זה בטח יהיה טריגר

זה בטח יהיה טריגר

הלב שלי יוצא מהחולצה . דופק בטירוף . הבטן שלי מתערבבת . הגמדים חזרו להשתולל בתוכי .
והקפה של הבוקר שוב נהיה חסר טעם . זהו החרדות חזרו . אני בפנים .
מכריחה את עצמי לאכול , אפילו שהכל עושה לי בחילה . מדי פעם תחושה של רעב ואז שוב בחילה .
זהו החרדות חזרו.
ויש לי כתובת מדוייקת . אבל כל המילים שנאמרו ונזרקו עלי ואני זרקתי עליהן מתערבבות לי. ואיבדתי אחיזה במציאות .
יומיים קודם לכן הייתה לי הצגה וחשבתי לי שהפעם יהיה אחרת יש אנרגיה חיובית באויר .
אבל כל מבט שאני שולחת וכל מילה שיוצאת לי מהפה נכתבת בספר הספרים של המוח שלהן .
אני חושבת שהפעם הלבד שלי מול אנשים היה הדבר הכי מוחשי שהרגשתי אי פעם .
ואומרים לי שאני בהתנגדות כבר 8 חודשים . ואני אומרת שאני מפחדת . ואומרים לי שאני מתישה . ואני אומרת גם אתן.
לוקח לי זמן להתהלך בטייץ על במה . לוקח לי זמן לחשוף את הגוף שלי . זה תהליך.
ועברתי את זה. לפני חצי שנה . אבל הכל כתוב בספר הספרים.
אני צריכה לעלות לבמה בעוד 24 שעות וכל הכיווני משחק שלי משתנים. החרדה קפצה לי לכל אבר .
אנחנו מכילות אותך . אבל אי אפשר יותר.
ואני מנסה להבין איך אני משנה ואיפה הייתי לא בסדר . וכל מה שעולה לי לראש שעד שלא התפרצו עלי אמרתי שהכסא לא נראה לי מתאים . וזה נחשב לסופר דופר התנגדות .
וזה פשוט לא הולך . לא הולך .
אני יושבת 6 שעות לפני הצגה . קמה . הולכת . הן מסתודדות בניהן . רוצה לעבוד אבל לא מאמינים לי שאני לא אהיה בהתנגדות. התנגדות זה גם מבט לא נכון . חיוך צדדי . או נשימה בסדר לא רציף.
אני שואבת . אני קורבנית. מנסה להגיד עוד צד להתנהלות . אבל הכל מתערבב לי ואני נסחפת וזורקת מילים קשות . כי אני מותקפת . ואני עוד 4 שעות עולה לבמה עם סיפור חיי ולא עשיתי חזרות.
וההצגה מגיעה . ורבע שעה לפני אני מתלבשת . מתאפרת , מדברת איתי שלא משנה כמה אני לא מוכנה פשוט להיות . והאור נדלק ואני פותחת את הקרביים שלי . אבל לא באמת יודעת מה נכון?!
האלה שאיתי ביצירה אומרות לי רק מה שצריך. הקהל לעומת זאת מתרגש ואני עדיין לא יודעת מה נכון .
והן אומרות לי ביי בלי מילה נוספת . ועוד שלושה שבועות יש עוד הצגה .
בא לי רק לישון . לנצח .

No longer

New member
את מתארת הכל כל כך מוחשי.

כמעט כאילו אני שם איתך. ומתחשק לי קצת עכשיו, להיות שם איתך. לראות את ההצגה, להבין את העולם שלך ועל מה את מדברת.
כל מה שעבר לי בראש במהלך הקריאה הוא, שאי פלא שהחרדות חזרו. נשמע כאילו את צריכה להיות כל הזמן בסדר, כל הזמן יציבה, לא להגיד מילה לא במקום ולא להתנגד אפילו טיפה. ואיך אפשר לא לנסות להתנגד כשאתה מרגיש שהכל כל כך חשוף, שכל הזמן צריך להתמודד "בסדר" ולא לתת מקום גם לעובדה שזה מפחיד, שהוכיחו לך כמה פעמים בעבר שלהיפתח ולהיחשף זה מסוכן?
&nbsp
אני לא יודעת איך לעזור, אז רק כתבתי את מה שעבר לי בראש.
ואת יקרה לי מאד.

קולדון

New member
היי

גם אותי ממש מסקרן לראות את ההצגה... אני יכולה לדמיין כמה זה חושפני, ומלחיץ
&nbsp
אבל נראה לי שדווקא זה שבלייב את פשוט משחררת ולא בדיוק יודעת מה נכון
זה הכי טוב שיכול להיות, במיוחד להצגה מהסוג הזה- כלומר, זו הצגה שלך, ואת לא על תקן
שחקנית בהצגה כלשהי, ששם אולי המטרה שלך היא להיות טובה והכל, אבל בעיקר להיות מקצוענית וכל זה כי זו עבודה.
כאן את נותנת את עצמך והנשמה, לפרוייקט שהוא את. ומותר לך להיות עם קצת אדג וקטעים שאולי מעצבנים אחרים...
מן הסתם אתן עובדות ביחד ותלמדו להכיל את הקטעים האלו ולהתרגל אליהם, הרי זה חלקים חדשים שלא יכלו לקרות שחלקים של החזרות וכל זה.
&nbsp
וגם בלי קשר, כל מופע זה לא משהו שעושים פעם פעמיים וזהו, אלא כל פעם משפרים וזה ממש בסדר לא לדעת מהנכון אלא ללמוד תוך כדי ומתוך ניסיון, וכל הזמן להיות עירני ולדעת איך לשפר, מה עובד ומה פחות.
&nbsp
:)
&nbsp
כל הכבוד!!! איזו מלכה את!!!
&nbsp
&nbsp

קודם כל תודה רבה...

