זה יגיע מתישהו?
אומרים לחכות שהגמילה תבוא ממנו ואנחנו אימצנו את הגישה. אז אנחנו מחכים. ומחכים ומחכים ומחכים. בלי ללחוץ, באמת. בלי להלעיט בספרים, קלטות וכיו"ב, עם להציע מידי פעם ללבוש תחתונים בבית במקום חיתול, עם להדגים כשאפשר
ועם לקבל את זה שהוא אומר "לא נראה לי" על לעשות בשרותים מידי פעם. הילד כבר חצה את גיל 3 ועדיין מסרב להגמל. פיזית, נדמה שאין בעיה - כשהוא מסכים להוריד חיתול, פשוט אין פספוסים. הוא מבקש לבד, מתפשט, עולה לשרותים ועושה בעצמו. אבל "עמדתית" - לרוב מסרב בתוקף להיות ללא חיתול. הוא מסביר בשפה ברורה שהוא פשוט מפחד לעשות קקי בשרותים (ואכן, מ ע ו ל ם לא עשה בשום דרך פרט לחיתול) אז מה עושים - להמשיך לחכות שזה יבוא ממנו בוקר אחד, או לתת את הדחיפה? להתחיל בשלבים (קודם להוריד חיתול לפיפי ולאפשר חיתול לקקי) או לחכות איתו עוד ולקוות שזה יהיה מהיר וביחד? ואם לחכות...עד מתי? (כבר עכשיו חושבים שאני
ית) נדמה לי לפעמים שהתקווה שלי שזה פשוט יבוא ממנו פתאום ואז זה יעבור ללא בעיות איננה מציאותית, ולכן כדאי להתחיל בעקביות איפשהו. אני טועה?
אומרים לחכות שהגמילה תבוא ממנו ואנחנו אימצנו את הגישה. אז אנחנו מחכים. ומחכים ומחכים ומחכים. בלי ללחוץ, באמת. בלי להלעיט בספרים, קלטות וכיו"ב, עם להציע מידי פעם ללבוש תחתונים בבית במקום חיתול, עם להדגים כשאפשר