זה בטח נושא חרוש

renit

New member
זה בטח נושא חרוש

אבל אני אנסה בכל זאת...
מאיפה מתחילים טבעוניות? מלהיות צמחוני, או שזה הגיוני גם להיות ישר טבעוני?

התחלתי לאהוב מאוד אוכל טבעוני, בעיקר בגלל שזה טעים לי במסעדות ולא מטעמים אידיאולגיים... ואז התחלתי לקרוא קצת וחשבתי על זה שיש כאן גם מניעים אחרים ונסתרים שפשוט לא הייתי מודעת אליהם.
אבל קשה לי לדמיין שאוותר למשל על ביצים, או מנה של עוף בשבת (זאת הפעם היחידה שאוכלת בשר).
איך אתם מציעים לי להתחיל?

Gidi Shemer

New member
לדעתי?

תתחילי איפה שנוח לך.

אין ״חוקים״. חלק (אולי הרוב) מתחילים מצמחונות. חלק גדול עובר ישר לטבעונות. חלק יתחיל עם הימנעות מחלב וביצים ואחר כך תבוא ה״גמילה״ מבשר.

לי נשמע שלך הכי יתאים עם להימנע בתחילה ממה שקל לך לדמיין את עצמך מוותרת עליו ומאוחר יותר, יהיה קל יותר להיפטר ממה שנראה כעת נראה שאי אפשר לוותר עליו (העוף בשבת למשל).

Rock Solid

New member
זה תמיד נראה קשה מבחוץ

אבל ברגע שנכנסים לזה מתחילים ללמוד ולהכיר מאכלים אחרים וחדשים, ואחרי כמה זמן זה הופך למשהו מובן מאליו שלא ממש צריך להקדיש לו מחשבה מיוחדת - לפחות כשאוכלים בבית. בחוץ אנחנו עדיין מיעוט, אבל מיום ליום יש יותר ויותר טבעונים וזה נהיה הרבה יותר קל.

ladybug6

New member
גם אני לא חשבתי אי פעם שאוכל לוותר

על עוגת גבינה...
אבל דברים משתנים, דברים מסוימים נהיו לי חשובים יותר מהעוגה הזו ועכשיו זה ממש לא אכפת לי. לרוב המאכלים שאהבתי יש מקבילה טבעונית אז ההפסד ממש לא גדול.
אני חושבת שאם הנושא חשוב לך ומעניין אותך, את עוד עתידה לגלות דברים שסביר שיניעו אותך לפעולה ובאופן אוטומטי העוף בשבת יהיה פחות אטרקטיבי. אני אישית נהייתי טבעונית בלי לרצות בזה או להתכוון לזה. זה פשוט קרה כשגיליתי כמה דברים על התעשיה. היום אני מאמינה שביצים זו תעשיה גרועה יותר מתעשיית הבשר (לא שיש מנצח בגיהנום שבו כולם מפסידים, אבל בכל זאת).
אז אני מציעה לך להתחיל קודם כל מאיפה שקל לך לוותר כמו שהציע גידי, ובמקביל להמשיך להתעניין בקצב שלך ולראות לאן זה מוביל אותך. אם את אוהבת אוכל טבעוני, זה יהיה לך הרבה יותר קל וטבעי מלהרבה אחרים. אז את כבר במקום טוב להתחיל ממנו.

אין חוקים לגבי מה קודם - צמחונות או טבעונות - כל אחד והדרך שלו, כל אחד והקצב שלו, והגדרות זה פחות חשוב.

renit

New member
תודה לכולן

הייתי בטוחה שהתגובות יהיו קשות יותר (בסגנון של אם את לא מוכנה, אז אל תתחילי בכלל).
ננסה את ההדרגתיות שהצעתן ונמשיך משם...

תודה!!

האלזה

New member
ברוכה הבאה

אם בא לך לקפוץ למים העמוקים ולנסות טבעונות ל-22 ימים, את מוזמנת להרשם לקבוצת "אתגר 22"- קבוצת פייסבוק סגורה ותומכת עם ליווי של בעלי נסיון ומומחים וכמובן, עם מתנסים אחרים כמוך.
בכל מקרה אנחנו כאן לכל שאלה ותהיה. תרגישי חופשי- לא נושכים פה.
בהצלחה!
http://veg.anonymous.org.il/etgar22

renit

New member
זה ממש מים עמוקים!!

אעשה זאת בטח בהמשך

ותודה על קבלת הפנים החמה :)

octopussyisback

New member
לוותר על הוויתור

אם בראש מבינים כי אנו לא מוותרים על משהו, אלא בוחרים לא לצרוך אותו, אז הוא הופך בקלות להיות מאד לא חשוב, וגם לא נחוץ (אפשר גם בלעדיו ואפילו בריא יותר כך), ואולי גם לא טעים עוד...

בהצלחה בכל שתבחרי (ואל תוותרי...)

זה מזכיר לי שממש בשבוע האחרון קרה כבר ששני אנשים (שאחד מהם הוא טבעוני וותיק יותר ממני) שאלו אותי אם לא היה לי קשה לוותר על דברים מסוימים, אם יש מקרים שאני מתגעגעת למאכלים מסוימים וכו'. האמת שכאשר שואלים אותי שאלות מהסוג הזה אני מוצאת את עצמי ממש מתאמצת לחשוב על משהו שאני "מתגעגעת" אליו. יש כל כך הרבה דברים שאפשר למצוא במסגרת התזונה הטבעונית וכמעט לכל מוצר מהחי יש תחליף כך שאני באמת לא מרגישה שחסר לי משהו.
ומעבר לזה מגיע גם השלב שדברים שפעם אהבתי לאכול, כבר לא נתפסים בעיניי כאוכל בכלל..

subatoi

New member
אהבתי, בחירה במקום ויתור.

לכאורה רק סמנטיקה אבל מאוד משמעותי.

אגב, לגבי העוף

אולי יעזור לך להיכנס לדף הפייסבוק שנקרא "מה בעוף", שכשמו מפרט את כל מה שיש בעוף ושמסתירים מאיתנו בדר"כ. זה כשלעצמו עשוי להוציא את החשק אם עדיין קיים

למעלה