זה לא נגמר

אור הלב

New member
זה לא נגמר

קיבלתי טלפון היום מיועצת בית הספר שלבוא ולקחת את ביתי מוקדם , יש ילד אחד שמציק לה ובטח גם היא מציקה לו אבל היום הוא מרט את עצביה והיא פירקה אותו. אבל הנורא מכל היה ה"אמבוש" שעשו עליה הילדים הם קראו לה.. חייזרית, שזה הכי נורא שיכול להיות והרביצו לה וממש עטו עליה, אני לא יודעת איך להגיב חוץ מהרצון שלי לתלות כל אחד ואחד מהילדים המכוערים האלה.. וזאת ילדה שגדלה על " לכבד את השונה"

05 מיכל

New member
תוכנית ארבעת השלבים:

שלב ראשון: הילדה עברה חוויה קשה. בשלב ראשון לא משנה מה היה חלקה בזה. כולם עטו עליה והיא היתה לבד. בשלב ראשון - לחבק, להיות איתה בצערה. שתרגיש שאת רואה את סיבלה. בלי לדבר בכלל בשלב זה על תרומתה למצב. שלב שני (עדיף לא היום; טוב שמחר אין לימודים): לשוחח איתה על אלימות. (אחר כך אפרט כמה רעיונות שיכולים אולי לעזור.) שלב שלישי: לשקול אותה, ולפנות לרופא כדי לברר אם יש צורך לתקן את המינון התרופתי שהיא מקבלת . כבר מהודעתך הקודמת השבוע עלתה במוחי השאלה, אבל שכחתי לציין את זה. שלב רביעי: להיערך לתוכנית התנהגותית נחרצת והחלטית, אם אפשר רצוי עם הדרכה מקצועית, כדי לעזור לילדה ללמוד לשלוט בעצמה ולא להיקלע לצרות. לגבי השיחה על אלימות, הנה כמה רעיונות שעלו בדעתי: את יכולה לדבר איתה על כך שבכל אדם יש דחף מסוים לאלימות, מי יותר מי פחות; גם התדירות שבה הוא מתעורר היא אישית. ואף על פי כן אלימות היא אסורה. לכן אנשים צריכים ללמוד לנתב אותה לאפיקים חיוביים, ולשם כך הם צריכים ללמוד לזהות מה מעורר אותה אצלם. את יכולה לספר לה מה מעורר בך לפעמים דחף לאלימות; וגם מה מעורר אותו אצל אנשים אחרים באופן כללי ("יש אנשים ש...") ואת יכולה לדבר איתה גם על דרכים לרסן או לנתב את האלימות, ואולי גם מה את עצמך עושה. אם את מרגישה מספיק נוח, יכול להיות טוב אם תספרי לה שקרה לך גם שלא הצלחת להתגבר. הילדים מקשיבים אחרת כשאנחנו מספרים להם על פשלות שלנו. הם נהיים פחות הגנתיים ומאויימים. ורק אחרי זה כדאי שתעלי את השאלה מה מעורר אצלה דחף לאלימות, ואת יכולה גם לדבר איתה על מה עורר אצל בני כיתתה את הדחף הזה. ואז כמובן לדבר על אפשרויות של ריסון או ניתוב של הדחף. (לצאת להתאוורר? לריצה? להתרחק מהמקום לפני שהיא מאבדת שליטה?) אלה רק רעיונות. יכולות להיות גם דרכים אחרות לדבר על כך, אבל חשוב לעשות זאת. בהצלחה לכן!

05 מיכל

New member
ועוד דבר קטן:

בסוף השבוע יתארח בפורום דר' גל מאירי, פסיכיאטר לילדים. את יכולה להתייעץ איתו לגבי המצב של הילדה, ואולי גם לשאול אותו לגבי המינון.

אור הלב

New member
המינון של הקונסרטה

ניתן ע"י פרופ' ברנד אשר בדק אןתה מס' פעמים, מה גם שהיא עוברת בדיקות אחת לכמה חודשים, אין לה תופעות לוואי מלבד איבוד תאבון אבל זה בהחלט לא משהו שיכול לשבור פולנייה כמוני... לאכול היא תאכל .. ועוד איך.. חוצמזה כפי שציינתי מעבר לADHD יש לה את האופי שלה שמורכב מ" דווקא" ועקשנות ועוד... הלוואי ויכולתי איכשהו לגרום שיהיו לה יותר חברות ולא שיברחו לה עם האופניים ביום כיפור והיא תסתובב כל כך לבד...וסליחה אני ממש מתביישת אבל גם לי אין סבלנות בלתי נגמרת... לפעמים אני פשוט חייבת שתניח לי או לפחות תשתוק קצת...

05 מיכל

New member
האם הרופא יודע מה מצב ההתנהגות?

חשוב לעדכן אותו בכל מצב ההתנהגות. זה חלק מהמידע שהוא צריך לקבל בביקורות. ולגבי הצורך שלך: למדתי מניסיוני שיש הבדל גדול בין מצב שבו אני נשברת וצריכה שהילד ישתוק כבר - ואז אני גם מבטאת את זה בצורה שפוגעת, ואוכלת את הלב כי אני יודעת שהם לא אשמים - לבין מצב שאני עדיין בשליטה, ואני אומרת להם שאני בלחץ עכשיו וצריכה זמן מסוים לא לשוחח עם איש; ובבקשה לא לפנות אלי בעשר דקות הקרובות, או אפילו יותר מזה. אבל אני מגדירה זמן. אם שוכחים בפונים אלי בזמן הזה, אז הפניה "אמא..." זוכה למענה "לא..." אבל בקול רך וסבלני, ממש כאילו אמרתי "כן". זה מזכיר להם.

