זה באמת פיכס!

זה באמת פיכס!

הכלב תובעני מידי? אלרגי לחתולים? אז למה לא לפתוח את דלת ביתך בפני חיית המחמד החדשה והמקסימה – תיקן ענק, או בשפת העם: "ג'וק". עובדים בתעשיית חיות המחמד באוסטרליה מספרים, כי במהלך חמשת השנים האחרונות חלה עלייה גדולה מאוד בכמות האנשים המבקשים לרכוש חרקים כחיות מחמד. מבין כל החרקים, מספרים העובדים, הזן הפופולרי ביותר על מגדלי החיות הוא התיקן הענק, זן ייחודי לאוסטרליה. "נכון שהם לא נראים כמו חיית המחמד הסטנדרטית", אומר ג'ון אוליב, אחד מהספקים הגדולים ביותר של תיקני ענק, "אבל הילדים יכולים לשחק איתם, בלי שההורים יחששו שיגרם להם נזק כלשהו, והטיפול בהם מצריך השקעה נמוכה מאוד". על אף היתרונות העצומים הגלומים בגידול התיקן, מסתבר שלהרבה מאוד אנשים עדיין קשה להסתכל על החיה. הם לא מסוגלים להתייחס אליה כמשהו שהוא לא חרק מעופף שראוי למחוץ על המרפסת בקיץ. לכל אותם צרי מוחין אנו ממליצים בחום לגדל את הזן האוסטרלי של תיקני הענק. זן שניתן למצוא גדל אך ורק באזורים החמים של צפון-מזרח המדינה. "מדובר ביצורים מקסימים ממש. הם נקיים, לא מסריחים, וחוץ מזה שהם ג'וקים, אין בהם שום דבר רע", אומרת סו הסנפוש, ספקית באחת מחוות החרקים האוסטרליות. התיקנים הענקיים, ששמם המדעי הוא Macropanesthia Rhinoceros, מגיעים לגודל של כף יד ושוקלים קילו וחצי, כשהם בגודלם המקסימלי. אורך חייהם עומד על כ-10 שנים. את התיקנים, הבוהקים באור ובעלי רגליים שעירות ומדגדגות, ניתן לגדל באקווריום גדול, עם מעט חול. יש לשמור על טמפרטורת חדר חמימה ולדאוג לאספקת עלים סדירה. חיות המחמד החדשות שלכם אוהבות להתפנק. הן לא בורחות כשמחזיקים אותן, ומגדלים מסוימים אף טוענים שהתיקן מוציא קול גרגור חלוש כשמדגדגים אותו בעדינות. מאמן החיות סטיב אוסטון, שמאמן את התיקנים, אומר שהם חיות חכמות להפליא הנוהגות לנוע באיטיות, זאת מכיוון שאין להן כנפיים. בתוך שבעה ימים בלבד הצליח אוסטון ללמד קבוצה של תיקנים לגשת אליו כאשר הוא קורא בשמם, לטפס על עמודים קטנים, לקפוץ דרך רשת ולהגיע אל חתיכת אוכל שמוקמה במרחק. "הם לא יחכו על מפתן הדלת עם העיתון בפה כמו הכלב, אבל הם יכולים להגיב כאשר קוראים להם, בצורה שלבטח עולה על זו בה מגיבים דגים", הוא מסביר. לדבריו, "יש להם אינטליגנציה מסוימת ולאחרונה אנשים רבים מבינים שניתן להתייחס אליהם כאל חיית מחמד לכל דבר ועניין". בניגוד לקרובי משפחתם, החיים בבוץ ובביבים, התיקנים הענקיים הם חיות נקיות להפליא, ואין שום סיכוי שיפיצו מחלות. "הם נקיים בדיוק כמו אוגר ביתי", מסביר אוסטון. קטע מכתבה (למה נט)

סלסרו

New member
מעורר תאבון..

ממש מענין! ואני לתומי חשבתי שלובסטר זה המקק הכי גדול..
הנה כמה תמונות שמצאתי באינטרנט... כנראה שצריכים להיות סטיב אוסטין לטפל בהם..

az ma

New member
הי, על כזה אפשר לרכב לסופרמרקט ../images/Emo12.gif

נראה לי שגם ניתן להתקין אוכף ללא בעיות...

בבקשה..

נכון שאני התחלתי אבל לא צריך להעניש אותי עם תמונות כאלה מזוויעות. וחוץ מזה אף אחד מהם לא נראה כמו הג'וקים מאטלנטה!!

