זה השבוע השני

judyb

New member
זה השבוע השני

שהחיילת שלנו נמצאת בחטמ"ר שומרון ועובדת כפקל"שית (פקידת לשכה) של מפקד החטמ"ר. עובדת במשמרות מהבוקר עד 16:00 ומשמרת שנייה עד 23:00. בזמן שהיא לא עובדת היא חופשיה לגמרי, אך ............ מ ש ע מ ם לה בתפקיד. אמרה שלא לזה התכוונה כשהיא ביקשה בסיס קרבי סגור - המוטיבציה שלה בקנטים - רצתה לתת את כל כולה לצבא הגנה לישראל והיתה מוכנה לזה נפשית -והנה היא יושבת במשרד 9 שעות ביום עונה לטלפונים, מארגנת את ה--outlook וכיוצ"ב. מה עושים ? היא כל כך חיכתה להתגייס לתרום, והיא מרגישה שהיא מבוזבזת בצבא. ג'ודי

סמדר בנ

New member
מצער לשמוע ../images/Emo24.gif

כמה אפשרויות כפי שאני רואה: 1. לחכות עוד קצת ולראות - אולי העניינים יישתפרו, בסה,כ היא רק התחילה. 2. לבקש טופס 55 - קצת בעייתי כי אני מבינה שלא עברה הכשרה כלומר שהאופציות כנראה פקידותיות. 3. להתנדב לתפקידי לחימה - זה התחום היחיד שהצבא חייב לשלוח אותה למיון אם היא רוצה (ויש לה פרופיל כמובן).לא יודעת אם זה מתאים לה או לך, אבל זו אפשרות. מקווה שהענינים ייסתדרו. תדווחי לנו.

judyb

New member
תפקידי לחימה

זה בדיוק מה שהיא רוצה - ומה שמתאים לה מתאים גם לנו כמובן - אולי זה יהיה עם פחות שעות שינה ויותר יד על הדופק - אבל כל עוד היא תהייה מרוצה - דיינו. האם את/ם יודעים איך זה מתבצע- כוונתי, ההתנדבות לתפקידי לחימה ? מה היא צריכה לעשות ואל מי לפנות ? אין לנו נסיון עם בקשות התנדבות (למרות שני ילדינו הבוגרים - הבן הגדול היה לוחם במגלן והבת האמצעית הייתה מדריכת חי"ר - אך לשם ניתבו אותם מלכתחילה) המון תודה, ג'ודי

סמדר בנ

New member
אם איני טועה

זה גם מתבצע באמצעות טופס 55. שתפנה למש"קית ת"ש בבסיס שלה וזו בודאי תדע להנחות אותה. לפי מיטב ידיעתי, אם יש לה נתונים מתאימים חייבים לזמן אותה למיון. אני משערת שהמיון הקרוב הוא בינואר, כך שהיא צריכה סבלנות בכל מקרה. התפקדים דורשים חתימה של שנת שרות נוספת. ייתכן שתצטרך להוסיף חתימה, תלועי ביתרת השירות שלה.

judyb

New member
היא התגייסה בספטמבר

כך שהיא ממש בתחילת השירות שלה . האם היא חייבת לחתום על שנת שרות נוספת ? בכל מקרה - היא באמת תפנה למש"קית ת"ש ואני כמובן אעדכן כאן. תודה רבה על העזרה, ג'ודי

י רדן

New member
אכן הרגשה לא קלה לבתך ולך

לפי תאורייך משעמם לה, והיא מרגישה מבוזבזת..והיא בעלת מוטיבציה גבוהה.. אך איך היא מרגישה באופן כללי במקום עצמו, איך המפקדים? החיילים/ות? הרבה פעמים לוקח זמן להסתגל למקום עצמו, ולעבודה.. ואט אט הדברים מסתדרים.. אך אני חושבת שיש לתת לזה עוד קצת זמן ולראות, ולבדוק.. ובמידה ובעוד מספר חודשים אותה הרגשה קיימת, עליה לפנות למשקית הת"ש ביחידה ולנסות לבקש ט' 55 העברה.. מאחלת לה ולך שבת נעימה.

judyb

New member
אז זהו, שהיא לא בדיוק מרגישה שייכת

אולי זה מוקדם מדי, אולי באמת צריך לתת יותר זמן , ומקסימום היא תבקש ט' 55 - רק שאליה וקוץ בה - היא לא ממש רוצה לשרת 3 שנים....
בכל אופן נראה לי שהצרות שלנו הם חלומם של אחרים, לא ? אז מה אני מתבייכנת כאן...פויה ג'ודי

אשד4

New member
סבלנות...

גו'די שלום, לפני זמן לא רב הבן היה במצב דומה. מוטיבציה גבוהה מאוד ותפקיד שאחרי זמן, על פי דבריו, היה משעמם. ובכל זאת מה זיהינו וכיצד עזרנו לו? זיהינו שזה תלוי הרבה על "איזה צד קם בבוקר". בימים שהיה אקשן - הבחור בעננים (בניגוד לנו הרגועים...) ואם עברו יומיים בהם נאלץ לעשות עבודות משרדיות - אני משועמם, כך היה אומר. פשוט שיקפנו לו. במשך 10 ימים ערכתי רישום של שיחות הטלפון, ובסופו של דבר ראינו שהקטעים מהם התלהב היוו 80 אחוז מהזמן... כאשר ראה זאת שחור על גבי לבן- תפס את העניין. דבר נוסף- המוטיבציה הגבוהה היא חלק מהרצון להתקדם ולעלות בסולם הדרגות. אפשר להסביר שאין קיצורי דרך. מה לעשות? מתחילים מתחתית הסולם. (והדימוי של סולם הדרגות מצויין). ככל שהבת יותר תוכיח את עצמה בעבודות הפשוטות, המפקדים "יגלו" אותה ואם זה מתאפשר ירחיבו את תחום הפעילויות שלה.כך לפחות לימד אותנו הניסיון עם הבן, שכעת, בגדול, מאוד מרוצה. בהצלחה אשד

למעלה