"זה לא פייר!!"

• פותח הנושא nl22
  • פורסם בתאריך

nl22

New member
"זה לא פייר!!"

"זה לא פייר!!" - רוקעת הילדה הקטנה שבי ברגליה בהתקפת זעם: "אתה היית אמור להיות הביטחון הכלכלי של הבית", צועקת הפעוטה התובענית לדמות האב שהפכתי אותך להיות בזוגיות שלנו. איך אתה אומר לי לפני שנה שהימים היפים, בהם הרווחת משכורות של בכירים במשק, תמו מן העולם, וצריך לנהוג בשיקול דעת פיננסי? איך אתה מושיב אותי אתמול בערב לשיחה רצינית ואומר לי שבישרו לך אתמול שימיך בתפקידך הנוכחי ספורים, ושעתידך לא בטוח. אמנם רוצים אותך בחברה, אבל יניידו אותך או ירככו לך את העזיבה? זה לא היה אמור להיות כך!- מתעצבנת ילדת הגן האנוכית שגדלה בי בשנים האחרונות בהן אתה היית המפרנס העיקרי, ואני בעלת עסק שמנסה להרוויח - היינו אמורים להכנס להריון נוסף עכשיו, ואתה כל הזמן דוחה זאת, ועכשיו גם אין לנו כסף. ועוד אתה אומר לי שכדי שנצליח בכל המטרות שלנו, עלי לסגור את העסק ולהפוך להיות שכירה?! או לחזור לעבוד מהבית כמו בשנים בהן נקברתי בבית בחדר העבודה המדכא. זה לא פייר. אני מספיק משקיעה בלגדל את הילדה על חשבון זמן עבודה, לעיתים מפסידה שעות וימים כדי להיות איתה ונותנת לך להשקיע בעבודה. האשה שבי רואה את הגבר העצבני שהפכת להיות בחצי השנה האחרונה ורוצה שיהיה לך רק טוב. מבינה שכדי לגדל עוד ילד, יש צורך בהכנסות נוספות, שהעסק שלי לא מספק כרגע. ובתחושה של מעמד שווה בזוגיות, בלי שתזכיר לי השכם והערב שהעסק שלי לא מביא כסף ושאתה עובד קשה בשבילנו ומפסיד את הילדה כדי להביא כסף הביתה. או בקיצור- רוצה גם תחושה של "בעלת המאה". האשה שבי יודעת להחניק את הילדה התובענית שגידלתי ולהגיד, לפחות כלפי חוץ, את המילים הנכונות, גם אם זה עולה לי בבריאות. אבל אותה ילדה צועקת את חירותה בתוך מוחי שוב ושוב ושוב ושוב ומהווה את הקול, שהוא לרוב הדומיננטי. מה עושים?

מתבגרים

הוא לא אמור להיות הבטחון הכלכלי של הבית (אלא אם את זוגתו של מיזוגן) תביני שהאחריות הכלכלית היא של שניכם ואם העסק אינו מכניס מספיק, עכשיו תורך להרתם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שאלה קצת מורכבת...

שאלת שאלה קצת מורכבת, כי את מדברת גם על הדיאלוג הפנימי שלך, בין הילדה לאישה (ואולי יש שם עוד דמויות, כמו אמא, אשת קריירה ועוד). ומצד שני על הידאלוג הזוגי, בינך (כלומר: בין כל הדמויות הללו) לבין בעלך. אני רוצה להתייחס דווקא לדיאלוג הפנימי. הצרכים של הילדה שבך מאוד מובנים - היא רוצה ביטחון כלכלי, ביטחון נפשי (אבא), היא רוצה חופש לשחק (בעסק שלה), ואולי היא רוצה עוד בובה (עוד תינוק). כל הרצונות הללו מאוד מובנים. אבל בצוק העיתים, כדאי שהאישה שבך תגיד לילדה שהיא אמנם תקבל כל מה שהיא רוצה, אבל לפי סדר עדיפויות מסוים. היא לא יכולה לקבל את כל המתנות עכשיו. ועל סדר העידפויות שלה אפשר לדבר איתה. יכול להיות שבבדיקה יסודית יתגלה שאחד הצרכים הללו הוא הרבה יותר משמעותי מהאחרים, ואז יהיה יותר קל לספק אותה בטווח הקצר. גם לאישה שלך יש צרכים - היא צריכה גבר שהוא שותף מיני, שותף רגשי, וכולי. צריך לבדוק גם אילו צרכים שלה כרגע מאויימים, וגם היא צריכה לעשות סדר עדיפויות. שימי לב למשפט קשה שכתבת: "האשה שבי יודעת להחניק את הילדה התובענית שגידלתי". אז קודם כל, לא את גידלת, אלא ההיפך. הילדה הייתה קודם... ושנית, מה פתאום להחניק?!? צריך לנהל איתה דיאלוג אחר לגמרי, דיאלוג מבין ומכיל. כמו שאת מדברת עם הילד שלך. ברור שאםם את מנסה להחניק אותה, היא תתמרד ולא תיתן לך מנוחה. בצדק. --- בקשר לדיאלוג עם בעלך: אני לא בטח אם הוא יכול להבין את הדיאלוג הפנימי שלך. אם כן - את יכולה לפתוח אותו, אבל אם לא, עליך לבוא אליו בגישה יותר פשוטה ומובנת (הרי בשלב הזה הרבה אנשים כבר חושבים שהתשגעתי יחד איתך - ואולי גם הוא יחשוב ככה). לכן נהלי את הדיאלוג הזוגי שלך איתו לא על ידי הילדה, אלא על ידי חלק בוגר שלך - רצוי האישה. --- וזה עוד היה על קצה המזלג...

לילד הקטן שבי

בא להכניס לילדה הקטנה שבך מכות. ובמילים אחרות, תתחילי להתנסח כמו בנאדם, מותק - ההתנסחות הפסאודו-גבוהה שלך עולה על העצבים.

אייבורי

New member
פעם

הילדה שלי אמרה לי בחיוך זה לא אני, זה הילד הרע שבי מייד הסברתי לה הילד הרע שבך ההולך לחטוף כזה עונש בתכלס, תתבגרי

nowonder

New member
בחיי, אנ'לא טיפוס אלים

אבל הפעם אני מסכימה עם המדען. אין דבר מעצבן יותר מאישה שמדברת על הילדה הקטנה שבה. אין בתוכך שום ילדה קטנה. את אישה מפונקת שחושבת רק על עצמה (גם לא על הילדים שלה). ולא רק, גם הופכת את עצמה תלויה לגמרי בבן הזוג שלה. (ויש מעט דברים שכבדים יותר על הכתפיים מאשר עול הפרנסה של משפחה שלמה). בחיי. תסתכלי בראי לרגע במקום לספר פה סיפורים. את לא יהודה אטלס. בכתיבה שלו לפחות יש חן.

chenby

New member
אמצי לך אבא

או-אז תוכלי להוציא החוצה את הילדה הקטנה שבך, להדחיק את האישה שאת אמורה להיות וגם יהיה לך ספונסר. הילדה הקטנה שבך לא יודעת לזעוק לאישה שבך שחררי לי את הבעל שאני אוכל לחיות באושר?

כשקראתי אותך התעוררה בי הילדה הרעה שבי

ורצתה לאחל לך שיפטרו את בעלך. אל תידאגי, השתקתי אותה ואמרתי לה שזה לא יפה לאחל למישהו דבר כל כך רע, אז במקום זה היא מאחלת לך שתצליחי להתאפס על עצמך גם בלי זפטה מהחיים.

אם כבר אתן מדברות,

תמסרי ד"ש.

למעלה