זה הגיוני?

זה הגיוני?

אני מתכננת לנסוע לחופשה עם חברה, הטיסה הלוך היא משותפת של שתינו, ואז אני כמובן נשארת בלונדון ללימודים עד החופשה הבאה והיא חוזרת כעבור איזה שבוע
זה הגיוני שהמחיר של הטיסה הלוך יהיה מחיר שונה לשתינו למרות שמדובר באותה חברת תעופה ובאותה טיסה?

סתם תמוה בעיניי. יש הבדל של לפחות 200$
כמובן לא לטובתי..

כן הגיוני

לפעמים טיסה בכיוון אחד יקרה יותר מטיסת הלוך-חזור (במיוחד בחברות תעופה הגדולות).
איזיג'ט למשל זה לא ככה אם משכילים להזמין מוקדם.

חוששני שלא הבנת

הטיסה היא הלוך חזור, לשתינו. אותה טיסה בהלוך- טיסה שונה בחזור.
אותה חברת תעופה, מאותו שדה תעופה. הטיסה של ההלוך שהיא בעצם אותה טיסה לשתינו- במחירים שונים. זה הגיוני?
אני שואלת כי יש את החשב הזה באתר שמראה כמה עולה טיסה לכל כיוון (למרות שמזמינים לשני הכיוונים) ושם רואים שהמחירים שונים בכ200 דולר רק על סמך הטיסה הזהה הזאת.

עדיין הגיוני

- טיסת חזור אחרי שבועיים לא עולה כמו טיסת חזור אחרי שנה.
- טיסה חזור באותו יום בשעות שונות לא עולה אותו דבר - בד"כ טיסות של לפנות בוקר זולות יותר מתעריף טיסה של אחרי צהריים.
יש הרבה משתנים.

אוף זה ברח לי

לפני שכתבתי הכל
התכוונתי למור שיש הרבה משתנים שמשפיעים על מחיר הטיסה - כמו תאריך טיסת החזור, תאריך ההזמנה (אם היא הזמינה שבוע לפניך למשל זה יכול להיות יותר זול).

חברות תעופה מתמחרות מושבים בצורה כזו שיכול להיות ששניה לפניך מישהו קנה את שני המושבים האחרונים הזולים ואת צריכה כבר לשלם יותר וזאת למרות שמדובר באותה מחלקה.

תודה :)

זה עדיין מוזר כי כל מה שעשיתי היה לבדוק באינטרנט אחד אחרי השני ועוד לא הזמנו
אבל אם המחיר של ההלוך משתנה לפי החזור זה הגיוני ולא הגיוני ביחד :)

שין

New member
הגיוני 2

חברות תעופה מתמחרות עשרות מחירים לכל טיסה ולכן תראי לפעמים בכרטיס מחלקות שונות כגון F וכו' (על אל אל אני יודע בוודאות, על חברות אחרות אני מניח שזה כנ''ל)

יעלי9

New member
אני מניחה שבדקת באתר של בריטיש

התצוגה באתר שלהם מראה את מחירי שתי הטיסות (הלוך ושוב) בנפרד. לכל חברה יש כל מני קטגוריות מחירים למושבים שונים בטיסה, כמו שכבר כתבו כאן. מקרה קיצון לדוגמא הוא כשקונים כרטיס לכיוון אחד ואז טיסה אחת יכולה לעלות יותר מטיסה הלוך ושוב.
באתרים של חברות אחרות פשוט מראים לנו רק את המחיר הסופי וכך נחסכת מאיתנו כל התיסבוכת.
ואם אכן מדובר בבריטיש - האתר שלהם מזעזע בעיני. ואני מציעה לך לבדוק שוב מחירים, לי היה מאד קשה לקבל שם את אותה הצעה פעמיים ומידי פעם צץ גם תמחור נמוך יותר.

זה קרה לי גם עם האתר של היורוסטאר

אינספור פעמים, כל פעם משתנה המחיר!..

אני כבר לגמרי מבולבלת עם הטיסות האלה, זה לא אמור להיות כזה מבולגן, אבל האתרים האלה הופכים את העסק לכזה.
עכשיו גם אומרים לי שלא אוכל לממש את הנקודות שלי ביום שאני רוצה לטוס ואם אני רוצה לממש אותן אני צריכה לטוס יום אחרי..

EL GORDITO

New member
חברות התעופה הביאו את נושא "הפליית מחירים"

לדרגת אמנות. מומלץ לפני כל בדיקה לבצע מחיקה של כל היסטוריית הגלישה, לפעמים עוזר. בנוסף תשווי מחירים באתרים כלליים דוגמת orbitz.com

גם אנו טיסה לאמסטרדם בסוף מאי בחברה סדירה, עלתה 650 $, ואילו עתה בתחילת יולי מצאנו באותה החברה בפחות מ-400$ !!! ובשני המקרים עקבנו קרוב לחודש אחר הטיסות, ובתחילת יולי רק בדקה האחרונה המחיר צנח חדות לחזרה ביום מסויים.

בהצלחה

למעלה