זה לא.

ixmix

New member
זה לא.

זה לא הרמטכ"ל הזה שמטריף אותי, שכבר מזמן אינו מייצג אותי, עלוב הנפש שאמר שכשהוא משגר טיל לתוך אוכלוסיה אזרחית הוא מרגיש מכה קטנה בכנף. זו לא אכזבה, כי בכדי שתהיה אכזבה דרושות ציפיות, ואני באחת עשרה שנים של שירות קרבי בסדיר ומילואים בשטחים מיציתי את מלאי הציפיות שלי. זו לא תחושת הבגידה, כי אני פטריוט, משרת את המדינה, משלם מיסים ואפילו מנקה את המדרכות ליד הבית ואת פח הזבל כשעובדי העיריה אינם מבצעים את עבודתם. זו אינה תחושת הנטישה שלי כאזרח ע"י המדינה, הבחירה שלי לעבור מהיי טק לחינוך באה גם משם, וברור לי מי מחזיק את המדינה ולמי היא דואגת. זה אפילו לא חוסר השוויון המשווע, הנורא, שבין עניים לעשירים; ראינו מי נרקב במקלטים מזוינים בלי צבע ומי ברח תוך יום לבית מלון; ראינו את הקשישים בלי תרופות ואת קריסת שירותי הרווחה, הבריאות והחינוך הציבוריים (וראינו את עיר גאידמק, אירוני שהאיש שמרוויח ממלחמות מסייע בעת מלחמה בואקום מביש שיוצרת מדינת העשירים). טוב, מדיניות ההפרטה הימנית של ביבי עושה את שלה, ושיירקבו העניים. זה לא חוסר היושר וחוסר היושרה של הפוליטיקאים (פרץ שדורש עכשיו תוספת לביטחון, בצביעות אין קץ, ביבי שאומר באותו נושא בדיוק ההיפך ממה שאמר ועשה לפני המלחמה, אולמרט שמעולם לא היה סמל לאינטגריטי יוצא דופן, בלשון המעטה). זה לא השמאל, שנדם ונעלם, הומאניסטים דלה-שמאטע, שלא ממצמצים כשהצבא הכי מוסרי בעולם הורג 1000 איש בלי למצמץ, וכולם מגעגעים כמה זה בסדר, כמה זה טוב להרוג אותם, גם כש"הם" ילדים. שיטת החיסולים והסיכולים חדרה אלינו, באמירה המוסרית, היהודית, במקום שעזה תהיה אנחנו, אנחנו הפכנו להיות עזה. זו בושה, אבל זו לא הבושה שאוכלת אותי עכשיו. וזה לא אח של חבר טוב שלי שנהרג בצורה מטופשת ומיותרת, ולא ידיד שרכב איתי על אופנועים מספר פעמים, שנקטף בדמי ימיו, ולא אח של תלמידה שלי, לא זה מה שהורס אותי, לא הלוויות שהייתי בהן. לא אלה הדברים שמשגעים אותי. מה שאוכל אותי מבפנים הוא שהכל צפוי, והרשות נתונה. הרי ידענו, הרי צעקנו בשער, הרי אמרנו שהקונצנזוס רע, הרי צה"ל זה אנחנו, ואנחנו צה"ל (גם הלוחמים הנפלאים, אבל גם הימ"חים המרוקנים). אולי זו היהירות הישראלית, תולדה של כיבוש והתעמרות. אולי זה אנושי, לא להביט אל האפילה, להתעלם מטחב שמשגשג בה, אבל זה מה שהכי מכאיב, שהכל ידוע, גם המלחמה הבאה, ואף אחד לא מקשיב לילד שמצביע על ערוותו של המלך וצועק.

אלעד2

New member
אני עונה אמן על המשפט הבא:

אבל זה מה שהכי מכאיב, שהכל ידוע, גם המלחמה הבאה, ואף אחד לא מקשיב לילד שמצביע על ערוותו של המלך וצועק.

אטיוד5

Active member
שאלה קטנה

כשאתה אומר "אנחנו הפכנו להיות עזה", למה אתה מתכוון? שנהיינו כמו ערבושים?

ixmix

New member
לא.

