זה דחוף! יש לי הדרכה ו.....

harrypotterfans

New member
זה דחוף! יש לי הדרכה ו.....

זה דחוף! יש לי הדרכה ואני לא מוצא חומר. ההדרכה היא על חורבת עיתב (בית עיתב) אני לא מוצא חומר בשום מקום, הבנתי שזה בסביבת מערת הנטיפים והם מוציאים לשם סיורים הייתי שמח לקבל את האתר של המערה.

עטלף77

New member
אני איייש החרגווול

אסור להתלהב מפלטפוס? בכל מקרה, אני יכול לעזור לך בנושא של חרבת עית´ב. חרבת עית´ב היא מצודה צלבנית שנבנתה במאה ה - 12 לספירת הנוצרים. הצלבנים הגיעו לארץ בשנת 1099 במסגרת מסעות הצלב. מסעות הצלב בוצעו ע"י נוצרים אירופאים שיצאו במצוות האפיפיור לכבוש את ארץ הקודש ולהפיץ בה את הנצרות. הלוחמים במסעות היו אנשים שמאסו בחיים באירופה ורצו להשיג הרפתקה וגם אנשים עניים שקיוו להתעשר מהשלל. רוב הלוחמים מתו בדרך לא"י אולם המפקדים שהגיעו לא"י זכו לקבל בה שטחים בתמורה להגנה שהעניקו לשלטון הצלבני בארץ. את הגזרה של בית עית´ב קיבל אביר מפלנדיה (אזור בין הולנד לבלגיה) בשם בוסמאן. בוסמאן בנה במקום את המצודה, הוא בנה אותה על גבעה שהעניקה לו תצפית טובה על שטחי החקלאות. בוסמאן נפל בשבי המוסלמים באחד הקרבות וכדי לשחרר אותו היו צריכים בני משפחתו למכור את האחוזה לכנסיית הקבר בירושלים. הטירה הייתה בנויה כך שבכל אולם חיו האנשים ביחד עם חלק מהחיות.תקרת האולמות הייתה בנויה בצורת קשתות מכיוון שאי אפשר היה לבנות תקרות ישרות כמו באירופה. התקרות הישרות היו בנויות כך שהיו מונחים עצים ארוכים וחזקים עליהם היו עלים או ציפוי אחר, תקרות כאלה דרשו עצים ארוכים וחזקים שאין באזור שלנו. לכן התושבים פה באזור נהגו לבנות תקרות עגולות שהיו מפזרות את המשקל אל הקרקע. האבן המרכזית בקשת נקראת ´אבן הראשה´. כשאני נמצא שם אני אוהב להוסיף להסבר הזה גם קטע על אורח החיים של הצלבנים והחוסר שלהם בנימוסין הגיינה וכ´ו. כרגע אני סובל מעייפות (ותודה לכפיר
) ולכן אני לא אכתוב לך

למעלה