זה כי את שמנה

ביגבובה

New member
זה כי את שמנה

הייתי אצל רופא עור, כי קצת למעלה מהקרסול התחיל להתפתח אצלי עור ממש קשה ויבש שלא ניתן להסרה באמצעות קרם רגיל. זה לא במקום שבו דורכים על כף הרגל אלא קצת יותר למעלה, ולכן הנחתי שזה לא מהליכה או מנעלים לא נוחות.
הלכתי לרופא עור. הוא הסתכל לשניה על הרגל, לא מקרוב, ולא ניסה לגעת (עם כפפות אפילו). הוא קבע שזה פסוריאזיס, למרות שאמרתי לו שאין לי את זה באף חלק אחר של הגוף ואין לאף אחד מהמשפחה שלי פסוריאזיס. הוא אמר שיש סיכוי שזה התפתח כי אני "שמנמונת", מהליכה, והמליץ לי על קרם רפואי חזק עם מרשם, שצריך לשים בלילה ומעליו להדביק ניילון והוא "אוכל את העור" לפי הגדרתו.

שום דבר ממה שהוא אמר לא היה נשמע מקצועי במיוחד, בטח שלא צורת הבדיקה, אז החלטתי לקנות בעצמי קרם רפואי בלי מרשם, משהו קל יותר, ולנסות. מרחתי אותו בערב והמשכתי עם החיים שלי, ואחרי יומיים שמתי לב שהקרם קצת עזר והעור רך יותר - ואז גיליתי ממה זה נגרם: כשאני רואה טלוויזיה אני שמה רגליים ומשעינה על הקרש התחתון בשולחן, והרגליים שלי מונחות בדיוק על הנקודה הזאת, לפעמים במשך שעות, וזה מה שגרם לעור הקשה שהגן על הרגל - ברגע שהעור התרכך האיזור התחיל לכאוב לי והבנתי מאיפה זה מגיע.

בקיצור, לא קשור לשומן או לפסוריאזיס. אבל לא משנה, זאת האבחנה הראשונה שרופאים יגיעו אליהם איכשהו.

supersonic777

New member
תראי,יפה שעבר לך...אבל אני חושב,שלא כל דבר...

קופצים ישר לרופא...מחכים איזה שבוע לראות אם יש שינוי...כי בתכל'ס אם לא כואב לך,למה ללכת סתם?
אגב,אם הולכים יחפים הרבה זמן,כף הרגל נהיית קשה...

ביגבובה

New member
קודם כל

וואו, תודה על ההערה ועל הניסיון לחנך אותי לגבי מתי ללכת לרופא ומתי לא. זו תגובה לעניין.
ואם אתייחס בכל זאת, מדובר לא סתם בעור קשה אלא בכמה שכבות מאוד מאוד עבות וקשות, לא נוחות ומכוערות, שכשניסיתי להסיר אותן עם אבן נפתחו לי שריטות במקום. יש לי את זה כבר חודשיים, לא שבוע. לא יודעת למה את הולכת לרופא, אבל כשאצלי יש משהו לא נעים,מכוער ולא טבעי בעור, שלא יורד באמצעים רגילים, אני הולכת לרופא. אבל היי, תודה על ניסיון החינוך. הייתי צריכה את זה מאוד.

ביגבובה

New member
ומדהים

אני מפרסמת פה הודעה על משהו לא נעים שרופא אמר לי, התנהגות לא מקצועית, ומקבלת תגובה נוזפת של "למה הלכת לרופא, לא כואב לך, חכי". לא ברור למה ההערה הזו הייתה טובה בדיוק.
מדהים שיש אנשים כאלה.

ביגבובה

New member
מצטערת. מבטיחה לבקר את ההודעה הבאה שתכתוב

אבל ביקורת מרומזת, עם נזיפה ברורה יותר.

supersonic777

New member
למה נזיפה,אני רוצה שתתקפי בכל החזיתות...

חופשי

PantherettePitz

New member
תיקון, חמודון,

לרופא הולכים מיד כשרואים משהו לא מוכר שלא יודעים מה הוא. זו לא הצטננות שאפשר לתת לה זמן לעבור לפני שהולכים לראות אם צריך אנטיביוטיקה, או משהו שיודעים להסביר אבל לא חולף.
תבין, מותק - העור שלנו לא סתם שם כדי להיראות טוב. אם יש בו שינוי שלא יודעים מהו חשוב ללכת להיבדק - לא כי זו בעיה אסתטית אלא כי אם משהו פוגע בתכונות העור כמחסום למזהמים זה עלול להיות מסוכן.

ביגבובה

New member
וואו, מדהים, זה מה שכתבתי

אה, לא, בעצם כתבתי "שכבות עבות של עור יבש שלא יורד בשום צורה". בדיוק "קצת עור יבש", אותה הגדרה לגמרי.

PantherettePitz

New member
עזבי,

(עד כמה שמפתה להיכנס לוויכוח רשת נוסף)

אפשר גם לכתוב הסבר ארוך למה עור יבש שאין לו הסבר מצריך בירור רפואי. אבל לאורך כל הדף הזה קיבלתי את הרושם שמול הכותב הספציפי הזה עדיף להיות יפה - ולשתוק
.

לצערי רבים מאיתנו מכירים את המצב....

לי זה היה גם בהריון...ואני מניחה שגם נשים בהריון סובלות מזה...

התחיל לי כאב בברך. ממש הפריע לי - גם בישיבה.

הלכתי למרפאה- זה בגלל השומן וההריון (היו אז 2 דברים להאשים...)
הלכתי לפזיותרפיסט מומחה פה, ברמה של ללוות משלחות ספורטאיות לחו"ל....- זה בגלל השומן וההריון.
הלכתי לבחורה פה שעושה טיפולים אלטרנטיביים וקיבלתי עליה המלצות. היא אומרת לי - תעמדי עם הגב אלי. אז היא אומרת- הנה אני רואה שם שריר שזז. עושה לי מסאז' שאני מרגישה שנוגע בול במקום. וזהו. זהו. במקום לסבול כל ההריון מכאבים לא ברורים, קשיים בהליכה, מוגבלויות מסויימות, חלף הכאב כלא היה. איזה כייף!

ענייני האיבחון האלו הם בעייתיים. אם לא הייתי הולכת אליה הייתי ממשיכה לסבול מזה כל ההריון, ובטח גם לאחריו- אולי עד רמת נזק קבוע.

ההיגיון של אנשים אומר שכשיש סיבה ברורה ונראית לעין, למה להתעלם ממנה? - זו הסיבה. וזה מה שהשומן עושה...כמו מסך שמסתיר את כל שאר הדברים שצריך לבדוק...

מז שיש אנשי מקצוע טובים מזה...מזל שאנחנו יודעים מה נכון ומה לא....אבל אני בטוחה שיש המון דברים שמתפספסים בגלל זה....

רוזי! שמאחלת יום טוב לכולכם.....

למעלה