קודם כל אני מוחה על הביטוי הגזעני שאתה מנסה לייחס לי, מה שמעולם לא אמרתי ולעולם לא אומר. בכל אופן, אם תביט בחלק העליון של החלון, תראה שאתה גולש בפורום "תרבות עברית", ואני מניח שאתה יודע שישנם הבדלים תרבותיים בין ישראל (שלמרות תחלואיה היא דמוקרטיה מערבית) לבין עזה (שהפכה להיות לדעתי דמוקרטיית דמה שהיא למעשה תיאוקרטיה עם אידיאולוגיה ימנית קיצונית). אז במקום שעזה תתקרב למערב ולישראל, התרבות שלה השתלטה עלינו, ואנו אט אט מוותרים על חלקים נכבדים מתרבות הדמוקרטיה ומערכי ההומאניזם, בדרך (אולי) להיות תיאוקרטיה ימנית קיצונית.

אטיוד5

Active member
כן, זה מה שחשבתי

שדמוקרטיה ושמאל וחילוניות ותרבותיות תמיד כרוכים ביחד (אצל השמאל), והם הם ההומניזם. לעומת זאת העזתים לא כ"כ הומאנים ומאוד לא תרבותיים. טוב לדעת.

ixmix

New member
כמובן שזה לא מה שאמרתי.

אתה יכול לחשוב כך, וזה בסדר - מחשבותיך בענין זה הן שלך. אני רק מדגיש שהפירוש לכאורה שאתה נותן לדברי, אינו מה שאמרתי.

היהירות הישראלית

ההודעה הזאת מזכירה לי אמירות מסוג: "הכתובת היתה על הקיר" אחרי רצח רבין, ועוד כהנה וכהנה "אמרנו לכם" בכל מיני הזדמנויות. לכאורה אפשר להסכים עם כל מה שאתה אומר, אבל למעשה קשה לי עם החוכמה שלאחר מעשה. כלפי כל מדיניות, כלפי כל החלטה יהיו צופי עתידות, רואי שחורות וכדומה. הם יהיו בד"כ המיעוט, ותמיד יהיה כנראה גם מי שלא יקשיב להם, ויפעל אחרת. ואז במקרה של כישלון יוכלו לומר "אמרנו לכם". ואם לא ייכשלו? אה, זה כבר לא חשוב. (או שיגידו: חכו, זה עוד יקרה). נכון, החלטות צריכות להישפט גם במבט לאחור, ואף אחד לא יוכל להינקות מאחריות בתירוץ "לא ידענו שזה מה שיקרה". תכנון נכון צריך לקחת בחשבון את כל התרחישים האפשריים ולהיערך בהתאם לכך. אבל יש משהו נוח מדי (גם אם הוא בא ממקום כואב מאוד) בלשבת במקום הקטן שלך, לאחר מעשה, ולנקז את כל הכעס והצער אל הנקודה הזאת של "אני אמרתי". ואולי גם זו יהירות ישראלית דווקא כל מה שתיארת לפני השורות האחרונות, כל ה"לא" שלך הוא בעיני עיקר ותמצית הכאב. ושיהיה ברור: אין לי כל עניין ורצון לשמש מליץ יושר לממשלה הזאת. רק לומר שעמדה כגון זו יש בה משהו לא לגמרי הגון.

ixmix

New member
רוצה את התחזית לעתיד?

