זה המקום היחידי

snuffed it

New member
זה המקום היחידי

שנראה מתאים לכך. אסביר. רכשתי את משחק התפקידים המופלא gothic II. הבעיה שלי היא שכבר יומיים אני מחפש מקום שנקרא eye of the sun. מי מכם יודע היכן למצוא את הבן ז... שכחתי לציין שזהו משחק מחשב. תודה רבה לכם ויום טוב.

DDN

New member
אותך לדרקון

לא. זה לא המקום המתאים לכך. יש לך פורומים למשחקי מחשב לשאלות האלה. פה לא מתעסקים במשחקי מחשב אלא במשחקי תפקידים. אפילו שאני אישית אוהב קווסטים (וזה נשמע ככה) - יותר נכון, אהבתי. כיום אני כבר לא אוהב שום דבר. בכל מקרה עוד מעט יגיע הדרקון ויאכל את הפתיל הלא קשור הזה. יום טוב

snuffed it

New member
עם כל הכבוד לגרעין הקשה והפנטי

ולאוכלי צנוניות למינהם. זה כן המקום היחידי. אני בדקתי זאת לפני שכתבתי כאן את הודעתי. הקנאות לטוהר הפתילים כאן לפעמים מחליאים אותי. להודעה שלי, למרות שאינה קשורה באופן מלא למ"ת, יש לה נגיעה לכך. אני אפילו אחטא ואומר שיש כאן כמה אנשים שאולי זה כן מעניין אותם.

DDN

New member
טוחחחח

פנאטי? גרעין קשה? הצחקת אותי. קודם כל, עם כל האהבה לקווסטים, יש לך מקומות טובים יותר. אין פה קנאות לטוהר הפתילים, ואם אתה מתחלא אתה מוזמן לעזוב. אין להודעה שלך נגיעה למשחקי תפקידים כי אתה מדבר על משחק מחשב וקווסטים. אז נכון, שבאלדור'ס גייט ואייס וויינד דייל מבוססים על וכו' וכו', אבל הם לא משחקי תפקידים. אולי יש כאן אנשים שזה מעניין אותם, אולי. אולי לא. והאמת? אין בעיה שישאר, אבל כשאתה בא בהצהרה מפוצצת שבדקת, וזה הפורום היחיד המתאים - אתה טועה. ורק להבהרה קטנה: קווסטים, עם כל הכבוד והאהבה שלי אליהם, וכמה שהם אולי מתקרבים הם לא משחקי תפקידים. משחקי מחשב של TSR או WOC הם לא משחקי תפקידים. אפילו NWN הוא לא משחק תפקידים, מהסיבה הפשוטה שאף מחשב לא יכול לתת לך את כל האופציות שמשחק תפקידים אמיתי נותן. וזו כל הפואנטה - זה משחק מחשב, לא משחק תפקידים. זה לא און טופיק, אולי רק בקירוב. אם זה ישאר, אם זה לא, ממש לא אכפת לי. במילא אין לי מחשב בבית ואני עצבני מדי מכדי להשתתף בדיונים של האון טופיק.

ארו

New member
משחקי תפקידים - הדור הבא ?

בדמיוני ההזוי אני רואה אותנו יושבים בסלון, ציוד 3D עלינו (חליפות, משקפיים, מחוברים למחשב), ואנחנו הופכים להיות משחק המחשב. כלומר - משחק תפקידים רגיל,אשר המחשב המחובר אלינו מביא אותו לידי כלל הגשמה וירטואלית. לא עוד תיאורים מסובכים - עולמו של הדיאם מוקרן ישירות אלינו, המפלצות תוקפות "על אמת", וכו. חלומות...

אלדריון

New member
ואיך זה יבוצע בדיוק?

שתלים במוח של הDM שבעזרתם הוא יכול לשדר את התמונות שהוא חושב עליהם? או שכדי להיות גM תצטרך להיות מעצב גרפי מהשורה הראשונה? לדעתי, זה לא זה- עדיף להמשיך להשתמש בדמיון.

BluePrint

New member
ההפך ממה שאתה חושב

שתלים במוח של השחקנים. השה"ם ישתמש במחשב בשביל "לקודד" תאורים, ובזמן המשחק התאורים האלו ישודרו אל השחקנים, וכל אחד יראה את העולם לפי איך שהמוח שלו יפענח את המידע. כמובן שהפיסיקה של העולם (הר לא יהיה עמק) ונתונים בסיסיים (כמו מספר גפיים ותנועתן) לא ינתנו לפרשנות. חוץ מזה, כמו שהיום בונים עולם משחק ממוחשב בקלות של משיכת עכבר, כשנגיע לשלב המציאות המדומה, השה"ם בטח יוכל בפשטות של "Computer, Exit" להסביר למחשב מה הוא רוצה ליצור. ועוד שאלה שמעיינת אותי: אם שה"ם מתכנן עולם\מערכה\עיר\חדר\חפץ, האם לשחקנים מותר לדמיין אותו אחרת? (הניסוח לוקה בחסר, אבל אני מקווה שאתה מבינים את הכוונה)

בשאלה שלך נגעת בהתנגדות שלי

למשחק תפקידים במציאות מדומה.. העובדה היא שכל שחקן מפרש את תיאורי המנחה בצורה אחרת.. זהו הפיתוח המדהים של הדימיון שמתרחש אך ורק במ.ת.
זוהי לדעתי אחת המעלות של משחק תפקידים (וספרים מן הסתם).. הפיתוח האישי של תיאור על פי מערכת הנתונים האישית של כל אדם יוצרת אצלו בראש את "הסצנה המושלמת" שבה מתרחש המשחק.. ולכפות על שחקן "תמונה" יצירת המחשב זה לדעתי פגיעה קשה באחד היתרונות החשובים של מ.ת. הרי "הגעתם לחדר עם ארון עץ ומיטה מבולגנת" נראה מאד שונה בראש של כל שחקן.. וכל עוד לא מדובר בפרט משמעותי לדעתי זה צריך להישאר ככה.(תפקיד השהם הרי לתאר את מה שחשוב או בולט אבל תפקיד השחקנים להשלים את כל השאר).

