זה הזמן......

דידי(בת)

New member
זה הזמן......

להודות על המתכון הבהול שביקשתי בפעם שעברה<עוגת גזר> יצא לי פיצוץ!! ולבקש בבהול! חייבת למחר! מתכון לחזה עוף ממולא..<יענו שניצל מגולגל..
> ממש לא יודעת איך עושים את זה.. ולגבי המילוי.. מעדיפה אם אפשר משהו פשוט..נגיד כמו.. אורז עם ירקות <יש כזה דבר?? אוף!> טוב.. בתודה מראש וציפייה.. אני.
 

odeia

New member
דידי תחפשי במנוע חיפוש, היו מלא

מתכונים על חזה עוף ממולא
 

beagle

New member
מתכונים ממנוע החיפוש:

מתכון: רולדת חזה עוף בצ´אטני עגבניות ופירות מיובשים רכיבים: לצ´אטני: ½ ק"ג עגבניות תמר חתוכות לקוביות 100 מ"ל חומץ בן יין אדום 100 מ"ל יין לבן 100 גר´ צימוקים כהים 100 גר´ תאנים מיובשות קצוצות 100 גר´ סוכר חום 1 שורש ג´ינג´ר 1 בצל 1 פלפל צ´ילי לעוף: 4 יחידות חזה עוף פרוס שמן זית לטיגון מלח,פלפל שחור טרי אופן הכנה: צ´אטני: לשים את כל המרכיבים בסיר, לבשל 45 דקות. לצנן. רולדה: למלא את החזה העוף בצ´אטני, לגלגל ולקשור או לייצב בעזרת קיסמים. לתבל את הגלילות בפלפל ומלח. לטגן את רולדות העוף בשמן זית, מכל הצדדים, כ- 8 דקות. להגשה: לחתוך רולדה לחצי באלכסון ולהשכיב בצורה נאה על צלחת הגשה ולקשט במעט צ´אטני. ניתן ללוות באורז בסמטי לבן. הערות: מקור המתכון: השף אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 חזה עוף ממולא עגבניות מיובשות וזיתו רובנס √ ים מלית 12-14 מיובשות בשמן זית וקצוצות 16-20 זיתים קלמטה מגולענים קצוצים 2 שיני שום 2 כפות פטרוזיליה 3 כפות פירורי לחם חלבון מלח פלפל שחור 2 נתחי חזה עוף אותם מחלקים ל2 אונות ובכל אונה יוצרים כיס בעזרת סכין חדה לציפוי פירורי לחם ההכנה מערבבים כל חומרי המלית ממלאים כל כיס ,סוגרים את שוליו של הכיס זה על גבי זה בעזרת קיסם נוטלים כיס פותחים את מי הברז מרטיבים את היד ומלטפים את הכיס משניי הצדדים טובלים בפירורי לחם מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כ-5-10 דקות מכל צד מחממים תנור לחום בינוני מסדרים בכלי חסין חום אופים 120 דקות ניתן להכין מראש אצלי אומרים שזה האוכל הכי טעים שיש המתכון שייך לאיזו מסעדנית בצפון ואינני זוכר את שמה מגישים חם או קר פרוס לפרוסות מתכון: חזה עוף ממולא רכיבים: חומרים: חזה עוף למילוי: 150 גר´ בשר עוף טחון 1 ראש בצל קטן קצוץ 5 גבעולי פטרוזיליה 2 שיני שום קצוצים 1 גזר קצוץ 1 גבעול סלרי קצוץ 1 ביצה טריה מלח, פלפל למרינדה: חצי כוס קטשופ 2 כפות רסק עגבניות 3 כפות סויה 3 כפות חומץ טבעי 1 כף אורגנו יבש אופן הכנה: את מרכיבי המרינדה מערבבים ביחד בקערה ומניחים במקרר לשעה לפני השימוש. מכינים את המילוי: את הירקות הקצוצים מערבבים יחד עם הבשר. מוסיפים תבלינים וביצה. יוצרים כיס בעזרת סכין לאורך החזה וממלאים בעזרת כף או שק זילוף. מורחים את המרינדה על החזות הממולאים. