זה די מפחיד....תעזרו לי!!

שירה13

New member
זה די מפחיד....תעזרו לי!!

עד היום לא היה לי מושג על חלומות צלולים, לא ידעתי שקיים דבר כזה... הרגע נכנסתי לאתר שמדבר על כל הנושא הזה ומסביר עליו וקראתי הכל והגעתי לחלק שכתוב על ווילד (חלום צלול בעירנות) וקראתי שאפשר להכנס לתוך ווילד אם אני יתאר לעצמי שאני מסתובבת בתוך הראש אז ניסיתי את זה בהתחלה מרצון וממש הסתובבתי סביב עצמי והגעתי לאיזה שדה כזה וזה היה ממש מפחיד והייתה תחושה מוזרה כזו ופחדתי אז מהר יצאתי מזה ועכשיו כל כמה זמן זה כאילו מאיים עלי שאני ייכנס לזה שוב...קצת אחרי שהיה לי את הווילד הזה, אם זה בכלל ווילד אז נכנסתי לזה שוב וממש התפלאתי כמה זה קל, אבל אני לא ממש נכנסת לתוך זה אלא זה פשוט מטפיע אצלי בראש ואני כאילו מתנתקת מכאן אז אני רציתי שיהיה שם טלפון ציבורי אז עשיתי חצי סיבוב והיה שם טלפון ציבורי... זה בסדר שאני נכנסת לזה כל כך מהר....? רק הרגע נודע לי שזה קיים וכבר נכנסתי לווילד..זה די מפחיד.... תענו לי בבקשה....

Cheetah

New member
זה בסדר..

זה נורמלי וקורה להרבה אנשים... 1 בגלל שהנושא חדש הוא יותר "מודגש" אצלך, במילים אחרות את משקיע יותר מחשבה וקשב ברעיון של ווילד בגלל שרק עכשיו מצאת אותו. 2 יש אנשים עם נטייה יותר גדולה לחלומות צלולים מלהאחרים שני הסיבות האלה יכולות להסביר למה הצלחת להגיע למצב של (אני לא בטוח לאיזה מצב... זה לא ווילד מלא בכל מקרה). בכל מקרה אין סיבה לפחד....

אלונגו

New member
אני לא מצליח להכנס לווילד

ישנתי 7 שעות, קמתי, התאוששתי מהשינה (עד שעבר לי הקטע שאני מסטול ממנה), חזרתי למיטה והתחלתי לספור בלב (בתור משהו להתרכז בו). ספרתי ממש לאט, התרכזתי בזה והגעתי ל300 ושום דבר לא קרה! קראתי כאן שאנשים ב21 כבר נכנסים לווילד. למה זה? מה אני יכול לעשות בנושא?

Real Dream

New member
אחרי שבע שעות כבר ישנת יותר מדי.

הגוף שלך פחות עייף, וקשה לו להירדם שוב. אחרי 5 שעות, לעומת זאת, הגוף שלך עדיין עייף ועדיין זקוק לשינה.

LucidGuess

New member
אכן 7 שעות זה יותר מדיי

אחרי 7 שעות יהיה לך קשה להרדם שוב, לכן יש לי כמה הצעות בשבילך - 1. תנסה אחרי 5 שעות בלבד ותראה איך זה הולך לך. 2. תשתדל לחזור שוב לישון כשעדיין חושך, ככה יהיה לך קל יותר להרדם, לדוגמה ב 4:30 או ב 5:00 בבוקר, לפני שיש אור. 3. במקום לקום מהמיטה להרבה זמן נסה לקום רק ל 5 דקות, או לקום רק לדקה לישטוף פנים עם מים ולחזור למיטה, או נסה אפילו בלי לקום בכלל מהמיטה! כלומר איך שאתה מתעורר מהשעון המעורר מיד לחזור לישון ולנסות, שמעתי שאפשר ככה להיכנס תוך כמה שניות או תוך כמה דקות בודדות לחלום הצלול. 4. עזוב את שיטת הספירה, היא מאמצת מדיי את המוח ואז באמת יהיה לך קשה להרדם, נסה במקום זה להתרכז במוסיקה חלשה שאתה אוהב ליד המיטה, או להתרכז בנשימות, עזוב את הספירה זו גם שיטה ממש משעממת. או קיי? Lucid

שירה13

New member
זה לא מצליח לי יותר....מה לעשות?

