זה המקום היחידי

ננסק

New member
אה, כן,

דווקא כל אלו טענות שעמדתי להביא אם זה היה הופך לויכוח.
לא הבנתי מה המסקנה הסופית שלך: אתה בעד להתרחב או נגד? ברור שעלולים להטות את הכף יותר מדי לכל כיוון, ולהפוך לקהילה מסוגרת או לגוף כל כך פתוח שהוא חסר כל נושא משותף. זאת דעתי: במהלך החודשים האחרונים הפכנו לסגורים מדי (פורום מור"ק), וכבר טחנו למוות כל נושא מ"ת בסיסי (עוד דיון אחד על הפרדה בין ז'אנרים או תפקיד השה"מ ואני פורש רשמית מהאינטרנט). כמובן שאני סתם מגזים. גם אתה קצת הגזמת כשהתחלת לדבר על לארפיסטים ועל אנשי רוקי, מאחר ואתה הרי יודע שכבר יש לאנשים האלו פורומים, ולכן לא זקוקים לנו כבסיס קהילתי. אם יגיע לכאן מישהו חדש שמתאים יותר אליהם, נפנה אותו לשם. אבל מה עם משחקי שולחן, למה לא לדבר עליהם? אם לא כאן, אז איפה? ואם אני רוצה להתלונן על פאקים של קונטיניואיטי באקס-מן 2, אני לא אלך לפורום קומיקס (כי אני כבר מכיר אותו ויודע שהדיון שיתפתח שם בנושא לא יעניין אותי), אלא אעדיף לבוא לכאן ולשאול אתכם כי אתם אנשים שאני סקרן לראות לאן הם לוקחים דברים. אלא שאני לא, כי אני פוחד שחצי פורום יתנפל עלי, יגיד שאסור לדבר כאן על נושאים כאלו, ולאחר מכן יעבור עוד שבוע ללא כל עץ הודעות חדש. טליסמן לא קשור בצורה קלושה מאוד למ"ת, לדעתי הוא נושא אידאלי בשבילנו. אפילו המשחקיות של מונופול יכולה להתפתח לנושא חשוב, אם כי לא בפני עצמה אלא תחת הדיון של טליסמן.

ננסק

New member
רוצה להוסיף עוד משהו

הודעות מסוג "עם כל הכבוד לגרעין הקשה והפנטי" צריכות להדליק נורה אדומה אוטומטית כאן. אלו בדיוק הודעות מהסוג שאני חושב את עצמי כותב בפורומים שאני חדש בהם, ולא מקבלים אותי יפה. לא שאדופקס ולא DDN התייחסו באופן נחמד להודעה הזאת: שניהם היו תקיפים מדי, בהתנסחות לא חביבה בכלל! אישית, שתמיד החשבתי את הפורום שלנו כמקום הכי מקבל פנים בסצנת ה-מ"ת בארץ, די התרגזתי לקרוא את ההודעות האלו.

shadowfax

New member
נכון זו ההודעה שהטרידה אותי

דבר ראשון הוא התחיל מהעלבה: "עם כל הכבוד לגרעין הקשה והפנטי ולאוכלי הצנוניות למינהם" שזה יפה אם אתה רוצה שאנשים לא יתרגזו... ואז הוא המשיך ורשם שלמרות שהוא יודע שאנשים לא יענו לו פה ז"א הוא מכיר אותנו ואת קו המחשבה שלנו ואף מודע שאין לשאלה שלו כל טעם או קשר למ"ת (לפי דבריו) אבל בכל זאת הוא רוצה להעלות את השאלה. בחייך פורום נחמד או לא יש גבול להטרדה במיוחד כאשר אתה יודע שאתה מטריד וזורק שאלה לא במקום, ועוד יותר גרוע שאלה שאינה פתיחת דיון כמו "למה החושים של וולורין לא פועלים טוב". שוב כעיקרון התיכנון היה להתעלם אבל לעיתים יש הודעות שאני חש צורך כן להגיב, בנוסף אני חיזקתי את ידי DDN ואף הבהרתי את קו מחשבתי בעניין הודעות בנושא משחקי מחשב (קרי הסברון על קישור הנושא לתחום כדי שהשאלה תהיה אכן קשורה).

ms. ovbious sais :

