זה דחוף!! כנסו!

זה דחוף!! כנסו!

תקשיבו אנחנו בתור תנועה צריכים לעזור ל2 מועצות שלנו שנמצאות תחת אש של קסאמים! אז מה אם מדברים כל היום על שדרות!? זה אומר שאשכולוחופא"ש לא נמצאים בסכנה?! ובאשכול לא נופל קסאם כל יום על מושב אחר?! אנחנו בתור תנועה צריכים למצוא את הדרך אם זה בלהזמין אותם לביתנו בחופש שבועות ובסופי שבוע ועד במקרה של פינויים לעזור להם למצוא מקום אחר לגור בו .. הם המדריכים החניכים והחבר'ה שלנו!

FlootzicK

New member
אז מה את בעצם מבקשת מאיתנו??

לארח אנשים מהמועצות האלה?? אנחנו צריכים לסדר את זה פרטי?? יש איזה ארגון שאפשר לפנות אליו ולהירשם?? משהו..?

kedeman

New member
אולי...

לנסות לארגן ארוח של יישובים מהמועצה... זה קרה כשהיתה מלחמה בצפון - אפשר אולי יהיה להזמין עכשיו מהדרום

Hadas B

New member
יש ארגון!

חברים לטובת ישראל ישמחו לעזור לכם,לארגן כל דבר http://www.friends-for-israel.org/contact.php למנהלת המשרד קואים הגר, אם אתם רוצים את הטלפון,שלחו לי מסר.

spraizler

New member
אני לא יודע את אם זה דווקא הדבר הנכון לעשות

כחלק מעזרה.. כי לעזור איכשהוא צריך. אבל מה שקורה אם נארח המוני אנשים אצלנו זה קודם כל בריחה שלנו, מה זה ישדר לצד השני? ולנו בתור עם? ודבר יותר חשוב זה יפתור את הבעיה זמנית, דבר שיגרום למדינה להתערב פחות ולא לנסות כ"כ חזק לפתור את המשבר שיחזור על עצמו.. כמו עכשיו שגידמאק ממגן את שדרות על חשבונו, וכך שוב המדינה הצליחה להתחמק מהגנה על התושבים ולעשות מה שהיא צריכה לעשות בתור ממשלה.

fate spinner

New member
לדעתי אנחנו צריכים לתת את האפשרות

גם אני מאמין שלא צריך לברוח. אבל אני לא גר בשדרות ואני חושב שאם מישהו צריך את הזמן "חופש" הזה מהאזעקות והפיצוצים צריך לאפשר לו אותו ולתמוך בו. אני לא מאמין בקטע הזה של "לא נעזור כי אם נעזור הממשלה לא תעשה" וכל האירגונים השונים שקוראים לא לתרום ל"לתת" ודברים כאלה. אני חושב שמחובתנו לעזור כמו שמחובתנו לבקר את השלטון

Hadas B

New member
לדעתי

הייתי בשדרות ביום שישי בבוקר במטרה לדבר עם האנשים.והייתי עם FFI,הארגון ממקודם.ויש להפ רשימת מפשחות שמוכנות לארח וכן אנשים רוצים לצאת.לקבל קצת חופש מהלחץ והפחד הזה.ביחוד עם יש להם ילדים והם חווים את זה ביחד איתם. ואם אתם מדברים על מה אפשר לעשות?אז מבטיחה לעדכן ברגע שאדע משהו חדש.

Hadas B

New member
בטח

FFI- חברים לטובת ישראל -הגר מנהלת המשרד טלפון: 077-9122020 פקס: 077-9122021 [email protected] יש עוד ארגון שנקרא צל"ש,צעירים למען שדרות, הם כרגע מקימים חמ"ל ובטח יעדכנו בהמשך...