BluePrint

New member
התנסות ב"פוסט מודרניזם"?

אז לטענתך, במשחק תפקידים לאף אחד אין זכויות על ביצוע הרעיון, כל אחד יכול לראות זאת אחרת, וכולם צודקים גם אם יש סתירות בין השקפה להשקפה.

כל עוד הסתירות לא פוגמות במשחק..

ומתפקידו של השהם להבהיר מראש (או במהלך) כל מה שעשוי לגרום לסתירה פוגמת.. וכן בוודאי ! צבא האורקים המתקרב נשמע, נראה, מריח ומרגיש אחרת בראשו של כל שחקן ושל השהם.. זה טבע האדם (שטורח להפעיל את הדמיון שלו) וכמו שאמרתי זאת לדעתי אחת המעלות של משחק תפקידים.. ואגב לכל האורקים יש טעם של עוף.. אצל כל השחקנים.. -זה- אוניברסלי.

BluePrint

New member
...it makes you wonder"

about a lot of things... if you take chicken for example, maybe the machines didn't know what to make chicken taste like .that's why chicken tastes like everything

DDN

New member
לא יפה!

ואז כל ה"דמיון" בעניין הולך. . . .. אני נגד.

ננסק

New member
הספר "פארק החלומות"

של לארי ניבן, המלצת קריאה לכל אוהד מ"ת. הוא אפילו מציין בסוף הספר את ההשראה הברורה שהיתה ל-D&D על כתיבתו.

זאת הבעת דעה בעד או נגד הנושא?

קראתי אותו די מזמן, אבל זכור לי שמה שהלך בספר היה קצת... מסוכן? ואגב, לאותו נושא, גם "ארץ אחרת" יכול להיות השראה למשחקי תפקידים "אמיתיים - ומסוכנים.

ננסק

New member
לא בעד ולא נגד

רק אמרתי שזה משהו שכדאי לקרוא, כי זה מעלה כמה רעיונות מעניינים לגבי עתיד משחקי התפקידים. התעלמי מהעלילה עצמה, מדובר בעולם הרקע.

shadowfax

New member
מצתרף אל DDN

משחקי מחשב אינם מ"ת, לכן מקומם אינו איתנו. עכשיו כבר עלו פה דיונים על משחקי מחשב בהקשר של יצירתם כמ"ת אמיתיים וזה מקובל אבל אתה מבקש טיפ למשחק מחשב וזה קשור אל פורום משחקי מחשב ולא אלינו. ראה את הודעתי בקשר לטליסמן למשל, זה לא קשור לטוהר הפתיל אלא לקשר הממש ממש ממש קלוש שלו לנושא של הפורום הזה. אותי אישית מעניין "מתנחלי קאטאן" אבל אתה לא רואה אותי פותח פתילים על העניין. אם gothic II היה מ"ת לא הייתה צריך אותנו שנגלה לך איפה המקום...

ננסק

New member
למה אנחנו כל כך צרים היום?

אני מסכים שלא צריך לדבר על המשחק עצמו Gothic 2 (יופי של משחק אגב). אם אני אתקע בו אני לא אבוא לפורום הזה בשביל לשאול לעצות, כי זה באמת לא הפורום הנכון. אבל שאלות על טליסמן? למה לא? חוקים וקוביות זה הדברים שבהם אנחנו עוסקים, מה זה משנה אם זה מ"ת רשמי או לא? למה זה צריך להיות חשוב בכלל? מרוב צרות והתמקדות הפורום כמעט מת בשבועות האחרונים. דבר על קאטאן! אם לא כאן, אז איפה?

shadowfax

New member
שים לב שהדגשתי

את העובדה שהוא ביקש טיפ מישחקי ולא דיבר על המשחק עצמו... כעיקרון אין לי בעיה לשבת ולדבר על קאטאן או על משחק מחשב שאהבתי או על המונופול ששיחקתי אתמול העניין הוא שאז המשמעות היא שהפורום אינו פורום מ"ת אלא פורום קהילתי של אנשים שמשחקים מ"ת, ואם אכן אנחנו נעשה את השינוי הזה, למעשה אין סיבה לצירוף אנשים אחרים כמו גיימרים (שמשחקים "מ"ת" במחשב) ואת אנשי רוקי שעושים "מ"ת" בזמן הסרט (ולא סתם לארפ) ואת אנשי משחקי הלוח שקשורים בצורה קלושה למ"ת ("היי גם בטליסמן יש חרבות ברברים וקוסמים אז זה חייב להיות מ"ת?") ואז מה יצא? אבל יש מילכוד, סה"כ מ"ת כתחום הם דבר גדול ורחב, למעשה אין על מה להתווכח, מנחה שליט מול נשלט? (היינו שם) שיטות לבנית דמות? (היינו שם) הפרדת דמות מול שחקן? (גרסנו עד דק) לכן למעשה הפורום הופך לפורום מור"ק (מורשת קרב) שבו כולם מספרים את קורות הפגישות שלהם, למעשה אני חושב שאני יתחיל לתמוך ברעיון העולם הפורומי כעוד תוספת לפורום...

למעלה