מגיע לו ! , ומה לעשות בעתיד- מפורט

ילדים רבים וילדים יריבו, והחינוך שאת מקנה לביתך למניעת אלימות (הוא נפלא), לא מהווה מציאות בכל משפחה, ואת זה את לא יכולה לשנות. גם אני נגד אלימות, אבל זה חלק מהתפתחות של ילדים בניסיון לתפוס מקום לגיטימי בחברה.וזה חלק בלתי נפרד באינטראקציה של ילדים בגיל כיתות היסוד. המטרה של ההקנטה בגיל הזה, היא להחליש את האחר ובכך לחזק את המקנטר. חלק ממשחק כוחות שאופייני בדינמיקה בין ילדים הזה. צר לי על מה שביתך חווה. לצערי, למרות שזה לא מנחם, ילדים לקויי קשב הם מושא לתיוג וקינטור מצד ילדים אחרים, כי "זה כיף" ליצור מאומה שבסוף צועקים על משהו אחר (הקורבן). לרוב הקינטור וההתגרות מתישבים על דימוי עצמי נמוך בגלל הידע שיש לי בעיה, הריטלין מאשש זאת- ואצל ילדים לקויי קשב זה הרבה פעמים מלווה בדימוי עצמי נמוך וסף תיסכול נמוך. (בילדים צעירים 5-11). לצערי, גם האפשרויות שאת יכולה לנקות במסגרת מערכת הבית ספרית הם די מצומצמות. שיחה של המורה במסגרת שיעור חברה, על משנתו של רבי עקיבא "ואהבה לרעך כמוך" יכולה לעזור בשילוב המקרה של הילדה, רק אם הדינמיקה בין המורה לילדים טובה, זו לפחות שנה שנייה של המורה , והילדה בכיתה ב-ד.בנסיבות אחרות יש הסתברות שזה פחות יהיה יעיל. הדבר החשוב ביותר הוא התמיכה בילדה. לתת לה לבטא את מכאוביה מהאירוע בכל צורה שהיא תבחר (בכי, צעקות,...., אלימות- ובתנאי שזה לא כלפי עצמה! (נושא שבהמשך אתייחס אליו- הכל לגיטימי, חשוב שתעבירי לה בחזרה את הרגשות שאת מקבלת ממנה מהאירוע, התהליך נקרא שיקוף- זהו מהות האמפטיה. במהלך כל השיחה חשוב לתמוך, לשדר אהבה וקבלה, לחזק התנהגות נכונה, ולתת לה תחושה שהיא צודקת. אחר כך, לדון איתה בדרכים להתמודד עם אלימות. ( עם היא מעל גיל 8 (כיתה ב)יש תרגילים של שליטה עצמית שיכולים לחזק את הדימוי העצמי- ובכך יחזקו את חוסנה המנטלי בפני התגרות. מאידך, תוכלי לצייד אותה בכלים להתמודד נכונה יותר אם אירועים כאלה בעתעד. תוכלו להביא את העניים לשליטה ומודעות, באמצעות משחקי הדמייה ודימיון מודרך. התהליך הזה נותן כוח ואשפרות הניבוי של תגובה- תוצאה. זה יכול להקל מאוד ולהפחית חרדה ומתח בעתיד.(במידה שתרצי אוכל להתייחס לכמה פעילויות נוספות). ככל שהיא תהיה חזקה יותר עם יכולת שליטה באירוע (וזה עניין שבתרגול ניתן לייעל) כך היא תימנע בעתיד מאירועים כאלה. אלימות כלפי עצמה, יכולה לבוא כתגובה להאשמה. לא לאפשר אלימות כלפי עצמה, צריך למקד אותה על מה הכעס ולנתב את התחושות והאנרגיות למושא התיסכול ולא כלפי עצמה. גם אם תנבל פה על הילדים, לא להתייחס לניבול הפה, אלא למהות העניין- מאוד כועסת ??? . אפשר בהקשר זה גם לעשות משחק דימוי. לדמיין שהילד (ילדים) יושב על כיסא (ולהניח כיסא שפונה אליה) וכעט תגידי לו כל מה שאת חושבת. הואיל וזה לא מאיים זה יכול להוות דרך טובה לשחרר אנרגיות (קטרזיס) תדרבני אותה באירוע כזה לשחרר, (זה יכול לקחת זמן עד שהיא תגיע למקום של לשחרר- ברגע שזה יתחיל זה כמו הר געש- זה יתפרץ לא לנסות לעצור לא צריך לעצור). חשוב, במהלך שיחה או סידרת השיחות בנושא (וכל חופש סוכות ויום כיפור לפניכם) לא לשלול את התנהגותה- גם היא אלימה. לקבל הכל, לחזק מה שטוב, ולהסביר את מדיניותך להימנעות מאלימות ואת הרציונל שלך שעומד מאחריו. באופן טבעי אם לא תתייחסי לתגובתה האלימה, היא תקנה לכך משקל פחות חשוב ואי-הפניית תשומת הלב לעניין, תביא לשימוש הולך ופוחת באלימות לפתרון בעיות. יישר כוחך וגמר חתימה טובה גיל מאור

למעלה