זה לא קופץ.....

Guy K

New member
זה לא קופץ.....

אז הנה קישור למה שכתבתי - ותוסיפו לסטטיסטיקה את סמדר שכתבה אחרי ששלחתי את ההודעה... גיא

ליילה

New member
אין לי ספק שאתה לא מנסה לעורר

מהומות, וברור לי שהביקורת לא באה אלי ואל עדי, אלא בכלל על איך דברים מתנהלים. וכמו שעדי ענתה לך, אתה טועה מאוד אם אתה חושב שאני ועדי לא בצד שלך בעניין הזה. גם אנחנו מעדיפות פורום נעים ונחמד שיתן בית וירטואלי לישראלים ששוהים בחו"ל, כך הגדרנו אותו מלכתחילה... לכן, גם אני ועדי בצד שלך, הבעיה היא, שלנו אין אפשרות לעשות יותר ממה שאנחנו עושות עכשיו כדי ליצור פורום כזה, ומתברר שזה כנראה לא מספיק... ועוד בעיה - הרבה מהתומכים בך, ששמחו לבוא ולהצביע בעדך, לא ממש נמצאים באופן פעיל בפורום היום (אתה יש לציין למרות הכל, עדיין כאן משתתף ועוזר להעלות נושאים נחמדים, ועל כך אני באמת באמת מודה לך), אולי אם כל האנשים האלו היו גם נמצאים פה לפעמים, מגיבים מעלים נושאים, מספרים וכו', הפורום היה מקבל תפנית מסויימת בחזרה למה שהיה. אבל יש לי תחושה שכולם מרגישים כמו גפן, שאין טעם להשקיע יותר כאן, ומצאו להם מקומות אחרים. אני לא באה בטענות, אני יכולה להבין, אבל אם עוזבים כאן, מי שנשאר הוא מי שיקבע את הטון, וזה מה שקורה.

ננסנס

New member
ליילה, לא אהבתי את מה שכתבת...

תחזירי את הפרח
וברצינות, די, מספיק ! כמה אפשר לדון ב"כמה טוב היה פה" ובכמה "החדשים (הרעים, הברוטליים והמשעממים...) קובעים את הטון"?! מי שרוצה להצביע ולהשפיע, שיבוא, יכתוב, ישפיע! ולא יחזור פעם בחודש לבכות על כמה טוב היה לו פה בעבר וכו'... אתם מתחילים להזכיר לי את סבתי שבגיל 70 התחילה להתגעגע לשטרודל שהיתה אוכלת בוינה בצעירותה... תחשבו חיובי והכל יסתדר!

ליילה

New member
קודם כל ../images/Emo142.gif ../images/Emo141.gif ../images/Emo8.gif

דבר שני, אני מסכימה איתך שעדיף להשתתף מאשר לבוא בטענות, ולהראות נכונות במעשים, מצד שני עצוב לי שחברים וותיקים נעלמו, ואני כן רוצה לקרוא להם לחזור ולהשתתף... ואם מישהו הבין מדברי שאני חושבת שהחדשים רעים - אני מתנצלת , זו ממש לא הייתה הכוונה, אני חושבת שבין האנשים שהצטרפו יש אנשים מקסימים ונחמדים, שתורמים המון לפורום שלנו, ובכלל חשבתי שעזבנו כבר את החלוקה לחדשים ווותיקים , עכשיו אנחנו בדיונים לגבי השפה וצורת ההתבטאות... או ששוב לא הבנתי....