כדי שזה לא יהיה לא הגון, אני נותן מעכשיו כמה תחזיות. הן יתממשו. צה"ל לא יבצע מהלך של שיפור, שבו לפי עמיר פרץ של לפני שנה צריכים להיחסך 10,000,000,000 שקלים. בלי קשר למלחמה פרץ והאבודה הוציאו את הדו"ח, וכללו אותו במצע המפלגה לפני שנה, אבל זה לא יקרה. צה"ל ימשיך להיות מדושן ושמן במקומות הלא נכונים, ובמקומות הראויים ימשיך הטחב לשגשג. החינוך לא יקבל תוספת שעות, בטווח של עשר שנים קדימה שעות יקוצצו בחינוך הציבורי. החינוך הטכנולוגי לא ישוב ולא ישקיעו בו (למרות הצהרות המפלגה ממנה באה השרה על הצורך בו). בתי הספר הציבוריים ימשיכו בתהליך הירידה, ובמקומם יצוצו פרטיים, החינוך יופרט חלקית וחינוך טוב יהפוך לנחלת העשירים. בניגוד להבטחות המפורשות של רוב המפלגות. הפערים בחברה יגדלו, בטווח הממשלה הנוכחית. חברי הממשלה יאשימו את הממשלה הקודמת, את המלחמה, המשיח, היפאנים, האיראנים ומי שרק יהיה בסביבה. אבל דו"חות העוני יחריפו, וחלקם של עמותות, עסקים ואנשים טובים ברווחה יילך ויגדל (ע"ח הואקום שתייצר מערכת הרווחה, שתמשיך בקריסה). מדיניות החיסולים תמשיך, ולכולם זה ייראה נורמלי. בתרבות שלנו הקונצנזוס הוא כמעט קדוש, ואם המחיר הוא עשרות או אמות חפים מפשע הרוגים, למה שהקונצנזוס יזוע? רחמנא ליצלן, אולי יהיה לא נעים להסתכל במראה שכזו.

נץ666

New member
וימשיכו להאשים את המורים שהם

נטומטמים, אוכלי חינם ושאר ירקות.אבל בעוד 10 שנים מעכשיו אהיה קרוב מאוד לפנסיה שלי, אגרור, אז, עוד כמה שנים במערכת בלי לעשות כלום, כי לא יתנו לי לפרוש בכבוד, מה פתאום.

גרי רשף

New member
התחזית לעתיד: אמרנו לכם!

תסריט 1: החיזבללה משתקם ומשתלט שוב על דרום לבנון חמוש בנשק משוכלל.
אמרנו לכם- כל המלחמה הזו הייתה מיותרת, עובדה שהם חזרו. מתי תבינו שכח אינו פתרון לכלום?
אמרנו לכם- אסור היה לצאת מלבנון ובטח ובטח לא להסכים להפסקת האש. מתי תבינו שהם מבינים רק כח?
בפעם הבאה הם ירו טילים על תל אביב והכל בגלל ההתנחלויות והכוחניות שלנו ואל תגידו שלא אמרנו.
בפעם הבאה הם ירו טילים על תל אביב בגלל ההתנתקות והפגנות החולשה וההתקפלות שלנו ואל תגידו שלא אמרנו. תסריט 2: החיזבללה אינו משקם את כוחו הצבאי, נחלש, והופך ללא יותר ממיליצה מקומית בסגנון עדות ארץ הארזים.
אמרנו לכם- סתם נהרגו מאות חיילים ואזרחים, כאשר על ידי הידברות עם לבנון והחיזבללה ובשיתוף האו"ם ניתן היה להגיע לשלום מזמן.
אמרנו לכם- סתם נהרגו מאות אזרחים וחיילים: אם היינו מכים את החיזבללה מכה ניצחת בשנת 2000 כשהם לא היו חמושים כמו השנה היינו פותרים כבר אז את הבעייה.
עכשיו צריך לדבר גם עם החמאס ולהציע פשרה הוגנת המקובלת עליהם ויהיה שלום ביננו לפלסטינאים ולחסוך בכך מאות הרוגים מיותרים נוספים, ואל תגידו שלא אמרנו.
עכשיו צריך להיכנס בחמאס לפני שיהיה מאוחר וזה יעלה לנו במאות הרוגים כשהם יתחמשו בנשק איראני, ואל תגידו שלא אמרנו.

../images/Emo45.gif מה שרציתי להגיד

באיזשהו שלב בהודעתי דלעיל כתבתי משפט על כך שהתרחישים השחורים (וגם אלה שלא) הם תמיד פועל יוצא של העמדה הפוליטית שאדם נוקט, ולכן תמיד יהיו כאלה לכאן ולכאן. וכדוגמה הבאתי את עניין היציאה מלבנון ואת ה"אמרנו לכם" הנשמע היום. אח"כ מחקתי את זה מחשש לגלישה במדרון הפוליטיקה והנה, זה בעצם מה שאמרת כאן, ודברי המסורתי למטה מחזקים את זה.

masorti

New member
הכתובת (ההפוכה!!) היתה על הקיר...

