זה יפנית? סינית?

semuelf

New member
זה יפנית? סינית?

קיבלתי קערה מתנה. על הקערה יש כיתוב. מי יוכל לעזור ולזהות אם מדובר ביפנית או סינית, ומה כתוב?

Nisenhouse

New member
לי זה נראה כמו יפנית

יש כמה אותיות שמזכירות את ね וら, אבל אני לא בטוח

GnomeBubble

New member
הייתי אומר סינית

או נסיון ממש לא מוצלח לחקות יפנית - ובעצם זה כנראה גם נסיון לא מוצלח לחקות סינית, עד כמה שחוש האסתטיקה המוגבל שלי מסוגל לומר. ואם זה ככה, אני מנחש שגם אין לזה משמעות.
אבל אולי בפורום סין מישהו יוכל לקרוא את זה בכל זאת, אז נסה שם.

tals56

New member
אולי ביובית מדוברת?

נראה כמו קשקוש למען האמת...

tals56

New member
טוב,אחרי מה שראיתי בפורום סין

שהתמונה הפוכה לצד,אז זה עושה דברים קצת יותר ברורים ושם אני רואה רק קאנג'י,עוד ועוד שזה לא משהו אופייני ביפנית (שאין הירא' בכלל) וזה ללא ספק סינית.

jonbaum

New member
אני כמעט משוכנע שהקערה היא יפנית

הטקסט, לעומת זאת, הוא או בסינית אמיתית, (אני לא מצליח להבין אף מילה) או בסאילו סינית שבה כתבו פעם היפנים (בעבר הרחוק), מה שנקרא KANBUN, שהיא לא סינית של ממש, אלא יפנית "מתורגמת" לסדר המילים הסיני. כאשר היפנים קראו את הדבר הזה, הם לא קראו בסינית, אלא ביפנית, כאשר הם קופצים מפה ולשם בשביל להבין את המילים לפי הסדר ביפנית. על מנת להקל על הקריאה, יש מעין "ניקוד" או יותר נכון מספרים קטנים שכתבו בצד, שפירושם "המילה הראשונה במשפט", "המילה השניה במשפט" וכו', וגם הוסיפו כל מיני מיליות דקדוקיות בכתב קטן בצד, כגון SHITE, או DA. היו כאלה שבשביל להקל עוד יותר כתבו את המשפטים במלואם, עם הקנג'י המקוריים פלוס ה"ניקוד", וכך נולד הכתב כמו שהוא היום, עם ערבוב של קנג'י והירגנה. נשמע מסובך ולא מובן? זה אכן מסובך ולא מובן.

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה כאילו-סינית

אבל לא מהסוג שהיפנים כתבו פעם, אלא מסוג של מפעלים שרוצים ליצר מזכרות מהמזרח הרחוק ולא כל כך אכפת להם מהדיוק עושים. אולי אני סתם משמיץ, אבל פשוט אי אפשר לקרוא את רוב הסימנים, וזה לא 草書.

jonbaum

New member
אני חושב שאתה קצת מחמיר

אני די משוכנע שהטקסט הוא אמיתי - האותיות הן אמיתיות, אפילו אם אתה לא מצליח לקרוא את רובן.

GnomeBubble

New member
פשוט יש לי נסיון מר

עם מוצרים כאלה, שמודפסים עם דוגמאות שמבוססות על המציאות, אבל עם סימנים מעוותים וטקסט חסר-משמעות. אולי זה אמיתי, אבל מתוך העובדה שגם בפורום סין אף אחד לא מצליח לקרוא את זה בינתיים, אני פשוט קצת פסימי.

למעלה