זה בא...

Lu Tze

New member
אממ... למה אתה אומר (או לא אומר)

שחיים טובים הם קריטריון למשטר? היית מוכן לצורת משטר שבה כל התושבים מאושרים, אבל המשלה מזהמת את כדור הארץ, הורגת חיות בר, משקרת לאזרחים וכו' אתה שופט צורת משטר לפי קריטריונים מסויימים (לא משנה אילו), אדם אחר, ישפוט צורת משטר לפי קריטריונים אחרים ואתה לא יכול לומר שאתה צודק. הנקודה היא לא האם צורת משטר טובה לתושביה, הנקודה היא שאתה לא יכול לומר "דמוקרטיה היא צורת המשטר הכי טובה!". לעומת זאת, זה בסדר כל עוד אתה מסווג את מה שאתה אומר ולא אומר משהו חד משמעי. למשל ניטשה יסכים עם האימרה "בהנחה שהתפקיד של הממשלה הוא להטיב עם התושבים, אז דמוקרטיה היא צורת המשטר הכי טובה"

Bajoran Preist

New member
אוקיי, אז נראה לי שהגענו להסכמה

מסויימת.

Hologram

New member
נאום כהלכה ../images/Emo45.gif גם אהבתי../images/Emo13.gif

ד"א התכוונתי לרשום את אותו הדבר אתמול אבל היה מאוחר מדי
,כבר הספקת לחטוף לי את המילים מהפה

Lu Tze

New member
לפי ניטשה.

אלוהים משמש כעוגן מטאפיזי לרעיונות נעלים כגון דמוקרטיה ומוסר. בלעדי אלוהים, אין מי שיגיד אילו רעיונות הם נכונים ואילו לא (ברור שבני אדם לא יכולים להחליט על כך, וגם אם כן, לא כולם יסכימו), לכן השקפתו של כל אדם היא נכונה באותה מידה ואין צדק אובייקטיבי. לכן גם אין מוסר, או דרך חיים נכונה אובייקטיבית. כמובן שעדיין בני אדם יכולים לקיים דמוקרטיה, אבל מדינה דמוקרטית תהיה "מוסרית" כמו מדינה טוטאליטרית, כי אין מי שיחליט מי משתי המדינות צודקת.

Lu Tze

New member
טוב, ניטשה היה חולה נפש ../images/Emo13.gif

ודרך אגב, אם עוד לא הבנתם, ניטשה הוא הפילוסוף האהוב עליי.

Lu Tze

New member
עוד מישהו חוץ ממני ראה את

The Second Comming או שפיספתי את הבדיחה?

אודו

New member
סליחה

אם פגעתי במישהו אני מצטער אבל אף אחד לא הגיב לנושא של ההודעה. אתמול בערב בסינמה שלוש היה מס"ב הסרט הראשון. מישהו ראה?

Bajoran Preist

New member
אתם יודעים מה מצחיק ?

עכשיו שאודו שינה את החתימה, אנשים שיקראו את השרשור לא בהרכח יבינו מה לעזאזל קורה. ובכן, החתימה הייתה "אלהים מת".

Lu Tze

New member
חשבתי על זה,

הבעיה היא שהולוגרם הביא את הציטוט של ניטשה שממנו אודו הוציא את החתימה.

Hologram

New member
נאום מרשים למדיי נאמת,WOW !!!!!../images/Emo45.gif

אתה תמיד כותב נאומים כאלו ?
אולי תעשה הרצאות בפילוסופיה???
זה מעשיר את הפורום בידע (ולא שאני נגד ) אך הפורום הופך לפורום פילוסופיה ויש כבר אחד כזה ,
וד"א אני בת, אילו בדקת בכרטיס האישי שלי היית יודע
והשם הוא "הולוגרמה"

Lu Tze

New member
מצטער, הנחתי שאת בן.

בכל מקרה, תודה |קד קידה|. ומה רע בהרצאה בפילוסופיה מדי פעם? זה לא מזיק, מה גם, שמס"ב זו סידרה יחסית פילוסופית (לפחות TNG). ודרך אגב, אני מסתובב גם בפורום פילוסופיה.

למעלה