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות. הערות: ח מקור המתכון: חיים וטעים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 גלילות חזה עוף במלית פטריות של ירון מצרכים: 1 חזה פרפר (חזה שלם של עוף) 150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק 10 גרם פטריות פריצ´יני יבשות (מושרות במים חמים, סחוטות, וקצוצות דק) 6 פרוסות פסטרמה (מכל סוג) 1 בצל בנוני קצוץ דק 1 שן שום פרוסה דק 6 גבעולי טימין 4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים פלפל שחור גרוס טרי מלח שמן זית קסמי שיניים אופן ההכנה: לנקות את חזה העוף, לחצות לשתי אונות ולפרוס כל אונה לרוחבה ל-3 פרוסות דקות. (מניחים את כף היד על החזה ובסכין חדה פורסים פרוסה דקה). להשרות את 6 הפרוסות במעט שמן זית שום פרוס ו- 3 גבעולי טימין למשך מספר שעות. לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שתי סוגי הפטריות ו3- גבעולי הטימין הפטרוזיליה פלפל שחור ומלח ולטגן עוד מספר דקות, לקרר היטב ולהוציא את גבעולי הטימין. להניח פרוסת חזה, מעליה בניצב להניח פרוסה פסטרמה, להניח כף וחצי ממילוי הפטריות על פרוסת הפסטרמה ולקפל על המילוי, לקפל מעל זה את פרוסת חזה העוף ולנעוץ קיסם שיניים לסגירה. לוקחים מחבת לסטקים מחורצת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הגלילות כ -6 דקות לערך מכל הצדדים. כיסוני חזה עוף ותרד גם של ירון מצרכים: 1 חבילה בצק עלים 1 חלמון טרוף 1 חזה עוף פרפר 1 שן שום פרוסה דק 1 ענף רוזמרין קטן 2 כפות שמן זית פלפל לבן קורט מלח מעט פירורי לחם ½ חבילה תרד 1 בצל קטן קצוץ גס 1 שן שום כתושה 2 כפות שמן זית פלפל שחור מלח אופן ההכנה: לנקות את חזה העוף מגידים ושומן ולחצות לחצי, זה תלוי בעובי החזה אבל הרעיון הוא לחתוך כל חצי חזה ל 3 פרוסות רוחב כמעט שקופות ולחתוך כל חתיכה לשניים. להשרות את חתיכות חזה העוף ב 2 כפות שמן זית, פלפל לבן, שום פרוס ורוזמרין מספר שעות. לאחר מספר שעות נפטרים מכל המוצקים ומשתדלים להיפטר גם מהנוזלים עד כמה שאפשר. ממש לפני האפייה לצפות בשכבה עדינה של פירורי לחם (מטרת הפירורים הנה לספוח נוזלים מן הבשר על מנת שלא ירטיבו את הבצק). לנקות את התרד מחול, להביא סיר מים לרתיחה ולחלוט את התרד כדקה. מצננים וקוצצים גס. לחמם שמן זית במחבת ולאדות את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את התרד מלח ופלפל ומאדים עוד שתי דקות. מרדדים מעט את הבצק חותכים מבצק העלים ריבועים בגודל 10 על 10 ס"מ מניחים במרכז את חתיכת חזה העוף מעל שמים שכבה של תרד מקפלים את חזה העוף על התרד, מקפלים את ארבעת שולי הבצק למרכז (כמו משולש של מעטפה) ומורחים בחלמון טרוף, ניתן לקרוץ מהבצק מעין עלים ולהדביק עם החלמון מעל כקישוט)
 

