טאורה המלך
New member
"זה לא אתה, זאת אני "
שהסוס לא יורד על המתג הוא "חרא" שסוס מסרב הוא "אידיוט" סוס שלא זז כמו שצריך הוא "מטומטם" ומה הרוכב????
ראיתם פעם סוס בטבע? או משוחרר בחצר? ראיתם איזה יופי של צעד הסוס פותח? איך הוא מוריד את הראש? כן! הדרסז´ בא להוציא מהסוס את התנועות הטבעיות שלו, כל התנועות "ריקוד" המדהימות האלו מקורם בטבע, סוס שרצה להרשים סוסה היה עושה פירואטים, סוס מרגיש טוב שהוא מכניס את הרגליים האחוריות שלו מתחת לגוף, הסוסים מרגישים גאווה וחוזק שהם פותחים צעד ונושאים את עצמם בריחוף, כל היופי כאן זה שהרוכב מוציא את התנועות הטבעיות האלו מן הסוס בדרך הכי טבעית שיש ולכן זה כל כך יפה לראות את הרוכבים הטובים באמת, כי בתנועות בלתי נראות ובלי שגיעות ובלי להפריע לסוס הם מוציאים את התנועות שרק הטבע מוציא הכי טוב מן הסוס.
סוס שלא עושה את הדברים האלו יש כמה סיבות, העיקרית בינהם זה הרוכב, כל סוס בנוי לעשות את הדרסז´ הבסיסי ביותר אפילו אם זה רק להוריד את הראש, אם לסוס יש בעיה שלו אז הכל אפשרי לתיקון תוך זמן מסוים, כל סוס והשריטה שלו.
הרוכב צריך לתמוך בסוס ולעזור לו, הטעות הנפוצה היא לוותר בגלל שהסוס "לא טוב" וזאת טעות כי הבעיה היא בך! ברוכב, ניסית פעם לחשוב שאתה עושה שם משהו לא טוב?? משהו לא נכון?
ועכשיו לסיפור- בזמן האחרון אני רוכבת הרבה על אלמוג, הוא פוני של ילדים ולמרות הפוטנציאל שלו לא עבדו איתו על דרסז´ ממש, כי "הוא פוני" היתה לי מין שיטה מגונה מאוד שפיתחתי לעצמי, זה התחיל עם אלמוג בתור משחק כדי לרכך את הפה שלו והמשיך לצורה שבכלל לא שמתי לב שאני מנסרת את אלמוג, נכון שלא היה לי קשר איתו בפה אבל עדיין ניסור זה ניסור. בשבועיים האחרונים הגיעה לארווה מדריכה שלי לשעבר ויום שישי היא דיברה איתי על הקטע הזה ואני החלטתי פשוט לעבוד עם אלמוג על הכל בסיסי והתחלתי. היום רכבתי עליו, והוא בהתחלה לא הבין שהרגל היא לאנרגיה לפה ופירש את זה כטרוט או יותר מהר, אבל אני עבדתי איתו על כיפופים בעמידה ואז בהליכה ואז בטרוט עד שהוא קלט את זה רק אחרי חצי שעה התחלתי לשלב קנטר, ולמרות שהקנטר של אלמוג לא מושלם(ממש ממש ממש מהר!)הצלחתי טיפטיפונת להאיט אותו ואחר כך שעבדתי שוב על טרוט החלטתי לקחת קשר קבוע ולעבוד על מעגל אחד , קשר די חזק והמון רגל פנימית ומעט רגל חיצונית תומכת והפלא ופלא פתאום אני מרגישה שאלמוגי מתחיל להתעגל בגב ומרגישה אותו מתארך ופתאום הוא מתכופף מעולה! ואז אור מאוד רצתה לעלות עליו וגם היא הרגישה את ההבדל בו וממש הייתי מרוצה
והעקרון בסיפור הזה הוא שסוסים יכולים הכל!! אנחנו, הרוכבים מונעים מהם להצליח, וגם אלמוג שהוא "סתם פוני" יכול לעבוד דרסז´ בסיס כמו שצריך!!! תבקשו ממישהו חוץ מהמדריך שלכם להסתכל עליכם יום אחד רוכבים ושיתנו לכם הערות אני מאוד מודה למי שנתנה לי את ההערה הזאת!
שהסוס לא יורד על המתג הוא "חרא" שסוס מסרב הוא "אידיוט" סוס שלא זז כמו שצריך הוא "מטומטם" ומה הרוכב????