גיא העלה שני נושאים

שלדעתי האישית פשוט לא קשורים אחד בשני. הראשון הוא (וזה די עובדתי), שלא נעים להיות כאן. השפה, המריבות, רדידות הדיונים, האוירה השלילית, ההשמצות, הירידות, הקללות, הרמה הכללית... העובדה שרוב האנשים מעדיפים לתקוף ולהקטין או להמעיט בערכם של האחרים מאשר להסביר את דעתם בצורה סובלנית... אופיה של הקהילה הזו הפך אלים. אני חושבת שכל מי שנמצא פה מסכים עם זה שהיום זו קהילה פשוט לא נחמדה. באופן אישי מאוד עצוב לי על זה. מרב ואני - בפורום וגם המון מאחורי הקלעים - ניסינו ומנסות המון דרכים וגישות כדי לשנות את זה, ועצוב לי לומר שכולן כאחת נכשלו, מכיוון שמי שבונה אוירה, הם לא מנהלי הפורום, אלא הגולשים. זה תלוי רק בכם. הנושא השני הוא הגבלת הנושאים לדיון - אני, בניגוד לגיא, לא חושבת שנושא הפוליטיקה או כל נושא אחר הם שגורמים לאוירה השלילית בפורום - אלו דרך ההתבטאות והסגנונות של הגולשים שקובעים את האוירה, ולכן גם אם נגביל נושא זה או אחר זה לא ישנה דבר - כי אלו שהסגנון שלהם כזה, ימשיכו לכתוב בסגנון הזה גם בשרשורים הכי לא טעונים שיש. מרב ואני עושות כמיטב יכולתנו לאכוף את כללי הקהילה הזאת, למנוע מאנשים להיפגע, לשרשר, לנקות ולעשות סדר, למחוק פגיעות אישיות, אאוטינג, ובוודאי הודעות בשפה הנוגדת את כללי התקנון והפורום. אבל כולכם מוכרחים להבין שאנחנו לא גננות ולא שוטרות ולא התנדבנו לעבודה הזאת כדי לחנך אף אחד. שתינו כאן מתוך רצון בסיסי לעזור ולהיעזר, ללמוד וללמד, לתרום ולהרוויח מכל האנשים והידע שמסתובב כאן. אנחנו עושות את זה ברצון ומאהבה ומשקיעות מזמננו תוך ספיגת ביקורת לפעמים בוטה ומכוערת על כל צעד ושעל, כי מה לעשות לעולם לא כולם יסכימו על דרכי הפעולה והניהול של הפורום. אבל, וזה אבל חשוב מאוד לטעמי, אנחנו לא עושות זאת בכדי לשבת כל היום מול המחשב עם האצבע על המחק, למחוק ולחסום כל מה שלא נראה לנו. כולנו אנשים בוגרים, כל אחד יכול להחליט עבור עצמו איפה הגבול שלו. אנחנו החלטנו על גבולות לקהילה הזאת ומנסות להשאיר אותה נחמדה ונקייה ככל האפשר. אבל מלבד קביעת הטון האדמיניסטרטיבי, מלבד השמירה על הסדר והנקיון בפורום, העלאת רעיונות, הוספת מאמרים וכו', כל השאר תלוי רק בכם, לא בנו. אני יכולה רק לקוות שאותם גולשים שהיו כאן פעם והפכו את המקום הזה לנחמד, יחזרו לעשות כך, ואותם אלה שהופכים אותו לשלילי ילמדו לחשוב פעמיים ולהתנסח בצורה עדינה יותר, חיובית יותר. אבל זה כל מה שאני יכולה לעשות, לקוות, או להצטער. לצערי, אני לא יכולה לשנות את זה בעצמי.

liat129

New member
אני חושבת שהנושא מוצה עד תום

יש שרשורים שמאוד כיף לקרוא אותם ולהשתתף בהם ויש כאלו שלא, ולא צריך לעשות עניין מכל דבר.. פורום זה דבר דינאמי שמשתנה במהירות, ומבחינתי אני יודעת שאם היום היה שרשור לא נעים, מחר יהיה נחמד יותר, וזה לא סוף העולם. כשאני קוראת ששרשור אלים שלא "מוצא חן בעיני", אני פשוט מתעלמת (טוב עד שממש מעליף לי ת'סעיף
. זה לא נעים לקרוא כל הרבה פעמים על כמה "הפורום היה לפני כן",כמה לא נעים להיות בו היום, ועל תחושת הכישלון של המנהלות בנוגע לעיצוב אופי הפורום. אולי זה הסיבה שהרבה אנשים כבר לא כותבים. באופן אישי אני חושבת שהפורום הוא מעניין ונחמד. אז נכון, יש הודעות מעליבות, לא נעימות ואפילו אלימות, אבל הן לא מייצגות את כל הפורום ואת כל כותביו. אז אנא קחו דברים בפרופורציה..לא צריך לפתח תחושות כישלון כאילו אנחנו מקרה אבוד..

Guy K

New member
מסכים לגמרי

הנושא באמת מוצה עד תום.............. אני מבחינתי אמשיך לנסות להתעלם (ומדי פעם לא אצליח) כרגיל...

סיר החומוס

אני לא ותיקה. האמת הצתרפתי בזמן שרשור החומוס המפורסם... למה נשארתי? כי יש כאן הרבה אנשים נחמדים וחכמים שעוברים חווית חיים דומה או קרובה לשלי ולכן יכולים לתת לי את החוויה הישראלית במקום הזר והמוזר הזה, גם אם צריך לעבור דרך הרבה הודעות על ''מה טיילור יעשה כשהוא יהיה גדול'' וכו. אבל כמעט שלא כתבתי כי זה היה מפחיד. אבל אני מסכימה עם מרב ועדי הפורום הוא סך כל חלקיו ואם אני רוצה להיות חלק מזה ויש לי דעה לגבי איך הוא צריך להתנהל אז אני יכולה לתרום.. אז בלי קשר לסיר הבשר של מה היה, השאלה היא מה יהיה!

shaltomato

New member
לא הבנת אותי גיא

גיא, נא להעביר אותי לצד המתנגדים מצטער, מעדיף פורום קצת פחות תרבותי אבל פתוח ופלורליסטי (כולל דעות אנרכיסטיות)

depechemode

New member
אולי די??

שרשורים כאלה הם שהורסים את הפורום, מספיק! אני חושב שהאדם שאתם כל כך מנסים להוקיע הבין את הרמז אז למה אתם ממשיכים לדוש בזה?? באמת מוגזם! אפשר להעיר, לרמוז לאדם שהפורום אולי לא הכי מתאים, אבל די! ..זה כבר גובל בפשיסטיות.