אבל האמת שזה נהיה כל כך הרבה יותר מסובך. הן לא מדברות איתי מאז ההצגה .
וראיתי אותן . המצב כל כך הסתבך בין האישי למקצועי כי עם אחת מהן הייתי חברה שנים .
ועכשיו אני בחרדות כל היום. אין לי מושג מה יהיה ... איך מתקנים את זה ...
אני כל היום מתייעצת . אנחנו חתומות ביחד על חוזה .
אולי אכתוב עוד אחרי אני פשוט לא מצליחה כרגע .

קולדון

New member
הו... כן, נשמע יותר מסובך...

אין לי כל כך איך לייעץ ככה מרחוק.. מקווה שיסתדר.
&nbsp
לי עוזר לדעת שאני לוקחת דברים של עבודה יותר קשה משאר האנשים שעובדים איתי
כי העבודה שלי (ספיציפית זו, לא בגלל הכסף) זה הדבר הכי חשוב לי וקשה לי כשהוא מתלכלך..
זה לא פותר את הדברים, אבל קצת נותן פרופורציה. אני יכולה לתאר שגם בשבילך זה אולי קצת ככה..
בעיני זה שווה את זה, ואני שמחה לעשות משהו שכל כך חשוב לי ולא רק ביזנס, אבל זה עוזר לי לדעת שיש לזה שני צדדים,
אחד טוב- והוא האושר והסיפוק של לעשות משהו שכל כך רוצים ואוהבים, והשני- זה הלקיחה ללב...

מסובך לגמרי ...

יש משהו מאד חשוב במה שכתבת שאת לוקחת דברים של עבודה יותר קשה , זה ממש ככה אצלי .
ואולי ההבנה של זה יכולה להקל , שאני כזאת ולקבל את זה .
תודה יקרה

levshavur

New member
התנגדות...

בעיטה שלום,
דבר ראשון, בעיניי אם הקהל התרגש והיה מרוצה- זה הדבר הכי חשוב, וממש לא משנה כמה ביקורת תספגי מאלו שעובדות אתך...כי ההוכחה הכי טובה להצלחה של הצגה זה קהל מרוצה...(יש אמנם הצגות שמנסות להמריד את הקהל ולהרגיז אותו - אבל זה נעשה במכוון במטרה להשיג סוג תגובה מסוים, וזה שונה) במקרה שלך הקהל הוא 'מבקר האיכות' הכי טוב...

לגבי התנגדות: אני קוראת עכשיו ספר על הטיפול המוטיבציוני, ואחד הדברים המעניינים שכותבים שם שאם מתעמתים עם מישהו אז התגובה הטבעית שלו היא התנגדות, ואילו אם מנסים לזרום עם האדם - זה מאפשר לו/לה מרחב לשינויי...אז אני חושבת שעל מנת להפסיק להלחיץ אותך, ועל מנת להגיע לתוצאות טובות יותר, שווה שתגידי להן : לטובת הענין, קבלו אותי כפי שאני, ואל תנסו לזרז תהליכים או לחייב אותי לעשות משהו שלא נראה לי...
זאת ההצגה שלך- זה התכנים שאת מביאה,
ומי כמוך שיודעת הכי טוב מה נכון לך...
הן יכולות להביע דעה, אבל בסופו של דבר זאת את שנמצאת שם על הבמה...
אני חושבת שאין חוקים של 'נכון' או 'לא נכון'...תאטרון זו אמנות, וככול אמנות שהיא, אפשר לשמור על 'חוקים' ו'כללים' כאלה ואחרים, ואפשר גם לשבור אותם...
גם אם יש לך במאית, עדיין יש לך את מלא הזכות לבטא את עצמך כפי שאת מרגישה...והבמאית צר4יכה להתחשב בדעה שלך, ברגשות שלך ובקצב שלך לעשות דברים...ללבוש טייץ זה לא מובן מאיליו בעיניי כי זה עושה הרגשה חשופה...אז צריך זמן להתרגל לזה...אם הן לא יכולות להבין את התהליכים שאת עוברת ולהיות סבלניות, אז זה משהו ששווה לדבר עליו אתן...
אז העצה שלי - פשוט תזרמי עם תחושת הבטן שלך...אני חושבת שזה ירפה את ה'התנגדות'...
מה דעתך?
לבשה.

לבשה את מקסימה .

תודה רבה לך על ההתייחסות והעצות . כרגע זה הרבה יותר מסובך ממה שאני יכולה לכתוב .
אני כל כך מבולבלת ומעורבבת .
תודה

רק להגיד שקראתי.

ואני מרגישה את הפחד מפני הרגשות שמשתוללים.
אבל אולי זה בכלל הפחד שלי..
בכל מקרה-

TinaBa

New member
יופי!

פחות חרדות זה כבר יותר טוב.
ולחלות קצת זה חשוב לפעמים. תנוחי?
&nbsp
(חיבוק נשלח בדואר ויגיע בקרוב, אם כי אני לא בטוחה שתרצי להתחבק עם נציגה מיוזעת של דואר ישראל. את תמיד מוזמנת לקבל אחד באופן אישי...)

Lital 172

New member
יקרה שאת

בא לי כל הזמן לחבק אותך. את המילים שבך. את הנפש המיוחדת הזו... . מקווה שבין כל הקושי הזה יש גם רגעים נעימים ומשמחים שעושים לך טוב על הלב..

למעלה