אתמול בלילה היה לי הווילד הזה והיום בבוקר מוקדם התעוררתי (בלי שעון או משהו) ורציתי לנסות להכנס לווילד אז התחלתי לספור והדבר היחידי ששמתי לב אליו היו המספרים...איך שהוא נכנסתי כזה לתוך הספירה...ולא נכנסתי לווילד...זה היה מרגיז... איך אפשר להכנס לווילד כשרוצים??

אלונגו

New member
תודה!!

ושירה - כנראה שאם התעוררת באופן טבעי, כנראה שלא היית עייפה מספיק בשביל להכנס לווילד. נסי לישון פחות שעות (עם שעון...)

y u v

New member
לספור זה בסדר, אבל......

לפני שאתה מתחיל לספור "בלב" אתה צריך להגיע למצב של רגיעה והרפייה.. בלי קשר למספר שעות השינה שלך.. באופן כללי - אל תקבע לעצמך חוקים מראש, גם אם אומרים לך שכך זה טוב וכך לא, כל אחד מאתנו הוא דבר מעט שונה וחוקים שאתה יוצר לעצמך מראש יכולים רק להגביל אותך מראש, שמעת על טכניקה, נסה אותה, אך השתדל להיות פאסיבי ולראות לאיפה זה הולך, אל תנסה ללכת לאיפה שאמרו לך מראש - כי סביר להניח שמרוב מאמץ להשאר בנתיב שנקבע לך מראש אתה רק תהרוס את התהליך הטבעי שקיים במילא....... זכור דבר חשוב אחד, המוח זה משהו בעל עוצמה רבה וכך גם התודעה שלך, תן להם להתבטא בעצמם ותבוא על שכרך... בקיצור, תנסה קודם להכנס למצב של הרפייה (יתכן שהתעוררת יותר מידי והגוף שלך כבר נכנס למוד ערנות מלא והתת מודע שלך נסוג לאיפה שהוא בד"כ) תן לגוף להתרפות למשך כמה דקות, עד שאתה מרגיש את האברים נהיים רדומים במקצת - אני ממליץ על התרכזות בנשימות ולרוקן את המוח מכל דבר אחר - אחרי שהצלחת להרגע ולהתרפות תתחיל לספור, ממליץ על ספירה אחורה, נגיד מ300, למה - כי זה יותר קשה מאשר לספור קדימה, אתה תצטרך להתרכז בצורה כזו או אחרת בכדי להיות מסוגל לשים את המספר הנכון על פעם... ותמשיך משם ונראה כבר..

LucidGuess

New member
מה שבא לך

איך הגעת לנושא וכמה זמן אתה בעסק הזה, כמה חלומות צלולים היו לך ובאיזה שיטות אתה משתמש... דברים מהסוג הזה
Lucid

אלונגו

New member
טוב...

התחלתי להתעניין בחלומות צלולים לפני כשנתים, כשהייתי בהרצאה באוניברסיטה על חלומות, והמרצה הזכיר את זה. חקרתי מעט בנושא וניהלתי יומן חלומות במשך כמה חודשים. בסופו של דבר לא הצלחתי להסיק ממנו מסקנות וויתרתי. אחרי כשנה הלכתי להרצאה נוספת של אותו מרצה (אסף הדר - אוניברסיטת ת"א), ואז נזכרתי שוב בעניין, לאחר מספר נסיונות לגלות איך בדיוק זה פועל, נואשתי שוב. מצאתי את הפורום הזה כשניסיתי לבדוק מהן הסכנות של מחסור בשינה (ניסוי שרציתי לערוך בעצמי, רציתי לדעת קודם את הסכנות בעניין). מאז התחלתי לנסות להגיע לחלום צלול. הצלחתי פעמיים, אבל ברגע שהבנתי שאני חולם התעוררתי. כשאני אצליח לחלום חלום צלול אני רוצה לעוף, לדבר עם סבי ז"ל ועם התת-מודע שלי כדמות ממשית. אח"כ אני אחשוב על מטרות נוספות. זהו לדעתי... אם יש עוד שאלות לגביי, אני כאן...
מווווווווו?

y u v

New member
מה יש לספר....

