זה גורם לבכות...

Yaniv-DC

New member
זה גורם לבכות...

הקדמה קצרה: היום הוא כנראה אחד הימים הפחות נעימים בחיי, יום שפותח רצף של עשרה ימים רצופים של עבודות, מבחנים, ממ"נים, סידורים ומאבקים אחרים. שמתי את המחשב על מוזיקה, שיעשה קצת בראנדום שמייח... השיר הראשון שהוא בחר, היה שיר מהאירוויזיון, שכרגע שמו שמור במערכת. ההאזנה לשיר העלתה בי זכרונות מימים אחרים, צפו ועלו פדיחות ןתחושות לא נעימות אחרות, שהתחלפו מייד בתחושות נעימות אחרות, מהסוג המרגש, שעדיין לא מעלה חיוך, אלא ההיפך... גורם לרצון עז לילל... וזו השאלה: האם יש שירים אירוויזיונים שיכולים לגרום לכם לעוצמות התרגשות כאלו שבא לכם לבכות? או לקפוץ משמחה? ככה משהו קיצוני?

ביג דיל

New member
ברור שיש

שיר שגורם לי לשמוח הוא דיווה, שמחזיר אותי לשבוע בברמינגהם, שבוע של מסיבות וזכייה אחת גדולה. שיר שגורם לי להזיל דמעה, או לפחות לאיזו רטיבות באיזור העין הוא השיר שייצג את איטליה בשנת 92. (מיה מרטיני שרה את רפסודיה). המילים נורא עצובות, ןכשחושבים על איך הזמרת נפטרה, זה רק מוסיף לעצב.

איליה.

New member
אתה יכול בבקשה לכתוב את התרגום?

לשפה מובנת כלשהי... גם אני מאד אוהב את השיר, וזה נעים לדעת שהמלים שלו יפות.

ביג דיל

New member
אהה...ו...נו....אז....

לפני כמה חודשים תירגמו לי את המילים, אבל אין לי את זה כתוב כרגע. אני אנסה לברר מחדש את המילים המדוייקות ואני אכתוב אותן.

enicegirl

New member
אוי גוועלד

מה?? היא מתה, הזמרת האיטלקית? כ"כ אהבתי את אירווזיון 92... אבוי...ברוך דיין האמת

אייל_18

New member
כן, מסרטן.

את רוצה את כל רשימת זמרי האירוויזיון שזכו להיפטר מן העולם? נדמה לי שיש לי. אני אוסף דברים כאלה.

enicegirl

New member
כן כן!

כן, זה דווקא מעניין לדעת מי איתנו ומי לא! בבקשה תכתוב מי כבר לא בין החיים אבל אתה לא צריך ללכת רחוק כל כך, לאירווזיונים משנת תרפפ"ו אבל אודה לך אם תציין את השנה בהם הם שרו (אלו שנפטרו). מעניין... מממ... תודה.

אייל_18

New member
בקלות

לפעמים אני סתם בוהה במחשב ומקשיב לשירים שמחים (נניח דנמרק 1990), ואני שומע את השיר אבל לא מקשיב. ואז אני סתם נזכר בכל מיני דברים טובים שהיו, ועכשיו הם לא... אבל מהצד השני, אני חושב ששוודיה 1973 - YOU ARE SUMMER - דיי תופס אותי.

enicegirl

New member
יש שירים עם אפקטים מרגשים!

בטח שיש שירים מקסימים! יש את WHY ME של לינדה מרטין ואת השיר של מלטה מאותה שנה (1992) ששניהם היו שקטים ויפים. שומעים את זה בלילה כשאתה במיטה, בחושך, מתחת לשמיכה וחושבים על מה שהשיר משדר לך... המילים המרגשות, הקצב... זה עושה לך את זה!! גם השיר של ג´וני לוגן מ-87´ עם הרבה עוצמה, נסה את זה...(או שלא)

אייל_18

New member
אוי, אוי, אוווי !

הזכרת שם למעלה שני שירים מהצורמים ביותר לאוזניי... מלטה ואירלנד 1992. לינדה מרטין היא בסך הכל עקרת בית ממורמרת שמגיחה בכל שנה בזמן הקדם האירי במטרה לקטול את השיר הנבחר, כאילו השירים שלה היו משהו. נו, אבל יש לה משהו יותר טוב לעשות? אחח... מעניין איך אירלנד 92´ היה נשמע בביצוע של שרית חדד: "למה אני? [סילסול] אני יודעת שזה נכון אבל אני לא מאמינה שזאת אני, אני מסתכלת עליך ומקבלת את ההרגשההה, אני מסתכלת עליך ושואלת את עצמי - למה אני?!" ונחזור לענייננו. איטליה 1974 (Si) באמת עונה לתיאור שלך, של האווירה, והחושך, והמיטה. ככה באמת שמעתי אותו לראשונה, באיזה ספיישל של שירים איטלקיים לפני שנתיים ב"לא רוצים לישון" בגל"צ. נוגע.

enicegirl

New member
יהההה, איזה קטלן...

איזה קטעים! לינדה מרטין עקרת בית? השיר WHY ME היה גדול מהחיים! אבל לשמוע את השיר בביצוע עברי מקרטע על ידי שרית חדד... חחחח
זה היה ממש משעשע..אתה שופע חוש הומור ידידי, המשך כך.

גלעד#

New member
יש שירים כאלו

אבל זה תמיד מתשנה בהתאם לתקופות השנה ולמצבי הרוח. להלן כמה "פנינים" שעושים טוב על הלב: 1. קפריסין 1997 - MANA MO. הקטע המוזיקלי באמצע שהזמרים מסטמפמפים עם הבוזוקי. אי אפשר שלא להצטרף לחגיגה ולא לדמיין שנמצאים על קרוסלה מסתובבת שכולם חוגגים מסביבה. 2.קרואטיה NEK MA NE. דניאלה ששרה שיר בקרואטית שנשמע בכמה קטעים כל כך ישראלי. יש משהו בשפה הזו שעושה הרגשה כל כך טובה ומרגשת. בלאדה מס´ 1. 3. LOVE SHINE A LIGHT ברטניה 1997. שיר קיטש אבל חמים שכשמגבירים בסטריאו שומעים קו ווקאלי נקי שמזכיר חגיגה של מקהלת גוסטל בכנסייה בפרברי ניו יורק. יש עוד ועוד שירים. בדר"כ השירים היוגסלביים/קרואטיים הישנים הם אלו שמעוררים משהו לחיים. ואני יודע שתרצחו אותי אבל אני מוכן להודות ש"שמיח" בגרסת האולפן כששומעים ברכב זה השיר שעושה הכי שמייח באמת.

למעלה