לא ידוע לי

שניסינו להוקיע אדם כזה או אחר. בכלל לא מדובר באף אדם מסויים, מדובר באופי הפורום. מה פשיסטי בדיון לגבי האוירה בפורום? ממש לא הבנתי את הודעתך, או שאתה לא הבנת את הדיון הזה.

stardustit

New member
מה בדיוק קורה פה??

לצערי הרב מאז ששמו (שוב!!!) בתפוז את הפרסומות האיומות אני פשוט לא מצליחה להכנס לכאן, אלא אם כן אני מוכנה לחכות כ- 7 דקות לטעינת הדף. היום, עקב נסיון נואש להתחמק מביצוע מטלות, הזדיינתי בסבלנות, ואני ממש מופתעת לקרוא את הדברים האלו. האופי אלים? קהילה לא נחמדה? ללמוד וללמד? שמירה על סדר ונקיון? ממש אין לי מושג על מה אתם מדברים. אני לא נתקלתי לא באופי הלא נחמד (זה אפילו קצת מעליב, כי למעשה אנחנו מואשמים בכך שאיננו נחמדים), ולא בצורך בשמירה על סדר ונקיון... מרוב השרשורים אני מאוד נהנית, גם (ובעיקר) מאלו הנוגעים בפוליטיקה, גם (ובעיקר) מהודעותיו השנונות בדרך כלל של אז מה ואפילו מהודעות השוטר/כבאי/חייל לעתיד, שהן כל כך אותנטיות ומתלהבות וגורמות לי להרגיש צעירה יותר... נכון, לא הכל מעניין אותי, ויש דברים שהם אפילו מעט סרי טעם בעיני, אבל אז מה??? (לא האיש!) על טעם ועל ריח. סך הכל אני נכנסת לפורום כדי לכתוב בעברית (אחרת גם אני אחליף ויחליף "אם" ב"עם"!), לשמוע קצת חדשות בנושאים הקשורים לישראל, ולא כדי להיות בפורום סנובי ו"תרבותי" שדנים בו אך ורק בנושאים ברומו של עולם או לחילופין, רק בדברים סתמיים ואנמיים. בקיצור, אני ממש מרוצה מאופן תפקודו של הפורום, איני רואה כל צורך לנסות לערוך שינויים בכוח. וכמעט שכחתי, עצם העובדה שיש אנשים שבשלב זה אינם כותבים כאן, אינה מעידה שנמאס להם מהבהמיות בפורום הלא נחמד הזה... חלקם (כמוני!) לא מצליחים להכנס בגלל גחמות התפוז, חלק עסוקים, חלק בחופשה (spring break או לא?) ולחלק פשוט נמאס בלי שום סיבה מיוחדת...

zoti

New member
נסיון נוסף. אני לא מבין מה אתה רוצה

מה מפריע לך ? אתה לא רוצה לראות שירשורים שנוגעים בפוליטיקה ? אתה רוצה לראות רק שירשורים שעוסקים באיך מכינים חומוס ? רק כאלה שעוסקים בכמה "קשה" להיות ישראלי בח"ול ? אתה לא רוצה לראות חתימה שלא מוצאת חן בעיניך ? מתנגדים ? אני מתנגד לזה שאתה תקבע מה אנשים יכתבו בפורום. אתה מתעקש לטחון את הנושא עוד ועוד אז תהנה. אני שמח שספרת קולות רק מה, פה זה לא הכנסת וספירת קולות לא קובעת. מבחינתי הפורום עדיין כייפי ולכן אני כותב כאן. וכיף זה גם לכסח טרולים.

Yaniv-DC

New member
זותי, מתוק שלי ../images/Emo13.gif

תשאר תשאר, מה ישעשע אותי אם לא הודעות שלך? יש הרבה סיבות לאנשים שכותבים ואנשים שלא כותבים... מה שמייאש ומעצבן זה אנשים שטוחנים נושא עד דק, שגם כשהוא מפסיק לקפוץ הם ממשיכים בטחינה, וזה אכן הדבר הראשון שפוגע בפורום (הייתה פעם איזו ענבל אחת ששמה לעצמה מטרה - לפגום בפורום באותה הצורה - העלאת הודעות כביכול לבואו נשפר את הפורום ע"י תקיפת כל מה שקיים בפורום). מי שלא מוצא חן בעיניו - יש הרבה מאוד פורטלים אחרים, אולי בהם ימצא המזור (Yנט בחינם ופועל, וואלה קיים, ובטח יש עוד). כל אחד הזכות נתונה בידיו אם לכתוב או לא ואם להיות מרוצים או לא, אבל לטחון את זה שוב ושוב במתכונת הקדוש המעונה, קצת רטרו לדעתי (הכוונה לרטרו לכיתה ג'). לסיכום - מי שרוצה שיכתוב, מי שלא - יש ימבה אופציות שם בחוץ, רק שישמרו קצת על הפה אנשים כלפי אחרים וישאירו אמהות מחוץ לעסק. יניב לא כותב הרבה כי יש לסקר מלחמה שני אנשים, ללמד ולהחזיק חבר זה לא קל כמו שזה נראה...

למעלה