדם טוב שכמוך, מאבד את דרכו רק בשל כאב או כעס, הוא לא מקום טוב להיות בו. אני מאמין בך ובכוונות הטובות שלך. ואני מוכרח להמשיך להאמין.

טשאפק

New member
מסתמן שאפילו 100 קולות נוספים למרצ

היו יכולים (ואולי זה עוד יקרה, הספירה לא הסתיימה) להביא להם עוד מנדט על-חשבון מפלגת רע"מ, המפלגה האיסלמית. כל קול קובע, וזו לא קלישאה.

shirbi

New member
שאלה לי אליך אשרת:

אם היתה לך האפשרות להעביר מנדט אחד מש"ס אל אחת מהמפלגות האחרות שעברו את אחוז החסימה, האם היית עושה זאת שמבחינתך לגמרי אין הבדל בין ש"ס לבין, נניח, קדימה, עבודה או מרצ? אם התשובה היא חיובית, והיית מעבירה מנדט אחד - האם לא היה עדיף שתצביעי לאותה מפלגה במקום לשינוי, אשר היה ברור לך כבר מזמן שלא תעבור את אחוז החסימה?

אשרת

New member
אני אומר לך משהו.

אחוז החסימה מעולם לא היה חלק ממערכת השיקולים שלי. \ וגם אף פעם לא תהיה. ברור שש"ס לא דומה לקדימה או למרצ או לעבודה במהות. אבל היא כן דומה בכך -- שאף אחת מהנ"ל אינה מייצגת אותי, ואינה ראויה לאמון שלי. אני אעדיף לעזור למפלגה שלי, גם אם היא לא תעבור את אחוז החסימה שלי, ואז הקול שלי 'יתבזבז' , וגם זה מותנה ב- אם. כי אם אני לא אשים את הקול עבור המפלגה שלי, אז היא בטוח לא תעבור את אחוז החסימה, ואין בזה שום טעם.

shirbi

New member
שמת לב שלא ענית לשאלה שלי?

שאלתי האם היית מעדיפה שיהיה חבר כנסת נוסף למרצ / קדימה / עבודה על חשבון ש"ס. לא קיבלתי תשובה ברורה.

למעלה