beagle

New member
עוד מתכונים:

מתכון: גלילות חזה עוף במילוי אגוזים רכיבים: 2 יחידות חזה עוף, כל אחת במשקל 350-400 גרם מלח, פלפל 8 עלי פילו שמן זית למריחה למילוי: בצל פרוס לרצועות דקות שמן לטיגון 4 שיני שום קצוצות גס 200 גרם אגוזי מלך קליפורניה קצוצים גס אופן הכנה: מתכון: גלילות חזה עוף במילוי אגוזים רכיבים: 2 יחידות חזה עוף, כל אחת במשקל 350-400 גרם מלח, פלפל 8 עלי פילו שמן זית למריחה למילוי: בצל פרוס לרצועות דקות שמן לטיגון 4 שיני שום קצוצות גס 200 גרם אגוזי מלך קליפורניה קצוצים גס אופן הכנה: להכנת המילוי: משמנים צחבת במעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את האגוזים ומערבבים תוך מעיכת האגוזים. מסירים מהאש. להכנת הגלילות פורסים כל חזה לשני מלבנים, כך שמתקבלים 4 מלבנים. בעזרת פטיש שניצל שוטחים לעובי אחיד, מתבלים במלח ופלפל. לאורך כל מלבן מורחים רבע מתערובת המילוי, מגלגלים לגלילות ומהדקים בעזרת קיסמי עץ. משמנים מחבת במעט שמן ומטגנים את הגלילות על אש בינונית עד קבלת צבע זהוב עמוק. מצננים. על משטח עבודה מניחים שני עלי פילו, בקצה מניחים גלילת עוף ומגלגלים בבצק. מקפלים את השוליים הצדדיים וממשיכים לגלגל. כך מגלגלים את הגלילות הנותרות. מניחים את הגלילות בתבנית משומנת ומורחים בנדיבות בשמן זית. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מעלות, עד שהגלילות בצבע זהוב. פורסים כל גלילה לשלושה ומגישים. הערות: מקור המתכון: לימור דניאל הופק על-ידי מטעמים 2001. הערות: מקור המתכון: לימור דניאל הופק על-ידי מטעמים 2001.5 חזה עוף ממולא בכבדי עוף, תאנים של רובין חזות עוף מנוקים וחצויים לשניים (כ 2 ק"ג) 400 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים וחצויים 3 כפות נענע קצוצה 5 תאנים מיובשות ופרוסות 3 כפות דבש מעורבות עם 3 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס מעט חמאה לטיגון כוס קמח 1/2 1. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. 2. מתבלים את הכבדים במלח ופלפל ומטגנים טיגון קצר בחמאה (הכבדים צריכים להישאר ורודים מבפנים). 3. חותכים חתך בצד העוף ויוצרים כיס. ממלאים בכבדי העוף, הנענע ותאנים. מקמחים, סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ממשיכים באותה דרך עם שאר הנתחים ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. 4. מניחים את החזות בתוך תבנית אפייה חסינת חום, מורחים בתערובת הדבש והשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (כמות נדיבה). 5. מכניסים לתנור וצולים למשך 10-8 דקות. מעטרים בפרוסות תאנים ובעשב תיבול טרי. חזה עוף פריך במלית פסטו: 2 חזות עוף חצויים (מתקבלים 4 נתחים) עם העור וללא עצמות (מבקשים מהקצב) 4 כפות ממרח פסטו (מתכון בהמשך) מלח פלפל שחור גרוס 4 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן 1 כוס מרק עוף (או מים) אופן ההכנה: 1. מניחים את חזות העוף על משטח עבודה, ובעזרת האגודל מפרידים מעט את העור ויוצרים מעין כיס (חשוב לא להסיר את העור, אלא לפתוח פתח קטן שיאפשר לדחוס לתוכו את הפסטו). אם את לא אוהבת את העור, אפשר גם בלעדיו, אבל אז את מורחת את הפסטו על גבי חזה העוף ומגלגלת. 2. מכניסים פסטו לתוך ה``כיס`` (או כפי שציינתי לעיל למרוח על גבי חזה העוף ולגלגל) לתבל במלח ופלפל. 3. מחממים את המחבת (עדיף מטפלון) מעל להבה בינונית-גבוהה, מחממים בה את השמן ומוסיפים את החזות, שניים בכל פעם, מטגנים 5 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק,והופכים לשלוש דקות נוספות. 4. מוציאים את החזות לצלחת ונפטרים מעודפי השמן שבמחבת. יוצקים את היין למחבת ומבשלים כ-5 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא מצטמצם במחצית. יוצקים פנימה את מרק העוף (או המים), מבשלים כשלוש דקות נוספות, עד ששוב מצטמצם במחצית. יוצקים את הרוטב על חזות העוף ומגישים. למתכון ממרח הפסטו: 1/4 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות צנוברים. ההכנה: שמים בבלנדר או במעבד מזון את שמן הזית, השום, ומתחילם לעבד. מסויפים את הבזיליקום בהדרגה, תוך פעולת המכשיר, ומעבדים עד שנוצרת מחית חלקה (במהלך הפעולה עוצרים את המכשיר מדי פעם ומנקים את דפנות המכל בעזרת מרית גומי). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים מעבירים לכלי אחסון. שומרים במקרר או בפריזר.
 

beagle

New member
המתכון האמצעי שברח לו השם הוא

חזה עוף ממולא בכבד של רובין.
 

