עוד מתכונים:
מתכון: גלילות חזה עוף במילוי אגוזים רכיבים: 2 יחידות חזה עוף, כל אחת במשקל 350-400 גרם מלח, פלפל 8 עלי פילו שמן זית למריחה למילוי: בצל פרוס לרצועות דקות שמן לטיגון 4 שיני שום קצוצות גס 200 גרם אגוזי מלך קליפורניה קצוצים גס אופן הכנה: מתכון: גלילות חזה עוף במילוי אגוזים רכיבים: 2 יחידות חזה עוף, כל אחת במשקל 350-400 גרם מלח, פלפל 8 עלי פילו שמן זית למריחה למילוי: בצל פרוס לרצועות דקות שמן לטיגון 4 שיני שום קצוצות גס 200 גרם אגוזי מלך קליפורניה קצוצים גס אופן הכנה: להכנת המילוי: משמנים צחבת במעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את האגוזים ומערבבים תוך מעיכת האגוזים. מסירים מהאש. להכנת הגלילות פורסים כל חזה לשני מלבנים, כך שמתקבלים 4 מלבנים. בעזרת פטיש שניצל שוטחים לעובי אחיד, מתבלים במלח ופלפל. לאורך כל מלבן מורחים רבע מתערובת המילוי, מגלגלים לגלילות ומהדקים בעזרת קיסמי עץ. משמנים מחבת במעט שמן ומטגנים את הגלילות על אש בינונית עד קבלת צבע זהוב עמוק. מצננים. על משטח עבודה מניחים שני עלי פילו, בקצה מניחים גלילת עוף ומגלגלים בבצק. מקפלים את השוליים הצדדיים וממשיכים לגלגל. כך מגלגלים את הגלילות הנותרות. מניחים את הגלילות בתבנית משומנת ומורחים בנדיבות בשמן זית. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מעלות, עד שהגלילות בצבע זהוב. פורסים כל גלילה לשלושה ומגישים. הערות: מקור המתכון: לימור דניאל הופק על-ידי מטעמים 2001. הערות: מקור המתכון: לימור דניאל הופק על-ידי מטעמים 2001.5 חזה עוף ממולא בכבדי עוף, תאנים של רובין חזות עוף מנוקים וחצויים לשניים (כ 2 ק"ג) 400 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים וחצויים 3 כפות נענע קצוצה 5 תאנים מיובשות ופרוסות 3 כפות דבש מעורבות עם 3 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס מעט חמאה לטיגון כוס קמח 1/2 1. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. 2. מתבלים את הכבדים במלח ופלפל ומטגנים טיגון קצר בחמאה (הכבדים צריכים להישאר ורודים מבפנים). 3. חותכים חתך בצד העוף ויוצרים כיס. ממלאים בכבדי העוף, הנענע ותאנים. מקמחים, סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ממשיכים באותה דרך עם שאר הנתחים ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. 4. מניחים את החזות בתוך תבנית אפייה חסינת חום, מורחים בתערובת הדבש והשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (כמות נדיבה). 5. מכניסים לתנור וצולים למשך 10-8 דקות. מעטרים בפרוסות תאנים ובעשב תיבול טרי. חזה עוף פריך במלית פסטו: 2 חזות עוף חצויים (מתקבלים 4 נתחים) עם העור וללא עצמות (מבקשים מהקצב) 4 כפות ממרח פסטו (מתכון בהמשך) מלח פלפל שחור גרוס 4 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן 1 כוס מרק עוף (או מים) אופן ההכנה: 1. מניחים את חזות העוף על משטח עבודה, ובעזרת האגודל מפרידים מעט את העור ויוצרים מעין כיס (חשוב לא להסיר את העור, אלא לפתוח פתח קטן שיאפשר לדחוס לתוכו את הפסטו). אם את לא אוהבת את העור, אפשר גם בלעדיו, אבל אז את מורחת את הפסטו על גבי חזה העוף ומגלגלת. 2. מכניסים פסטו לתוך ה``כיס`` (או כפי שציינתי לעיל למרוח על גבי חזה העוף ולגלגל) לתבל במלח ופלפל. 3. מחממים את המחבת (עדיף מטפלון) מעל להבה בינונית-גבוהה, מחממים בה את השמן ומוסיפים את החזות, שניים בכל פעם, מטגנים 5 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק,והופכים לשלוש דקות נוספות. 4. מוציאים את החזות לצלחת ונפטרים מעודפי השמן שבמחבת. יוצקים את היין למחבת ומבשלים כ-5 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא מצטמצם במחצית. יוצקים פנימה את מרק העוף (או המים), מבשלים כשלוש דקות נוספות, עד ששוב מצטמצם במחצית. יוצקים את הרוטב על חזות העוף ומגישים. למתכון ממרח הפסטו: 1/4 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות צנוברים. ההכנה: שמים בבלנדר או במעבד מזון את שמן הזית, השום, ומתחילם לעבד. מסויפים את הבזיליקום בהדרגה, תוך פעולת המכשיר, ומעבדים עד שנוצרת מחית חלקה (במהלך הפעולה עוצרים את המכשיר מדי פעם ומנקים את דפנות המכל בעזרת מרית גומי). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים מעבירים לכלי אחסון. שומרים במקרר או בפריזר.