זה לא צחוק

מצב
הנושא נעול.
זה לא צחוק

זה לא צחוק
אני אם לשלושה ילדים ששניים מהם מחוננים , תוצאות בחינות האינטלגנציה של הילדה היו מאוד גבוהות , נאמר לי שלמרות שהיא בת שבע , מנטאלית היא לפחות בת עשר . הילדה מתנהגת כמו מופרעת , משתוללת , מחוללת מהומות ועושה לי את החיים מאוד מאוד קשים ....... האם יש משהוא מכם שנתקל בתופעה ? אני חוששת מאוד שלמרות הכישרון והאנטליגנציה הגבוהה , הילדה תהפך לילדה בעייתית , וכל הסימנים מראים את זה אשמח אם תעזרו לי

על איזה רקע ההשתוללויות?

זה לא צחוק
אני אם לשלושה ילדים ששניים מהם מחוננים , תוצאות בחינות האינטלגנציה של הילדה היו מאוד גבוהות , נאמר לי שלמרות שהיא בת שבע , מנטאלית היא לפחות בת עשר . הילדה מתנהגת כמו מופרעת , משתוללת , מחוללת מהומות ועושה לי את החיים מאוד מאוד קשים ....... האם יש משהוא מכם שנתקל בתופעה ? אני חוששת מאוד שלמרות הכישרון והאנטליגנציה הגבוהה , הילדה תהפך לילדה בעייתית , וכל הסימנים מראים את זה אשמח אם תעזרו לי
על איזה רקע ההשתוללויות?

שרוֹן

New member
היא לא " תהפך" להיות בעייתית.

זה לא צחוק
היא לא " תהפך" להיות בעייתית.
יש לה איזה שהוא קושי. המקור שלו אולי רגשי או סנסורי-נוירולוגי או גם וגם. יש הרבה מצבים שניתן לטפל בהם, ולחסוך סבל לכולם (גם היא סובלת
). תספרי קצת על הילדה. ההתנהגות הזו החלה עכשיו או שתמיד היא השתוללה? האם יש לה קשיים חברתיים? יש לה חברים/ות? יש לה בעיות בריכוז/לשבת על הטוסיק? זה נראה לך כמו היפראקטיביות? תספרי גם קצת על התקופה שהיא היתה פעוטה/ילדה קטנה. האמת שעל-פניו הייתי ממליצה גם על פורום חינוך לגיל הרך (אפילו שהיא קצת גדולה...), יש שם לפעמים הורים עם סיפורים דומים.

לב אם

New member
ילדה מחוננת היא ילדה אמיתית

זה לא צחוק
ילדה מחוננת היא ילדה אמיתית
ויש לה בעיות וקשיים שחלקם קשור לזה שהיא מחוננת ורובם לא. הבעיה עם ילדה מחוננת שנתקלת בקושי, זה שקשה לעבוד עליה. לדוגמא, הבת שלי נתקלה בדחיה חברתית (שאגב התחילה בצורה ממש ברורה עקב קנאה של ילדות גדולות ממנה, על כך שהיא יותר חכמה מהן). ילדים אחרים שנתקלו באותן הצקות ודחיות, שכחו אחרי יום, אבל היא היתה חריפה מדי לטובתה, זכרה את הדברים, הבינה את המניעים ולא נתנה לילד שעשה לה משהו רע לשכוח אחרי יום ולהתנהג כאילו כלום לא קרה - לפסיכולוגית שהציעה לה להביא ממתקים ולכבד את הילדים, או לקנות משחק חדש ולהזמין בנות לשחק בו, היא ענתה שהיא לא רוצה שיבואו אליה בגלל הממתקים אלא בגלל עצמה. תנסי לגשש ולבחון מה קורה לילדה ומה גורם לה להרגיש רע ולהתנהג כפי שהיא מתנהגת. יכול להיות שקרה לה משהו "חיצוני" , אבל גם יכול להיות שהבעיה קשורה להיותה מחוננת. את ודאי יודעת שיש סוגי איטלגינציה שונים. לילדה המחוננת יש אינטליגנציה שכלית מאד גבוהה, אך יכול להיות שהאינטליגנציה הרגשית שלה מתאימה לגילה או אפילו איטית מעט, והניגוד בין היכולות יוצר אצלה קונפליקט ומתחים שמתבטאים בהתנהגות ובקשיים. צריך תמיד להזכיר לעצמכם ולשאר הסובבים אותה שהילדה אמנם עם יכולות שכליות של בת 10, אבל היא בסך הכל בת 7 , אז מותר לה להיות "ילדותית", "מפונקת" "ילדה קטנה של אמא" את צריכה מצד אחד להיות מאד קשובה ותומכת, אך מצד שני להגדיר כללים ברורים להתנהגות בבית ובחוץ שמהם את לא נסוגה (ומי אמר שלהיות הורים זה פקניק?) ברשותך אפנה אותך לקרוא הודעה מאד מרגשת שכתבה אצלי בפורום מישהי שמספרת על ילדותה: אמא שכולנו יכולים ללמוד ממנה

קיטס

New member
כדאי לעשות אבחון נוסף

זה לא צחוק
כדאי לעשות אבחון נוסף
אולי פסיכולוגי, אולי נוירולוגי, אולי משולב. בני מחונן ויש לו ADHD, הפרעת קשב היפראקטיבית, שאחד התסמינים שלה הוא "פיוז" קצר במצבי לחץ חברתיים. לא תמיד הטיפול הוא תרופתי.

תמיר1991

New member
יכול מאוד מאוד להיות שהבעיה

זה לא צחוק
של בתך נובעת מקושי מנטלי שלה ביחס לבני כיתתה. לטעמי אם תשלחי אותה בהקדם האפשרי לכיתת מחוננים (אותי שלחו עוד בכיתה ג') , התנהגותה תשתנה ללא היכר, בגלל שהיא תהיה בסביבה הרבה יותר תחרותית, והיא תיתן יותר ביטוי לכשרונותיה מאשר להתנהגותה. תמיר.

כיתה רגילה יכולה להיות מאוד תחרותית

של בתך נובעת מקושי מנטלי שלה ביחס לבני כיתתה. לטעמי אם תשלחי אותה בהקדם האפשרי לכיתת מחוננים (אותי שלחו עוד בכיתה ג') , התנהגותה תשתנה ללא היכר, בגלל שהיא תהיה בסביבה הרבה יותר תחרותית, והיא תיתן יותר ביטוי לכשרונותיה מאשר להתנהגותה. תמיר.
כיתה רגילה יכולה להיות מאוד תחרותית
גם עבור ילד מחונן, אבל בתחומים בהם הוא לא נוטה להצטיין ולכן קשה לו להיות שם. ילד שרגיל להצליח בכל תחום, ופתאום נתקל בתחום כמו קשר אנושי אלמנטרי בו הוא מתקשה, ירגיש כשלון ולכן יטה להתקפות זעם. האם נטרול המאבק יקל עליו? לא בהכרח.

מצב
הנושא נעול.
למעלה