yaron1

New member
שניצל ממולא בפטריות

שניצל ממולא בפטריות מצרכים: 1 חזה פרפר מנוקה חותכים לשתי אונות, כל אונה חותכים לשניים לרוחבה כך שיווצרו 4 אונות. בכל אונה עושים כיס בעזרת סכין חדה. זה ממש לא מסובך מניחים על קרש שמים כף יד מעל ובעזרת סכין חדה חותכים כיס באמצע. משרה: 1 כף חרדל דיז`ון שני שיני שום פרוסות דק מספר גבעולי טימין פלפל לבן שתי כפות שמן זית מניחים את החזות בקערה מעסים אותם במשרה שמים גם בפנים שיני שום והטימין ומשהים לפחות מס` שעות במקרר. מילוי: 150 גרם פטריות שמפניון קצוצות לקוביות קטנות. 20 גרם פטריות פוריצ`יני יבשות שרויות במעט מים חמים, סחוטות וקצוצות. נא לשמור את מי השרייה. 1 בצל 2 פרוסות פסטרמה מסוג כל שהוא קצוצות. 1 גבעול טימין (עלים בלבד) מספר גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק פלפל שחור גרוס טרי שמן זית לטיגון אופן ההכנה: מזהיבים את הבצל בשמן הזית מוסיפים את הפטריות והטימין ומטגנים מספר דקות מפלפלים וממליחים. מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים כ 3 כפות ממי השרייה של הפטריות מערבבים ונותנים להם להתאדות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים מהאש. מוציאים מהחזות את כל חומרי המשרה המוצקים. ממלאים את החזות בתערובת. מכינים קערת קמח, ביצה טרופה מומלחת ופירורי לחם מעורבבים עם אבקת שום אבקת מרק עוף ומעט פלפל שחור. מכאן מטגנים בדיוק כמו שניצל.
 

yaron1

New member
גלילות חזה עוף במלית פטריות

גלילות חזה עוף במלית פטריות מצרכים: 1 חזה פרפר (חזה שלם של עוף) 150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק 10 גרם פטריות פריצ´יני יבשות (מושרות במים חמים, סחוטות, וקצוצות דק) 6 פרוסות פסטרמה (מכל סוג) 1 בצל בנוני קצוץ דק 1 שן שום פרוסה דק 6 גבעולי טימין 4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים פלפל שחור גרוס טרי מלח שמן זית קסמי שיניים אופן ההכנה: לנקות את חזה העוף, לחצות לשתי אונות ולפרוס כל אונה לרוחבה ל-3 פרוסות דקות. (מניחים את כף היד על החזה ובסכין חדה פורסים פרוסה דקה). להשרות את 6 הפרוסות במעט שמן זית שום פרוס ו- 3 גבעולי טימין למשך מספר שעות. לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שתי סוגי הפטריות ו3- גבעולי הטימין הפטרוזיליה פלפל שחור ומלח ולטגן עוד מספר דקות, לקרר היטב ולהוציא את גבעולי הטימין. להניח פרוסת חזה, מעליה בניצב להניח פרוסה פסטרמה, להניח כף וחצי ממילוי הפטריות על פרוסת הפסטרמה ולקפל על המילוי, לקפל מעל זה את פרוסת חזה העוף ולנעוץ קיסם שיניים לסגירה. לוקחים מחבת לסטקים מחורצת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הגלילות כ -6 דקות לערך מכל הצדדים.
 

eingedi

New member
חזה עוף במילוי עגבנית מיבשות ../images/Emo39.gif

קוני חזה עוף טרי כזה שנראה כמו פרפר עם עצם באמצע. מורידים את העצם ומקבלים שני חלקים. לעבודה. 4 יחדות של חזה עוף 4 עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית- אפשר גם פילה מרבע עגבניה 8 עלים של ריחן טרי 2 שיני שום כתוש מושרות ב-2 כפות שמן זית חצי כוס קמח לציפוי 2 ביצים מוקצפות היטב פירורי לחם מלח פלפל שחור טחון גרוס טרי אופן ההכנה לוקחים פילה של עוף ופותחים בו מהצד דרך פתח ,חלל פנימי גדול. מושחים את החלל בשום ושמן זית. מכניסים את העגבניה ואת 2 עלי הריחן. טובלים בקמח ומנערים. טובלים בביצה מתבלים במלח ופלפל וטובלים בפירורי הלחם. מניחים במקרר חצי שעה . מטגנים כמה שיותר קרוב לזמן הארוחה. באותה השיטה אפשר להכניס ירקות מוקפצים או כבד עוף מטוגן ומעוך קלות, בתוספת בצל מטוגן. בהצלחה קובי
 
למעלה