זה מה זה פשוט.

זה מה זה פשוט. ../images/Emo3.gif

בעצם, לגדל ילדים זה נורא פשוט, כל מה שצריך לעשות זה להקשיב להם. הם מבינים הכל ויודעים ורואים הכל*. למה בעצם כל כך קשה לנו להקשיב להם? *אני לא אספר לכם מה הביא אותי למסקנה הזאת, כי זאת תהיה השווצה פראית.

כרמית מ.

New member
כי אנחנו לא יודעים להקשיב גם לעצמנו

ולתת לעצמנו את המקום... דרך אגב, הקשבה זה אחד הדברים שאנחנו מתרגלים בסדנת הורות. הקשבה אמיתית, לא רק למילים אלא גם למה שמאחריהן.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif ועל אחת כמה וכמה לאחרים

ובעניין אחר - חלק מאד משמעותי מהליך הגישור הוא השלב של שמיעת הצדדים - כל אחד מהצדדים מקבל די זמן להשמיע את כל מה שיש לו לומר, והמגשרים משקפים לכל אחד מהצדדים את מה שאמר. מסתבר, שבהרבה מקרים, זו בעצם הפעם הראשונה שהצדדים שומעים זה את זה, ובמקרים מסויימים זו גם הפעם הראשונה שיש לכל אחד מהם הזדמנות לנסח את דבריו בבהירות. ולמה אני מספרת לכן את זה? מפני שזה נכון מאד בכלל ביחסים בין בני אדם. כאשר מישהו אומר לנו משהו או עושה משהו, בעיקר כאלה שמעוררים אצלנו תגובה רגשית (מכל סוג), אנחנו לרוב עסוקים בתגובה שלנו, ולא במה שבעצם נאמר או נעשה. הרבה פעמים, אם היינו מקשיבים באמת, המצב היה שונה בתכלית. א ב ל - מסתבר שלהקשיב זה דבר קשה מאד, וצריך הרבה אורך רוח, סבלנות וגם אימון כדי לעשות את זה. אם אנו רוצים לגדל ילדים מקשיבים, כדאי מאד שנתחיל לעבוד על עצמנו כדי לתת להם דוגמא אישית טובה. רק כך הם ילמדו זאת.

למעלה