זה לא נעים לי - בכלל!

• פותח הנושא Noaal
  • פורסם בתאריך

Noaal

New member
זה לא נעים לי - בכלל!

התחלתי לפרסם את הדירה בה אני גרה (לבקשת בעלי הבית) לפני כחודש ובמקביל התחלתי לחפש. מסתבר שמצוקת הדיור הגיעה גם לירושלים.. או שלפחות רוב בעלי הדירות חושבים שירושלים זו ת"א ושהחורבה שלהם שווה זהב. דירה במקום טוב, של שני חדרים, היא בגבול העליון של התקציב שלי והארנונה בהחלט לא בתקציב שלי. בעצה עם ההורים שלי, החלטתי לדבר עם הבעלי בית ולראות אם אני יכולה להישאר עוד ובתנאי שהם משפצים את המרפסת שירות שעומדת להתפרק. הגעתי למסקנה ששכנים מטורפים יש בכל מקום (באחת הדירות נתקלתי בהם כשבאתי לראות אותה), ושהדירה (היות והשכנה המטורפת כבר לא מציקה) שווה שאני אשאר בה (רק אצטרך לעבוד יותר על עניין הסדר). בכל מקרה בעלי הבית ואני נפגשים היום לדבר על ההמשך הישארות שלי בדירה. אז למה לא נעים לי? אתמול אחרי הצהריים (שבת - ראבק) התקשר זוג שהוא במקרה באיזור ורוצה לבוא לראות את הדירה. אמרתי שבסדר (וטרחתי להפגין חוסר שביעות רצון מהעניין) ואחרי כמה דקות הם אכן הגיעו. הזוג התלהב מהדירה ו-10 שקות אחרי שהם היו, הם התקשרו שוב להגיד לי שהם רוצים אותה ושאני אתן להם את הטלפון של הבעל בית. הסברתי להם שכרגע הם נמצאים במו"מ עם מישהו (לא אמרתי שזו אני) ולכן, בכדי לשמור על הוגנות אני מעדיפה שלא להעביר את הטלפון (זה די נכון, הם אמורים להיפגש איתי בערב). שתי דקות אחרי, מתקשרת הבחורה ומתחילה לנדנד לי. הבהרתי שוב שאין לי כוונה לתת להם את הטלפון של בעלי הבית והסברתי שוב למה ואמרתי שנהיה בקשר ביומיים הקרובים. היום בבוקר שוב טלפון, שוב הסברתי שלא. אמרתי שזה לא נעים לי ההטרדות האלה (ממש היה בגדר הטרדה והיא מחד התנצלה שהיא נודניקית ומאידך אמרה שבכוונתה להמשיך להיות). אז נכון, אולי הדבר לא יפה, ויכולתי לחשוב על העניין לפני חודש. אבל השתנו כל מיני נסיבות, הבנתי שאני אוהבת את הדירה שלי. הבנתי מה מפריע לי.. זכותי לא?! אם לא יעלה יפה מול הבעלי בית, אני בהחלט אעביר הלאה את המספר שלהם, אבל למה לנדנד? למה? סליחה על האורך, פשוט הייתי חייבת להוציא את זה החוצה..

habubnik

New member
מבינה את שני הצדדים

אבל מן הסתם בתור הדיירת הנוכחית יש לך זכות ראשונים. אז שיחכו יפה (כאילו שיש להם ברירה) עד שתחליטי אם מתאים לך או לא. אגב, את חושבת שאלו קרציות? כשפירסמנו את המודעה של הדירה התקשרה אלי איזו אחת ומודיעה לי ש"עכשיו אני באה לראות את הדירה". אז אמרתי לה בנימוס שאנחנו מראים את הדירה במרוכז, והגברת אומרת לי "אבל אני רוצה לבוא עכשיו"...ככה היא מתווכחת איתי בטלפון כאילו אני חייבת לה משהו. בסוף היא הבינה את הנקודה, והגיעה עם בעלה. אני קוראת להם "הזוג פינוקי" - הם עברו כל מילימטר של הדירה וקיטרו עליה. למה הכיור ככה, למה פה יש מחיצת עץ, למה כאן יש קיר, למה המרפסת פונה לכיוון הזה, למה חדר השינה כזה קטן (והוא לא), למה המטבח בחדר נפרד, למה חבל כביסה לא מתקפל, למה למה למה... רציתי לבעוט בהם מכל המדרגות.

neta2002

New member
את מזכירה לי את עצמי

לפני כעשר שנים ויותר גרתי בדירות בתא מגיל 20 וזה סיוט לחפש דירות ואיזה שכנים ורעש מאחר ודירות זולות יחסית אבל רציתיבאיזור טוב אבל זול באיזור טוב זה תמיד כניסה נפרדת עם שכנים ולפעמים קיר גבס ורעש ובלגן ותמיד יש בעיות בדירה כי תמיד העדפתי איזור טוב אבל אז זה על חשבון דירה לא הכי טובה , והתייאשתי וחזרתי להורים ואניתקועה הרבה שנים עם ההורים, לגבי המטרידה אל תתייחסי אליה זאת זכותך המלאה הייתי צריכה בכלל לא לקבוע איתם לדעתי אם הבנת שאת רוצה את הדירה הייתי אומרת לה כרגע הבעלים נמצאים במו"מ, לפני שהם הגיעו הדיירים, ותתקשרו יום אחר מאחר והם כבר הגיעו תהיי תקיפה איתה ותגידי לה אני מבקשת להתקשר רק עוד כמה ימים כי כרגע זה לא אקטואלי

Noaal

New member
לא נעים לי, לא בגלל מה שעשיתי

אלא כי הם מציקים.. ממש מציקים. אין לי ספק שמה שעשיתי הוא בסדר (אני קודמת לכל
), אבל למה היא חשבה שהדברים ישתנו אחרי לילה אחד?

תסנני אותה

או לחילופין, פעם הבאה שהיא מתקשרת תאיימי שלא תעני לה יותר, וככה לא יהיה לה שום סיכוי לחתום על חוזה גם אם המו"מ לא יתקדם.

ממליצה גם לסנן

או להגיד לה שזה לא רלוונטי ואז היא בטח תעזוב אותך בשקט.

אין לך סיבה להרגיש לא נעים

אני במקומך לא הייתי מכניסה אותם ואומרת שיתקשרו שוב בעוד שבוע (או כמה שזה לא יקח). הם מצידם רוצים את הדירה וכל עוד לא אומרים להם שזה לא רלוונטי הם ימשיכו (גם הם בוודאי סובלים ממצוקת הדיור). העיקר שאת מצאת דרך אלגנטית לפתור את הבעיה ואת אפילו לא צריכה לעבור דירה שזה עול. אל תרגישי לא נעים, את צריכה לדאוג קודם כל לעצמך.

Noaal

New member
../images/Emo178.gif זהו נגמר!

הודעתי להם שלא רלוונטי! אני נשארת בדירה! בעלי הבית הסכימו לשפץ את המרפסת שירות!

למעלה