תרימו פתיל "קהילה" או "פינת הש|תות| והחיר|תות| וכמ חבל שאין אייקון של |תות|" (ביטוי מועתק מפורום שאינני זוכר) שבו כל אדם ירגיש חופשי לפרסם כל דיון אוף טופיק ככל שיהיה (סלח לי הו bp). מי שמתעב דיונים חסרי קשר למ.ת. ידע לא לפתוח בכלל את הפתיל.. ומי שתמיד תהה מה דעת משתתפי הפורום על סיפור יציאת מצרים יוכל סוף סוף לברר בלב שקט

shadowfax

New member
אתה רואה כמה קשה זה להתווכח

שמע אני אוהב להשאיר דברים פתוחים, המילכוד הוא בעיתי ואני חושב שאולי עלינו להיות יותר פתוחים לנושאים חברתיים יותר אבל עלינו להישאר בפרופורציה. כבר רשמתי את זה איפו שהוא, בביגור האחרון הרגשתי ממש נתק בין קבוצות של אנשים זה נתן לי חידוד ואישרור של הרגשה קודמת שהיתה לי, הרגשה כאילו תחת כנפי מ"ת נכנסו המון המון תת חברות שונות כמו רוקי- היו זמנים כאשר הסתובבתי בDEMONS למשל ואתה רואה גישות של "אנשי קהילה" בסיגנון : "היי, אני מעריץ של מופע האמים של רוקי והולך עליו כל שבוע ואני גם משחק מ"ת אבל רק בכנסים כי שם אני הכי נהנה" ואני חושב לעצמי איך ולמה הוא קשור לקהילת שחקני מ"ת? הכי נהנה בכנסים? ואז עקבתי אחר העניין עד לביגור ואז ניתקלתי בהודעות בסיגנון: "היה כיף,לא שיחקתי הרבה" כאשר הייתי בביגור שמתי לב למעשה מה הלך שם, ביגור הפך לכנס לתתי קהילות שלמעשה מנצלות את שחקני מ"ת, בעצי התודה והחוויה למעשה אף אחד או כימעט אף אחד לא הזכיר את המשחקים שהוא היה... ד"א מבחינת משחקית הרסו לגמרי את החושים של וולורין ב XMAN2, מוטציה עם אינטואיציה ברמה הכי גבוהה האפשרית לאדם (או חייזר) וחושים מחוזקים (באותה רמה) היה חייב לשמוע ולהרגיש דברים (אני נכנס לספויילר) . כעיקרון יש לו מעיין חוש העכביש (היכולת נקראת חישת סכנה) אך כמו בסרט של איש העכביש גם פה החושים והאמת עוותה כדי שהעלילה תמשיך.... (מזכיר לי את הרעיון מאחורי חופשיטה).

ננסק

New member
עדיין לא הבנתי

מה הטענה שלך? אנחנו צריכים להפוך לפורום מלוכד יותר? אין מספיק שחקני תפקידים בארץ? ביגור לא מתכונן טוב? מה הטענה בעצם? בארץ יש מעט מאוד אנשים מהתחביבים שלנו, שמצויים בקהילות (אינטרנטיות או לא). יש בוודאי המוני שחקנים שלעולם לא נכיר, בגלל שהם לא לוקחים את התחביב שלהם לאינטרנט. מבין האנשים ששייכים לקהילות יש חפיפה בין-קהילתית אדירה. אפשר להגדיר כמה קהילות-על: מ"ת, מדב"פ, רוקי, באפי, ועוד כאלו. החפיפה היא עצומה, ולכן לא פלא שהיו המוני רוקיסטים וכאלו בביגור, גם אם לא עשו כלום. לדעתי אין ברירה, וכנס בסדר גודל של ביגור מחוייב לצאת מקהילת-העל הבודדת שלנו ולמשוך גם את האנשים הצדדים יותר, פשוט בגלל הקהילתיות הגדולה שהוא מקרין. אני לא רואה בזה שום דבר רע. יש עוד כנסים, קטנים וממוקדים יותר, במיוחד בשבילנו. הבעיה היא אחרת לדעתי, והיא אותם מאות אנשים שכלל לא מודעים לקיומה של קהילה, או שלא מעוניינים להצטרף אליה. גם לגביהם אני סקפטי, ולא בטוח מה כבר אפשר לעשות בעניין.

