זה הפריע לי

בן הרב

New member
זה הפריע לי

קראתי את הכתבה המצורפת ועד כמה שאני מסכים עם תוכן ההודעה מפריע איך שנשמע ממנה שכל הבחורים האלה מנסים להשתמט כ-לשעברניק היו לי הרבה ויכוחים בזמן המעבר עם חילונים וכמובן שנושא הצבא עלה שוב ושוב, את האמת לא היה לי מה לענות, כי איזה זכות יש לי לא להתחלק בעול, אבל יש דבר אחד שצריכים להבין או אולי חיביםלהבין (ואני יודע שזה נשמע מגוכח אבל זוהי המציאות) בחור חרדי בן 18 אין לו דעה משלו, והוא יודע שאם הוא חס וחלילה ילך לצבא הוא מאבד הכל, קהילה, משפחה, וחברים, לא לכל אחד יש את כוחות הנפש להתמודד עם זה עא"פ שאני מכיר ואפילו מקנא בכמה חברה שכן עשו את ושמו ז.. אני חושב שכולנו עברנו את זה באיזשהו שלב, אם בגיל צעיר יותר או מבוגר, אבל מה שהפריע לי בכתבה זה שנראה כאילו הם יעשו הכל כדי לא לשרת והאמת היא שרובם היו מתים לשרת אבל הם גם יעשו הכל כדי לא להשאר בלי כלום תראו אני לא שרתתי ואם יש את המושג תשובה על עברות אני חושב שזוהי העברה היחידה שעשיתי אי פעם ומתחרט עליה. רק לסיום אני לא מנסה להצדיק אלא לראות את זה מבפנים. להביןולדעת שאם זה היה בידם=ידי=ידינו. כולנו היינו משרתים ונוטלים חלק בחוב הלאומי הזה

מוטלה1

New member
לדעתי אין להתקיף צעיר חרדי משתמט

הן מכיון שהממסד החרדי אשם ולא הבחור משל למה הדבר דומה לאדם שגדל בבית שהטיפו לצמחונות ופתאום בגיל 18 אתה רוצה שיתחיל לאכול בשר יתר על כן הצעיר החרדי חסר השכלה מינמלית והצבא זה סיוט עצום בשבילו הן מכיון שהצבא פחות רוצה אותו ליחידות עילית והן מפאת חיי החברה העלובים שמצפים לו עםחברים חילונים חסרי השכלה כמותו

../images/Emo45.gif מסכימה איתך

למרות שאני לא מכירה את העולם החרדי מבפנים (אלא רק דרך בני דודים) אני מבינה את מה שאתה אומר. הלחץ של החברה בחברה סגורה כזאת הוא עצום. מעבר לכך, הבנתי מקרובי משפחה שטחנו להם למוח דברים איומים על הציבור החילוני בכלל ועל הצבא בפרט כך שהם מרגישים שללכת לצבא זו ממש התאבדות. לדעתי, מי שיכול לתקן ולשרת שרות כלשהו אחרי שיצא בשאלה יעשה לעצמו טוב. אני לא עשיתי צבא אלא שרות לאומי ואני מרגישה שלמרות שנתתי את חלקי יש פה איזה פספוס (מעבר לזה שאני נתתי שנה וחיילות באותה תקופה שרתו שנתיים).

יש לי בעיה עם מה שאתה אומר

כי זה מערער את הבסיס של משפט צדק. תאר לעמצך שכל חילוני יוכל להגיד לא מתאים לי ללכת לצבא, אבל לא סתם יזרוק את המשפט הזה אלא יסביר לך שבעומק העניין הוא באמת! לא מסוגל להיות בצבא מכל מיני סיבות. האם אתה יכול להגיד שהוא נמצא במקום אחר מהחרדי הזה שלא הולך לצבא בגלל החברה הסובבת אותו ? ואם הבחור החילוני הזה גדל בבית פציפיסטי, גם אז תגיד: זו הסביבה שלו ואין מה לעשות. כאשר שופטים פושע, תמיד צריכים השופטים להתחשב בהבנה של הפושע עצמו את הפשע שהוא ביצע, אבל בסופו של דבר פושע הוא פושע ומגיע לו עונש. כך גם לא יכולים לפתור את החרדים מהחוב המוסרי הכבד היושב עליהם בכל שהם לא יכולים אחרת, לא מבינים אחרת וכו´. אני בעצמי לא שיררתי בצה"ל כי יצאתי בסוף גיל 20 אחרי פטור נפשי פיקטיבי, ותהליך ההתגייסות היתה מאוד מסובכת. אני מתחרט היום שלא התעקשתי יותר בתהליך הזה, מה שאולי היה עוזר לי בסופו של דבר.

מוטלה1

New member
פצפיסט צודק

קראתי אתמול בידיעות מאמר ואיני זוכר מי הכותב שהתורה מתירה לאיש הירא ורך הלבב לא להתגייס אבל שישוב לביתו ולא לכיכר העיר (אין הכוונה לסרבני גיוס של היום שמתנגדים למלחמה ספציפית אלא למי שלא מסוגל בשום אופן להלחם)

בן הרב

New member
יידישיסט יקירי

לא דיברתי על בחור שאומר "לא מסוגל" כי כעיקרון בחור מבית חרדי בגיל 18 לא יודע מה הוא מסוגל וכאן צריך להתחיל בענין הפשע קצת קשה לי להגיב, כי הטיעונים שלי יכולים לבוא רק מה"חרדי" שבתוכי, ואפילו אותי זה לא משכנע, אבל כאחד שדאג לעצמו לפטור אתה יכול להבין אותי יותר טוב מכל אחד אחר! <בעצם בן הרב מנסה להרגיש טוב עם עצמו> והמבין יבין

למעלה