כל בר דעת הבין שהבריחה החד-צדדית מלבנון תביא ליצירת "מדינת חיזבאללה" על גבולנו. וכו-לם ידעו שנים שהחיזבאללה מתחמש ביותר מ-10 אלפים קטיושות. וכו-לם ידעו שנים שהוא מהווה איום על כל הצפון עד חיפה, ובדרך לאיים גם על ת"א. אבל "הילדים שלנו" בגרסת ארבע אמהות היו טאבו שאסור לשבור. והרצון של האליטה להגן על צעיריה עמד מעל לכל, גם במחיר הפקרת הפריפריה לסכנה אסטרטגית. גם אם היה ברור שזו רק שאלה של זמן עד שהשקט המדומה יתפוצץ לכולם בפרצוף ברעש אדיר. ולמי ששכח... כשהיינו בלבנון נהרגו בממוצע 2 חיילים בחודש. מה שאומר שב-6 השנים מאז היציאה נחסכו חייהם של כ- 150 חיילים. במלחמה הנוכחית נהרגו מעל ל-150 חיילים ואזרחים כתוצאה ישירה מפעילות מלחמתית. (ובתור בונוס שליש מדינה ישבה חודש במקלט או חיה חיי פליטות במחנות מאולתרים במרכז הארץ.) יעשה כל אחד את החשבון האם בשורה התחתונה הבריחה מלבנון הועילה או הזיקה.

הנה אחת שהיתה חכמה לפני המעשה

כתבת של העיתון (הבריטי?) "אל חיאת" צפתה את מלחמת לבנון השנייה כבר בינואר 2006. בכתבה היא מפרטת את האינטרס הסורי והאירני בהפעלת החיזבאללה נגד ישראל. אירועים גדולים כמו מלחמות לא מתרחשים בחלל ריק. לכן, לפני שמלחמה מתחילה, היא קיימת כפוטנציאל - כאחד מקבוצת תרחישים אפשריים. מכיוון שכך, זה בהחלט צפוי שלפני מלחמה יהיו מומחים שיצליחו לנבא אותה, כמו הכתבת. (זה נכון לא רק למלחמה - באותה מידה זה יכול להיות משבר כלכלי או פריחה כלכלית, או בצורת, או טייפונים, או התחממות גלובלית או רצח פוליטי). כלומר, תמיד "הכתובת היתה על הקיר", בסבירות כזו או אחרת. תמיד יהיו אנשים שיצפו את התרחיש החיובי ואחרים את השלילי. נקודה למחשבה היא האם בשיקולים אין הטייה לכיוון האופטימיות. כי לטווח הקצר תמיד עדיף להימנע מעימות, מכאב, ממוות ומנזק כלכלי, והתוצאות לטווח ארוך לא ידועות.

נצל"ש: האתר של ממר"י

מכיל הרבה כתבות מעניינות על העולם הערבי. (אני משום מה גיליתי אותו רק לאחרונה.) אזהרה והערה: בדרך כלל זה לא עושה טוב על הלב לקרוא שם את הכתבות. אז אם לא בא לכם על הכתבות שיש להן משמעות פוליטית בטחונית, יש שם בשבילכם כתבה על הסכמי נישואים לטווח קצר ו/או נישואים חלקיים בעולם המוסלמי. במקרים מסויימים מדובר בהיתר רשמי ומוסדר לניאוף (היתר דתי!).

mucool2

New member
"אל חיאת" יוצא לאור בלונדון

תודה על הקישור. ומאותו אתר - משהו על ילדים ומלחמה. אולי זה יעזור לכמה מהגולשים כאן להבין שהיחידים שיש להם מה "להרוויח" מהרג ילדים הם אנשי חיזבאללה.

ללמדך ../images/Emo141.gif

ללמדך, שלצעוק בשער ולהצביע על ערוותו של המלך, זה לא ממש עוזר. כלומר, זה עוזר לצועק להרגיש יותר טוב עם עצמו, אבל זה לא מחולל שינוי במציאות. שינויים מתחוללים כשאתה מקים מפלגה ומצליח לשמר אותה לאורך זמן.

למעלה