shadowfax

New member
אני לא חושב שיש מעט מהאנשים

שלנו בארץ, למעשה אני חושב שיש פי כמה אך הם איבדו כל אמונה שהקהילה מיצגת אותם, האמת גם אני לא רואה את עצמי חלק מקהילה הגדולה הזו כבר, למעשה אני חושב, וזו אולי הפואנטה, שלמעשה שחקנים רבים הקיאו את עצמם החוצה מהקהילה בגלל חוסר שייכות, למעשה הקהילה של מ"ת איבדה את אנשיה עקב עודף פתיחות כלפי תתי קהילות רעשניות. סיפור: אני ישבתי עם ROBBIN בביגור והבטתי סביב ולא הבנתי מה לי ולאנשים האלו שהתרוצצו (וליכלכו) ואז מצאנו שחקן מ"ת, למעשה היה קל למצוא אותו, הוא בלט בשטח כמו דינוזאור בלול תרנגולות עם מבט זהה לשלנו ("מה לעזאזל אני עושה פה ואיפה השחקנים האמיתיים") וישבנו לשיחה נחמדה ונחש מה חש הבחור?

ננסק

New member
זה מבלבל קהילה עם עמותה.

כשאני אומר "קהילה" אני לא מתכוון לגוף מאורגן, אלא לקבוצת אנשים בעלי מאפיינים משותפים. אתה לא מסוגל, לפי הגדרה, להוציא את עצמך מהקהילה כל עוד אתה אוהב משחקי תפקידים. אין לי בעיה להתלונן על העמותה, ובכך אני מסכים עם כמעט כל מה שאמרת.

shadowfax

New member
לא, אני לא מבלבל קהילה מעמותה

תראה אנחנו קהילה- קהילת גולשי פורום מ"ת של תפוז. למה אנחנו קהילה? כי אנחנו מחזיקים מחנה משותף ומנהלים אינטראקציה (סלח לי BP) חברתית בסיסית, כנל גם אנשי פורום DEMONS וכנל גם אנשי הפורום הכחול, עכשיו הקהילות עצמם מנהלות אינטראקציה בסיסית אחת עם השניה - חילוף מידע, אנשים, כנסים וכו' ולכן אנחנו יוצרים קהילת על "קהילת מ"ת". עכשיו למיקרו כל קהילה מחולקת למספר תתי קהילות הדוגמה היפה היא DEMONS שמכיל (או הכיל) את תת הקהילה של רוקי שבינם לבין עצמם הם למעשה קהילה. עכשיו נניח שאני רוצה לעזוב את קהילת תפוז (חס וחלילה אבל לשם העניין) אני פשוט אפסיק את האיטראקציה האישית שלי בקהילה הזו זה יוציא אותי מחוץ לקהילה הזאת אבל אני עדיין שייך לקהילת מ"ת (הגדולה) היות ואני כן שייך לקהילה אחרת (לדוגמה DEMONS) ששיכת לקהילת מ"ת. כך שלמעשה אם אני יפסיק לחלוטים את הישתתפותי בכל הקהילות של מ"ת ולא תהיה אינטראקציה ביני לבינם למעשה פרשתי מקהילת מ"ת . זה שאני משחק מ"ת אינו מחייב אותי לאינטראקציה עם הקהילה, למעשה אני מכיר כמה כאלו.

ננסק

New member
אררר,

התכוונתי שההגדרות שלנו של "קהילה" שונות. ברור לי למה הבלבול, לרוב "קהילה" אומר "קהילת חברים", אבל אני מתכוון בדיוק למה שכתבתי בהגדרה שלי למעלה. עזוב, לא חשוב.

MORgot

New member
הצעה בלבד

אם באמת אתם כל כך מתעקשים שלטליסמן - שגם בעיני הוא חרא של משחק בתור מ.ת (לא רק כזה עם מנחה), ושיהיה פה ברור שמטרתי פה אינה להגן עליו או משהו כזה - קשר כל כך קלוש לפורום הזה, אז כדאי אולי שמי שאחראי על זה, ואין לי מושג מי זה, יוריד אותו ממילון הפורום, בו הוא מוגדר באופן מפורש כ-מ.ת, למען אותם בני תמותה תמימים שלא מכירים אותו.

shadowfax

New member
הבנתי אותך

הבעיה נעוצה במילון, המילון בו מופיע טליסמן כ מ"ת הוא המילון הישן והלא נכון (לחופשיטה יש מנחה) לכן דקוני הפורום בנו את המילון המחודש שם אין ולו איזכור לרעיון הזה. ולמען האמת דרקוני הפורום, למה לא להוריד את המילון הישן?

למעלה