זה אפשרי?

GnomeBubble

New member
כן

אני לומד לבד כבר שנתיים וקצת (עם כמעט שנה של הפסקה באמצע, פחות או יותר), ובכל מקרה, אחרי השנה וחצי הראשונות האטתי את הקצב ואני בעיקר מתמקד בקריאה ושמיעה של יפנית במקום בלימוד. בכל הזמן הזה, לא נעזרתי במורה, ואפילו כמעט ולא נגעתי בספרים: למדתי בעיקר מהאינטרנט. מבחינת התקדמות, אני לא דובר שוטף כמובן. למעשה, אני בקושי מסוגל לדבר. השיא שלי היה בטיול שלי בסין, כשתרגמתי ליפני שהצטרף אלינו חידה באנגלית שהוא לא היה מסוגל להבין (עם הרבה etto ו-to omou... kana). זה בא בעיקר מחוסר אימון. בכל מה שנוגע להבנה, אני מסוגל להבין יפנית מדוברת פחות או יותר, ואני מסוגל, למשל, לראות סרט יפני בלי כתוביות, למרות שעם עלילה מסובכת אני כנראה לא אצליח להבין את הכל. אני גם מסוגל לקרוא יפנית ברמה סבירה (צריך מילון בשביל 10-20% מהמילים). בכל מקרה, זאת רמה שכל אחד יכול להגיע אליה תוך השקעה רצינים של שנה-שנתיים. כדי לעשות את זה צריך רק המון מוטיבציה, כי כשאין מורה אין מי שימשוך אותך קדימה. אתה צריך לתכנן בעצמך את הלימודים ולהחליט מתי אתה "עובר שלב" (למשל, מתחיל לנסות לקרוא טקסטים).

Obake

New member
עוד משהו...

ד"א... היי כולם, לא הייתי כאן כבר די הרבה זמן, נה? בכל מקרה, מתי שתגיע לרמה רצינית יותר ותהיה מסוגל לקרוא טקסטים ברמה מספקת (אל תנסה עד לפחות עוד 4-5 חודשים ככה...חח) אתה יכול לנסות להיכנס לבלוגים ביפנית ולקרוא ולהגיב שם, זה ממש עוזר, ואתה יכול להכיר אנשים שגרים ביפן ולהתכתב איתם.. חוץ מזה, רוב הזמן יש שם סיפורים מעניינים, זה נחמד לדעת שאתה קורא משהו שלא נכתב למטרת לימוד, אלא יפני כתב אותו בצורה טבעית, ולא ניסה להתאים אותו לאנשים שלומדים יפנית. תאמין לי, זה נותן ביטחון כשאתה מצליח לקרוא ולהבין טקסט שלם כזה :p כמובן, נעזרים הרבה במילון, בעיקר לקאנג'י ולביטויים, אבל ככה לומדים לא? =] אתמול קיבלתי הרבה ביטחון כשדיברתי עם מישהיא בבלוג, והיא אמרה לי שיש לי יפנית נורא טובה, ואז בא ילד אחד ואמר לה לא להאמין לי, ושזה ברור שאני יפנית ושאני עובדת עליה =/ בכל מקרה, זה היה לי נורא נחמד לחשוב, גם אם הוא לא אמר את זה בכוונה טובה, שהיפנית שלי נשמעה להם כ"כ טבעית, כמו שפת אם =)

Obake

New member
אה, שכחתי קישורים ^^"

בלוג אקסייט (הבלוגים שעודכנו לאחרונה באתר נמצאים בפינה הימנית למטה, בריבוע האפור, עם שעת העדכון כתובה ליד כל בלוג) GOOבלוג (הבלוגים שעודכנו לאחרונה הם למטה במרכז..) כדאי להכין מילון את המילון בחלון נפרד
מקווה שזה יעזור למישהו ^^"

למעלה