lady tay

New member
כשמדובר בקיפוח נפש אין זמן לחכות שהממשלה תפעל

עובדתית זה נכון ,הממשלה לא מתפקדת כראוי, אך יש אנשים מנגד שזקוקים לעזרה בדחיפות. כאן באה לידי ביטוי אחדות העם, עזרה איש לרעהו ותמיכה הדדית, וזה התפקיד שלנו כאומה. בריחה מהאיזורים הנתונים תחת אש תשדר נטישה ותחזק את האוייב להמשיך ולהתמיד עם מעשים שכאלה. אני מאמינה שיש לעמוד מאחורי המילים אחרת אלו רק מילים יפות שממלאות את האוויר...

spraizler

New member
גם נכון

בגלל זה אמרתי שאני לא יודע אם זאת דרך הפעולה הכי טובה, למרות שזה נכון מה שאת אומרת. צריך לראות מה עושים. בכל מקרה עכשיו שהולכים למגן באופן רציני את שדרות זה כבר משהו.

בתור אשכולניק אני יעשה קצת סדר..

תנו לי לעשות לכם קצת סדר בבלאגן.. ירי הקאסמים על אשכול לצערנו היא לא תופעה חדשה, רק שעד לשבוע הזה רוב הרקטות היו פוגעות בשטחים חקלאיים. נכון לכמה ימים האחרונים, גם המושבים נתונים תחת אש. היום בצוהוריים לדוג' נפלה לי רקאטה ליד הבית.. לא חוויה קלה.. (אחרי כמה אזעקות צבע אדום ) אבל עדיין כל הזמן מכינים את התושבים לתקופת מלחמה שלצערנו קרובה, בה מפנים חלק מהמועצה לאזור הערבה וחלק לקמת נגב. (חלק גדול בכל אופן לא מוכן להתפנות) ככה שאכן המדינה קצת דאגה לנו.. א-ב-ל, הבעיה הגדולה היא שבאשכול קיימים שני בתי ספר, אחד מושבי ואחד קיבוצי (400 תלמידים בכל ביצפר אם זה משנה), ורק הביצפר של הקיבוצים ממוגן, ככה שמהיום ועד להודעה חדשה (מינימום שבועיים) מערכת הלימודים המושבית באשכול מושבתת. אין בתי ספר. את היסודי יוציאו כל יום לטיול אחר בארץ והתיכון יאלץ לעשות את הבגרויות שכבר התחילו בבית ספר הקיבוצי. אז במידה ואכן המצב יהיה גרוע יותר, יפעילו את מחלקת הנוער במועצה לפעילות בתוך המקלטים, ואז אולי יהיה מקום לתת עזרה כי באמת אין דרך למנוע את הבלאגן ואיןם מקום מפלט, כשכל חצי שעה בערבים נופל קאסם בתוך היישוב. בכל מקרה תודה על העזרה. והתמיכה (-: ואני יעלה תיכף כמה תמונות של קאסם שנפל בערב יום שישי במטבח של משפחה באשכול. שיהיה שבוע טוב!

תשובות ועידכונים,

אני בר אקוקה, מתלמי אליהו, יב' וגרעינר בעתיד
(-: וקצת עידכונים, לפני שעה נפל עוד קאסם במושב, יצור קטן ממתכת-למזלנו היום אין נפגעים. ראינו את צה"ל כבר תוקף בעזה. נראה מה יהיה בערב, נקווה ששקט.

spraizler

New member
אה בר טוב לדעת שזה אתה

בכל מקרה מזלט על הגרעין, נהיה שנה הבאה ביחד בגרעין הארצי. בכל מקרה, אם המצב מדרדר או אתה מרגיש שיש מקום לעזור, תרשום ישר ונארגן משהו.

שוב תודה רבה לכולם (-:

בינתיים הסוכנות היהודית וכל מיני גורמים אחרים (בניהם הממשלה) דואגים לנוער, יוצאים טיולים מחוץ לאשכול כל יום, יום חמישי יש סופרלנד חינם לכל המועצה, דברים שאמורים לפצות במקום מסויים.. בכל מקרה, אם יהיו דיווחים אני יעדכן. ושוב, תודה!

תמונות של הקאסם

שנפל באחד היישובים במועצה בערב יום שישי. הוא נפל בתוך הכיור במטבח.

למעלה