זה השלב הבא בחיים

Sophalin

New member
זה השלב הבא בחיים

אני מניח שזה הפורום המתאים אז יאללה :)

יש לי בן זוג כבר 3 וחצי שנים וזו זוגיות ממש מוצלחת וכיפית וטוב לנו יחד.
עכשיו אני רוצה להביא ילד. בן זוגי לא מעוניין להביא ילד (הוא חושש מאוד מזה) אבל לא מתנגד שלי יהיה ילד ואפילו מעוניין ורוצה להשתתף בתהליך הגידול.

לאחר שבחנתי את האפשרויות וכו' חשבתי על הורות משותפת או אם פונדקאית.

אז השאלות שלי הן בעצם:
א. האם יש כאן לסביות או זוגות לסביות שמעוניינות בקשר של הורות משותפת?
ב. איך בדיוק זה עובד עם אם פונדקאית - מבחינת תרומת הביצית וכדומה?

תודה מראש,

שבליבי

New member
שיהיה במזל טוב

באשר לשאלותיך,

א. הורות משותפת, כאן זה אחד המקומות שאפשר לפרסם בהם מודעת חיפוש פרטנרית ויש מקומות נוספים. ממליצה להוסיף מאיזה אזור אתם בארץ כדי שיפנו אליכם רק נשים מהאזור שלכם. מקומות נוספים זה קבוצות במרכז הגאה בגן מאיר, אתרים ברשת לחיפוש פרטנרית : גו בייבי, הורות אחרת... ובטח יש עוד שאני לא מכירה. תהליך החיפוש אחרי פרטנרית הוא לא תמיד קל, כי צריך למצוא את מי שיש לך כימיה טובה איתה ואתה בוטח בה כשותפה לכל החיים - קצת כמו נישואין רק בלי הקטע של מאוהבות ומשיכה

ב. באשר לפונדקאות - לא מכירה את כל הפרוצדורה , יודעת שזה חייב להיות פונדקאת חו"ל. אני מניחה שהארגונים שעוסקים בפונדקאות , ידעו לתת לכם את כל החבילה כולל ביציות. -חפשו פונדקאות חו"ל בגוגל ובטוח תמצאו מי שיוכל לתת לכם את השרותים הנדרשים.

בהצלחה
ואם יש לך זמן ורצון אני אשמח לשמוע ממה חושש בן זוגך במה שקשור לילד משותף אך לא מילד שלך שהוא מסייע בגידולו

Sophalin

New member
תודה :) אני חושב שיש עוד זמן ל"מזל טוב"

בעלי חושש גם מילד שאני אביא. למעשה עד לפני כמה זמן הוא ניסה להביא ילד.
החשש שלו הוא חשש טבעי שיש לכל אחד רק שאצלו זה מוגבר עשרת מונים...

לא/נשים שונים יש חששות שונים

זה יכול להיות חשש מלהיות הורה בכלל או לא מספיק טוב..
זה יכול להיות חשש מלהיות הורה הומו..
חשש משינוי כלשהו באורח החיים...
וכו' וכו'..

בכל אופן, ברור שגם ילד שיהיה רק שלך יכניס שינוי לחיים שלכם ויהפוך אותך לאדם עם סדרי עדיפויות שונים.

עניין נוסף שראוי לחשוב עליו הוא שאם אחד מכם מביא לעולם ילד בלעדי השני, הרי שזו גם החלטה שאתם לא מקימים משפחה יחד. אתה קורא לו בעלי, שזה נשמע שהיחסים ביניכם מאוד רציניים. כדאי לחשוב על זה.

Sophalin

New member
אוקיי אני חשוב שהתכוונתי

שהחשש שלו זה חשש טבעי שקיים אצל כולם.
המקור העיקרי שלו לחשש זה האיום הכלכלי...

שבליבי

New member
חושבת שפונדקאות חו"ל עולה עשרות אלפי דולרים

אבל אם תלכו על הורות משותפת,
זה לא יעלה כל כך הרבה וגם יש לילד עוד הורה מפרנס ועוד משפחה רחבה תומכת (סבים וסבתות) ויש משמעות כלכלית למשפחה רחבה תומכת גם בעניין הכלכלי.
לכן שחושבת שאולי למי שקצר בכסף עדיף ללכת על המודל של ההורות המשותפת על פני פונדקאות.

בכל מקרה חושבת שטוב אתם עושים כשאתם חושבים ומתכננים את עתידכם מבחינה כלכלית כי אין ספק שילד זו הוצאה כספית גדולה
יחד עם זה בגלל שאני חושבת שכסף זו מציאות מאד שברירית, (היום יש ומחר אין ולהפך) מקווה שזה לא יהיה השיקול שבגללו תימנעו מגידול ילד/ים.

יום טוב שיהיה

למעלה