רציתי להעלות הרהורים, בין מה שכרמית
עושה, לבין מה שעשו הורינו... מה שכרמית מתארת, זה למעשה תינוק שלאט לאט עובר תהליך של התניה = כל פעם שגופו מתרוקן= ההתרוקנות אינה בטיטול, אלא בכיור, או באמבט, או בגינה. אני לא נכנסת לדיון שהתפתח כאן. אני באה לומר, שלמעשה, מה שכרמית, ואותן אמהות שבוחרות במודל זה של אמהות (משהיא הגדירה זאת בדיון כ "אם אולטימטיבית") לכל צרכי תינוקה, בעצם מטפלות הנושא הצרכים, בדיוק כמו שנהגו הורינו. מה עושו הורינו, משום בעית חיתולי הבד. מה עשו הרוסים בברה"מ לשעבר-? הושביו בני 8 חודשים, שכב רישבו, על הסיר, במועדים בהן להורים היה נראה, שאלה המנים שילדים פחות או יותר מתרוקן, ואכן הם הצליחו לגמול אותנו מוקדם יותר- מהמילות של ילדינו- דור הילדים הנגמלים בממצוע בגיל 2.5 שנים (מצוטט מהרצאה של אורולוג ילדים, מומחה לבעיות גמילה). הפסיכולוגיה של השנים האחרונות, טוענת, שעל גמילה כזו, שאינה על פי בשלות התינוק (מכל היבטיה), אלא על פי התניה- אנחנו, אנשים בני גילי ולפני- משלמים מחיר, כסיסת ציפורנים ועוד "הפרעות קלות" אחרות. מה דעתכן? האם יש הבדל בין מה שהורינו עשו, והסבתות של היום רוצות לעשות לנכדים, לבין הגישה של מודעות האם ליציאות של התינוק, הבאת התינוק לכיור כאשר האם מרגישה שזה המועד- ועם הזמן, בדיוק כמו התינוק/ פעוט של הורינו- התינוק לומד בדרך של התניה - לעשות צרכיו רק כאשר מובא לכיור, להתאפק עד שמובא לכיור, בדיוק כמו שאני למדתי כתינוקת- לגבי הסיר. דסי