זה לא נגמר......

זה לא נגמר......

הי בנות, עשיתי אתמול צילום רחם, והרופא אמר שיש צורך בהיסטרוסקופיה ניתוחית ולפרוסקפיה כי מצאו 2 שרירנים, אחד בקיר הרחם ואחד בפונדוס וסביבו הידבקויות ולסיכום יש מצב שהחצוצרות מכילות הידרוסלפינקס ואם כן אז יש צורך לכרות אותם. מאוד נבהלתי מהממצא האחרון אך הרופא טוען כי אם כך הדבר ולא יסירו אותם מיותר להמשיך ב- lvf . מה אתן אומרות??

ענבל ח1

New member
היי יקרה

לגבי הידרוסלפינגס- אצלי גם היה וכרתו לי את החצוצרה וזה עבד ואכן הריתי מיד בסבב שאחרי (ההריון נפל ללא קשר בהמשך). זה אמנם לא מחייב שמיד אחרי תהרי אבל זה אמור לשפר את סיכוייך פלאים. הרופא צודק שאין טעם לבצע ivf עם החצוצרות אם אכן יש הידרו׳ כי זה מפחית את הסיכויים להריון בחצי ומגדיל פי שניים סיכוי להפלה.
אל תחששי, הלפרוסקופיה היא לא ניתוח נוראי. ההחלמה די מהירה. במקרה שלי תוך שבוע כבר הייתי כמו חדשה לגמרי. אם אני מבינה נכון, אין לך את הדילמה אם כדאי לעבור ניתוח כרגע כי בין כה וכה את כורתת את השרירנים אז בניתוח יוכלו לראות במבט ישיר אם החצוצרות מכילות נוזל ואם כן, אז מומלץ בחום להסירן. שיהיה בהצלחה!

lightmind

New member
הי יעלי

גם אני עברתי כריתת חצוצרות בלפרוסקופיה בעקבות הידרוסלפינקס.
בעבר היו מתחילים עם כמה סבבים ובמידה ואין קליטה עוברים לניתוח. בשנים האחרונות הצטבר מספיק מידע שתומך בכך שהנוזל פוגע משמעותית בסיכויי הקליטה. חבל לדעתי להכנס לתהליך IVF שהוא תובעני בכל הרמות לפני ניתוח כזה.
באמת מדובר בניתוח לא מסובך, החלמה מהירה וקלה.
זה שלב בדרך שמקדם אותך להשגת התוצאה הרצויה!

למעלה