אני בעיקר בעניין של AP ו OOBE - גם שאלתי לא מזמן בפורום אם יש אנשים שעוסקים בזה פה.. אני בהחלט בעד לימוד טכניקות וקריאה כמה שיותר על הנושאים שבהם עסקינן, LD, ובהחלט בעד שיח פומבי מסוג מה שקורה פה - יש לכם אחלא פורום פה ואנשים באמת מטים יד עוזרת. לעומת זאת אני טוען, שוב, שכל טכניקה תהיה שונה מעט מאדם לאדם וזה רק משום תפיסת המציאות הסובייקטיבית שיש לכל אחד מאתנו - כלומר, תיאור של טכניקה ו"סימני דרך" שמתחיל צריך להסתמך עליהם יכולים שונים בצורה קלה עד שוני מהותי מאוד, לא רק בסימפטומים, אלא גם בסדר הכרונולוגי שהם מופיעים (ואם תרשו להתפלצן עוד טיפה), כשנכנסים לתחום של "תודעה אחרת" או "תודעות אחרות", כל הקונספט של תפיסת מושג הזמן והמרחב משתנים - ובמילים קצת יותר אנושיות, לא כל תיאור שינסו להעביר לך יהיה נאמן למציאות אחרת, הכל ניתן לפירוש שונה במקצת..... בשורה התחתונה... לכו לפי הבסיס של הטכניקות, לפי השלד המרכזי,,אבל!! תהיו נאמנים לתחושות הפנימיות שלכם, לאינסטינקטים שאומרים לכם מה נכון ומה לא, מה יצליח ומה לא - ככה תוכלו ליצור טכניקות מותאמות אישית ל"תודעה" שלכם. ועוד דבר - אל תתייאשו, מי שרוצה לחוות חלום צלול או AP וOOBE, צריך להתאמן וחלקנו צריכים להתאמן הרבה - אבל בסופו של דבר התוצאה שווה כל גרם של מאמץ מנטלי שתשקיעו - ובדרך תגלו עוד כל מיני דברים שסה"כ רק יוכלו לתרום לכם. זהו... I Rest My Case YUV

דנה^^

New member
הסכנות שבחוסר שינה

קראתי על זה משהו פעם, לא זוכרת איפה, אבל בקיצור ולעניין- בסופו של דבר אפשר למות מזה. יש תופעות של כאבי ראש, קור וחוצמזה אני גם הייתי עצבנית ואחרי מחסור יותר רציני בשעות שינה הייתי הופכת לאדישה.. רצית לערוך את זה כניסוי? זה דבר שאני לא ממליצה לאף אחד.. אני לא יודעת אם זה אותו דבר כי אצלי הייתי ישנה לזמן מועט ואני לא יודעת מה יותר גרוע. ודרך אגב- אם אתה בעצמך הצלחת לדעת שאתה חולם בחלום אז אני לא מבינה איך אתה מקבל את השטויות שפסיכולוגים אומרים. באופן כללי אני לא מבינה איך אנשים מקבלים את השטויות שפסיכולוגים אומרים
(לא היתה בזה כוונה לפגיעה אישית)

Queen of light

New member
ועוד קצת על הסכנות

מנסיוני האישי האומלל....
אני רוצה קודם כל להדגיש שזה דבר לא נחמד בכלל!!! במילה אחת:קקה. זה כל כך קשה... זה כמעט בלתי אפשרי, ואין לי שמץ של מושג איך הסתדרתי ככה במשך תקופה ממש ארוכה, של כמעט שלושה חודשים. ושלא תבינו אותי לא נכון, אין לי בגרויות או משהו. אני סתם מפגרת שאני לא הולכת לישון! פשוט היו לי דברים הרבה יותר טובים לעשות...(ואני לא מזלזלת בחשיבותה של שינה בכלל ובחלומות צלולים בפרט.) בקיצור, התופעות הן כדלקמן: עייפות בלתי פוסקת, זה ברור. אחר כך יש כאבי ראש איומים, אבל הם הופכים לשיגרה, אז מתרגלים, איכשהו... אי אפשר להתרכז בשום דבר! כל פעולה הייתה נפסקת לי באמצע כי הייתי מאבדת את חוט המחשבה... חירפון. פשוט כמשמעו. איבדתי את שפיות דעתי באופן מוחלט. הייתי אומרת שטויות, כל מיני דברים מפגרים שהיו עולים לי מתחתית הבורות האפלים של השכל העייף שלי. אדישות, כמו שדנה אמרה, ובנוסף לזה קהות חושים. לא שומעת טוב, לא רואה טוב, לא מריחה טוב וכדומה. ניתוק! פשוט ניתוק. ויש עוד... אם את רוצה לערוך עליי ניסויים את מוזמנת. אבל עכשיו אני כבר ישנה נורמלי, בערך. לילה טוב ואוהב! אוריה

למעלה