זה טוב או רע?

jongler

New member
זה טוב או רע?

היה פעם זקן סיני ולו בן צעיר וסוס. הסיני חי בכפר קטן. יום אחד הסוס ברח מהאורווה. באו אנשי הכפר ואמרו לסיני הזקן: "כמה שזה רע" שאל אותם הזקן: "מאיפוא אתם יודעים אם זה טוב או רע?" למחרת חזר הסוס, יחד איתו הגיעו סוסי בר רבים. האיש ובנו פתחו את דלת האורווה וכל הסוסים נכנסו פנימה. באו אנשי הכפר ואמרו לזקן: "כמה שזה טוב", ענה להם הזקן: "מאיפוא אתם יודעים אם זה טוב או רע?" יום אחד נפל הצעיר שעה שניסה לאלף את אחד מסוסי הבר ושבר את רגלו. באו אנשי הכפר לבקרו ואמרו לזקן: "כמה שזה רע", ענה להם הזקן: "מאיפוא אתם יודעים אם זה טוב או רע?" לאחר מכן, באו אנשי הצבא ולקחו את צעירי הכפר למלחמה, שבה נהרגו חלק מהם. את הבן של הזקן הסיני לא לקחו כיוון שרגלו הייתה שבורה.

אלדר

New member
לא כתבו את זה כבר איפשהו???

כאילו כבר נפגשתי אם זה.... אז לא איתה לי תשובה.... עכשיו יש לי תשובה... בחלק הראשון של הסוס שברח זה טוב... סוס צריך להיות חופשי והחופש הוא הדבר הטוב לסוס... ככה שזה לא יכול להיות ´רע´ (אולי לבעל הסוס) וכשהו חזר זה טוב... וגם הסוס בחר לחיות חיי שבי (עד כמה שהוא טוב זה שבי!) אז ככה שזה טוב כי הוא הבי עוד סוסים והעסק יכול לפרוח... עכשיו החלק השני! הבן ששבר רגל בניסיון לאלף... חיות לא אמורים לאלף... זה לא הטבע שלהם ככה שזה די ברור שהוא יתפרע... זה קורה עדיין בעולם בעניין סוסים! ועכשיו על הגיוס למלחמה... אז ככה שזה יוצא כנראה קרמה של הבן הזה... זה יכול להיות קרמה של הבן מהגלגול הקודם... הקרמה התערבה.. או אולי משהו אחר התערב... ויש עוד ועוד אבל אם כלום לא התערב... והוא שבר את הרגל ולא מת אז זה יכול להיות דבר ´טוב´ כי רגל שבורה תחלים להיות ממש כמעט חדשה... מוות זה סוף הגלגול... אבל נותן לך אפשרות להגן על הארץ שלך... (למרות הכל בסוף תהיה רק ´ציון´ כמו המטריקס יש מכונה מסביב ועיר אחת ציון חופשיה מהמכונה...אז ככה יהיה בעולם שלנו... עיר אחת מרכזית ´ציון´ ככה אני חושב וככה זה נראה...זה מה שהעולם אומר באדמה... יש שם את התשובה...) אז יש ויש עוד ועוד דוגמאות... ואין סוף דברים נגד... רק בסוף הסיפור שלך זה ´טוב´ ולא רע... למרות שיש רע! המלחמה עצמה!!!!!! אור ואהבה ג´וןגלר... שלך tksr

jongler

New member
אז מאיפה אתה יודע אם זה טוב או רע?!

אולי ... מה שקורה הוא אירוע ואירוע אינו טוב או רע. הוא רק אירוע. ההתייחסות שלנו לאותו אירוע הופכת אותו לטוב או רע בעיננו, זאת בהתאם להתנסויות שעברנו באירועים דומים או בהתאם למה שלמדנו ו/או חונכנו לשפוט דברים, או בהתאם לאמונות שלנו. אולי...?! באהבה JonGler

אלדר

New member
אני מאמין שזה טוב......

סתכל... אם אתה אומר שזה אירוע אז ככה זה... אתה באתה אם הסיפור הזה ואני פשוט הגבתי... אני אומר שזה טוב כי השיפוט שלי הוא ככה... הכל טוב... בעיניי מה שלא טוב הוא.... לא יודע אני רוצה לראות רק טוב... ככה שאני חושב על טוב ואם אני אומר שזה טוב אז ככה אני מאמין.... רוצה לחזור לאמונה? או שנעזוב את זה... אם אתה רוצה להגיד שזה אירוע... אז עניתי גם על זה... כמה פעמיים שים שלושה אנשים שונים ממקומות שונים ליד שוד בנק.... שהם עדי ראיה... ואחרי זה שאל אותם מה הם ראו.... תקבל שלושה דעות שונות על אירוע מסויים ומהלח התרחשויות שונה... שים 20 אנשים ועדיין תראה מבחר גדול של דעות על מה שקרה... וגם תקבל דעה שונה מאוד של מישהו שראה באותו זמן ציפור בשמיים כי השוד לא עניין אותו..... אז מה? אור ואהבה גוןגלר... שלך tksr

למעלה