זה היום להזכיר

Augenapfel

New member
זה היום להזכיר

את סיפור הצלת היהודים בשנחאי, שברחו לשם לפני המלחמה ומצאו מקלט והגנה. לפני כחודש ביקרתי במוזיאון של בית-הכנסת 'אוהל משה' שם והתרגשתי מהמבנה ומהתצוגה במקום שמתרחב בימים אלה. מומלץ להגיע.

guanyin

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פוד קאסטים של סקסי בייג'ינג בנושא. וחלק II

mishi 1

New member
יהדות סין בהקשר לשואה

עשינו שרשור בקומונה וראיתי לנכון להביא לכאן את מה שנכתב על יהדות סין בהקשר לשואה. תודה ללולי שהביאה מהויקיפדיה. יהדות סין היא אחת הקהילות היהודיות המוקדמות ביותר שהוקמו במזרח הרחוק. הקהילה הוקמה ככל הנראה במאה ה-7 או המאה ה-8 כאשר הגיעו ראשוני היהודים לסין מהודו השכנה או על ידי מסעות של סוחרים מאירופה לסין דרך דרך המשי. היהודים במקום מוזכרים גם בכתובות של הקיסרות הסינית וגם מתקופת המונגולים ששלטו באזור. הקהילה היהדות העתיקה ביותר בסין היא ככל הנראה קהילת יהדות קאיפנג שהתיישבו במקום במאה ה-11 ומקורם בהודו ופרס. עד אז חיו היהודים המעטים בסין בקהילות קטנות ולא מאורגנות. בית הכנסת של קהילת קאיפנג הוקם בשנת 1163. בית הכנסת נחרב מספר פעמים אך שופץ כל פעם מחדש. הרב האחרון של קהילת קאיפנג נפטר בשנת 1867. בשנת 1898 התחילו יהודים להתיישב בעיר חארבין שבמנצ'וריה. הקהילה בעיר גדלה בשנת 1905 מ-500 תושבים ל-8,000 תושבים לאחר שפליטים יהודים רבים שנמלטו מרוסיה כתוצאה ממלחמת רוסיה-יפן התיישבו במקום. במהלך מלחמת העולם השנייה ולאחריה התיישבו במקום כ-20,000 פליטים יהודים מאירופה. במהלך המלחמה נשבו יהודים רבים מאזור העיר שאנגחאי במחנות ריכוז של הצבא היפני. מאז הקמת מדינת ישראל עלו רוב תושבי הקהילה לארץ ישראל או היגרו לארצות אחרות ורק מעטים נשארו בסין. כיום (2007) יש רק מעט בתי כנסת בסין. הם מרוכזים בשנגחאי ובייג'ין ומיועדים לתיירים יהודים בסין ועבור מעט היהודים החיים במדינה. ישנם מספר בתי חב"ד הפזורים ברחבי המדינה, בשאנגחאי, בייג'ינג, גואנג'ואו ושנג'ן. בנוסף ישנה קהילה יהודית של כמה מאות תושבים החיה בהונג קונג עוד מימי הבריטים. הקהילה מקיימת חיי קהילה עצמאיים ויש במקום מספר בתי כנסת פעילים. הויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%A1%D7%99%D7%9F

kogawa

New member
קצת מוזר להזכיר את יהדות סין בהקשר לשואה

בלי להזכיר את חסידי אומות העולם פַּן ג'וּן שוּן ובמיוחד את "שינדלר הסיני" פאנג שאן הו שהציל עשרות אלפי יהודים.

לולי מ

New member
האמת שנכון ../images/Emo9.gif

וכל זה אבל אתה חייב להבין שהיה שש וחצי בבוקר והאמת שלא חשבתי על הכל ודווקא הדבר הראשון שבזמנו קראתי היה על פן ג'ון שון וזה אפילו לא היה קשור לויקי אלא למישהי שהזכירה אותו באיזשהוא אתר שמצאתי כשחיפשתי מידע על המקויה היפנים ורציתי לפחות לתת בקומונה שלנו סקירה כללית אבל טוב שהוספת
תודה

nitzano

New member
אני מוחה!!!!

שכחת קהילה שלמה שהתרכזה בטיאנג'ין (למיטב ידיעתי גדולה משל בייג'ינג).

mishi 1

New member
אשמח אם תוסיפי../images/Emo13.gif

לא עשינו מחקר מעמיק... רק מה שהיה כתוב בויקי, לא אנחנו כתבנו את זה. אבל היה חשוב כן להביא מילה וחצי בנושא.

nitzano

New member
אם אתה לא ידעת אז אני אוסיפי

היו בתי ספר, בתי כנסת ואזור שלם של יהודים שאפילו השתתפו במאבק הסיני נגד הפולש היפני.

nitzano

New member
ברח קישור

טיאנג'ין. וכמובן, עד לא מזמן גם אני הייתי חלק מקהילה גשולה של 3-4 יהודים בטיאנג'ין.....

milindapanna

New member
ראוי ויפה שהבאתן את זה

ואני מקווה שתקחו את התגובות כאן כביקורת בונה וחיובית למרות שאולי עלולים להתרשם שהטון כעוס משהו (או שזה אני שלא מבין חוש הומור כלשהו?).

guanyin

New member
מזכיר לי משהו

בן דוד של אבא שלי ניצל ע"י ויזה שקיבל מהשגריר היפני בברה"מ. הוא ברח ליפן, אח"כ גר 7 שנים בהודו (ופרסם ספר על תרבות הודו) וחי את שארית חייו בקנדה. יום אחד, בלהט הויכוח בין השותף היפני לחברה סינית על אותה תקופה (וכמובן האשמתם כל היפנים באשר הם בכל הרעות החולות בסין ב- 万 השנים האחרונות), ציינתי שבזכות יפנים קרוב משפחה שלי ניצל. המילה "המומים" לא תתאר את איך שהם הגיבו!
נ.ב זאת רק אני, או שמשנה לשנה דכדכת יום השואה (האישית והפרטית, לא ה"לאומית") נהיית קשה יותר?

לולי מ

New member
נראה לי ככל שמתבגרים ההשלכות נהיות אישות

וזהמה שמעציב כשרואים גם שהרבה לא השתנה

GnomeBubble

New member
יכול להיות שגם אם תספרי ליהודים

שחסיד-אומות העולם הראשי של הסינים בטבח בנאנג'ינג היה גרמני - ולא סתם גרמני, אלא חבר המפלגה הנאצית - אולי גם הם יכנסו לשוק. לא בטוח בזה, אבל שווה לנסות.

לולי מ

New member
לא זה לא רק זה גם אני אבל...

אבל החלטתי לקחת את זה בחיוביות
נו מה רק הגעתי למרות שמאחר ותמיד אפשר להוסיף שש וחצי בבוקר אנשים בנאדם לפעמים קם עייף תודה על הסימפטיה

GnomeBubble

New member
התכוונתי לזה

שיש לנו בפורום שרידים לקהילה המפוארת של טיאנג'ין, כך שזכותם להעלב.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif האמת פיספסתי בכמה שנים....

אבל באותה תקופה שחייתי בסין עבדתי בבטחון אל-על בבגי'נג. יצא לי לטפל בנוסע ישראלי וכשפתחתי את הדרכון שלו והיה כתוב שנולד בטיאנג'ין, לאישתו היה רשום שנולדה בחרבין. לאחר שסיפרתי שאני גר בטיאנג'ין הוא עבר לדבר איתי בטיאנג'ינאית.. מסתבר שהוא מופיע באחד הספרים שבקישורים וחי בסין שנים רבות.

למעלה