לא יאומן

אבל היום אחרי שנה שלא ראיתי אותם הופיע לפניי "אטלנטי גיזעי" משהו כמו 10 ס"מ אורך. כמעט חטפתי התקפת לב אך מיד התאוששתי וכמו בסרטים שלפתי תרסיס קוטל. ועכשיו גוויתו של החלל מוטלת על רצפת המיטבח ,לשם הצליח לזחול ברגעיו האחרונים. בנתיים השטח סגור למעבר עד לפינוי הגופה.

az ma

New member
מציע להקפיא אותו עד July 4th

הולך טוב על האש לצד נקנקיות והמבורגרים...

anatul

New member
באמת יש לי עכשיו השתלתות על הבית

של הקטנטנים והמעצבנים שמתרבים כמו אוטוסטרדה.. אבל אני נלחמת בהם!! בינתיים נראה כאילו אני מנצחת.. אבל אי אפשר לדעת אף פעם אם החיה הזאת, עד שאני בטוחה שניצחתי אני רואה את החתולה שלי אוכלת אחד..(רק שלא יקרה לה כלום.. עם כל מה שריססתי עליהם..)

az ma

New member
וואי, חשבתי שתמונות "ג'נטליה"

אסורות בפורום...

סלסרו

New member
מדריך לרציחת ג'וק

מדריך לרציחת ג'וק כלב שמירה עיתון ישן יעשה את העבודה, רצוי מוסף שבועי כבד. מדורי הדרושים הדקים יותר משבוע לשבוע - אינם מומלצים. בעיה אפשרית: הריצה לערימת העיתונים גוזלת זמן, הג’וקים עלולים לברוח בזמן שאתם מתלבטים אם לוותר על מוסף "הארץ" או גיליון "פנאי פלוס" האחרון. יתרון בולט: פינוי הגופה נוח יותר. מלל מומלץ לליווי המרדף: "בוא הנה כלב!" גולף מכינים מבעוד מועד מגב פשוט, וכשהבן הזונה צץ בחדר, חובטים אותו אל מחוץ לבית. בעיה אפשרית: יכולת חבטה בינונית - והעסק קורס. יתרון בולט: הג’וק נשאר בחיים (מומלץ לפעילים למען זכויות בעלי חיים). מלל מומלץ לליווי האקט: "הוא מרים את המגב… דרוך ומוכן ו… גול!!!" ספריי הדרך המסורתית והבלתי מומלצת. ריח הגז יחנוק גם אתכם. סירחון מובטח! בעיה אפשרית: יש מצב שכל המשפחה שלו תבוא ללוויה. יתרון בולט: הנאה לסדיסטים שיאהבו במיוחד את ההתפתלות והגוויעה. מלל מומלץ: "סו לונג, סאקר!" נעל/כפכף כלי נשק זמין, יעיל וקטלני. אני אישית מעדיף שלא להשתמש בו (מתוך התנגדות עקרונית להפרשות ג’וק על הנעליים שלי), אבל עושה את העבודה. בעיה אפשרית: הראיות יסרבו להיעלם בקלות. יתרון בולט: תירוץ לקנות נעליים חדשות. מלל מומלץ: "נביילה!" קסטנייטות אם לא הייתי נחשף לעדות של מישהי שקוטלת ג’וקים באופן זה, לא הייתי מאמין. הנ"ל נעזרת בכפות ידיה כדי לתפוס את הטרוריסטים הקטנים, ולסלקם (תוך מחיצות קלות) אל מחוץ לביתה. בעיה אפשרית: תנחשו לבד. יתרון בולט: דרך רוחנית משהו, מאבק טבעי - איש מול ג’וקו - הטוב ינצח. מלל מומלץ: "איככככככככס!!!" שקית שמאלנים-צמחוניים-מנייאקים מעדיפים להיעזר בשקית ניילון פשוטה, אליה הם מעבירים את הצוררים ומשם שולחים אותם בחזרה לטבע. בעיה אפשרית: ג’וקים מבינים רק כוח. פעם אחת נהגת בהם ברחמים - ואל תתפלא אם הם ייפקדו את ביתך על בסיס קבוע. יתרון בולט: קארמה בריאה יותר. מלל מתבקש: "אנא ג’וק, הבן אותי וסלח לי. בהצלחה בטבע. שאנטי שאנטי, אחי!"

עם כל הכבוד...

אצלי רק ספריי רצויי מטווח גדול . ויסלחו לי כל שומרי האוזון באשר הם כי כשזה מגיעה לג'וקים.. אבל ראוי לציין שעים השנים נהייתי קצת יותר גיבורה. פעם הייתי נוטשת את הבית בצווחות. בשלב אחר הייתי מטפסת על מקום גבוה וצוווחת. היום אני מרססת אותם וצורחת חלושות. מי יודע אוליי עוד 10 שנים אני אשתמש במגב.

למעלה