יעליייי + תגובתי.
אני מבקש נוכחות באייסיקיו. כולי נתקף געגועים. סלחו לי כולם, אבל ענייניו הכלכליים של אדם - הם ענייניו שלו. נאמר וחשבון הבנק של אנוש כלשהוא עולה על גדותיו, זה אומר שאין בזכותו עוד להרחיב את ממנו? וכך גם עם אמנים בכלל, ועברי בפרט. ללא קשר למצבו הכלכלי, מי אנחנו שנקבע אם מותר לו, או אסור לו לפרסם? אמדורסקי יקירתי עשתה פרסומת לחברת מוצרי טיפוח לשיער (צבע לשיער, וכיו"ב), והיתה תוצאה מקסימה, בלי קשר לאהדתי או חוסר-אהדתי כלפיה. יש בכך מן הרוע? אני חושב שכל התפישה של 'התמסחרות' כאן היא לקויה. אדם שחתום עם חברת תקליטים, מופיע במקומות כ'רוק עצמאות' ו'יום הסטודנט' ואחרים - הוא כבר ממוסחר. ואין לזה משמעות שלילית. כמובן ש'ממוסחר' ע"פ התפישה של הנוהגים להשתמש במושג זה. הכוונה ב'התמסחרות' היא לאותם להקות/אמנים אנטי-ממסדיים, שעושים מוזיקה נטו, ולא מושפעים או רוצים להיות מושפעים מן המכירות על האומנות הטהורה שלהם. הם, אגב, גם נגד כל התפוצות ענק שלכאורה משפיעות על האומנות שלהם, וכל הערכים המזויפים האלו נוטים ללכת לאיבדון עם החתימה על חוזה תקליט. מצב של אמינות-אומנותית יכולה גם להתקיים אצל אמן מבוסס שחתום עם חברת תקליטים. עברי לא עושה 'אומנות' טהורה? הממוסחרים האמיתיים הם אותם להקות בנים שמלכתחילה הם אייקונים של חברת תקליטים ומסעות פרסום. מקווה שהבהרתי את עצמי. ומצידי שיעשה פרסומת לקונדומים.