זה אני או הקניון?

foggy night

New member
זה אני או הקניון?

כבר כמה זמן שאני מטיילת לי בחנויות שונות, בקניונים שונים, מתה לבזבז ואני לא מוצאת שום דבר שאני ממש רוצה לקנות. יש לי מן תחושה כזו שיש לי הכל, וגם כשאני יודעת שאני צריכה (או רוצה) משהו ספציפי - אני מסתובבת ולא מוצאת, ואחרי כמה דקות נהיית חסרת סבלנות. משבר פרטי שלי או שבאמת אין מה לקנות? אפשר חיבוק?

את לא לבד! ../images/Emo201.gif

בדיוק אותה מחשבה חלפה בראשי כשהייתי היום בקניון לסידורים, רק נראה לי שאצלי זה מצב תמידי, ולכן אני לא קונה הרבה :) אני תמיד מרגישה שהבגדים והאביזרים שדורשים עליהם מחיר כל כך גבוה הם רק חיקויים של חפצים אמיתיים ששוים את אותו המחיר. וזה קצת מכעיס.

foggy night

New member
אני לא חושבת שהבנת

אני אנסה להסביר. אני חולת קוסמטיקה - זה מה שעושה לי את זה. לא בגדים, לא נעליים, כלום. רק קוסמטיקה. נגיד (הלוואי) שאני הזוכה המאושרת ב- 40 מליון שקל - אז תאורתית אין עניין של מחיר, אני יכולה לקנות מה שבא לי. אבל אין שום דבר שמפתה אותי, קורץ לי, עושה לי עיניים, ואומר לי "קחי אותי הביתה". כלום. שום מוצר איפור, שום מוצר טיפוח, כלום. עשיתי סדר, זרקתי המון נעליים - אני צריכה מגפונים. עברתי בכמה חנויות - שום מגפון שנראה לי. לא הסתכלתי על המחיר. בחיי, לא ראיתי כלום שאמרתי: "את זה אני צריכה למדוד". כלום. יש?

../images/Emo24.gif

אבל בתכל'ס זו לא רק את, גם אני. יש איזו תחושת רוויה. מסתובבת בקניון ושום דבר לא מרעיד מיתר בלב. עד שקניתי איזה בושם (ופתאום שניים הרעידו מיתר בלב) מיד התחילו מחשבות האימה ("לעולם לא אסיים מה שיש לי"; "מי צריך את זה"; "כמה דברים צריכה בחורה אחת" והשיא "עוד כמה כאלה ואצטרך לוותר על החופשה שאני רוצה" - כולן מחשבות נטולות ביסוס במציאות). יש לי חמש חולצות חורפיות (בלבד) מלפני שלוש שנים, ואפילו לא בא לי לקנות עוד אחת. ממילא אצלי הכל באותו סגנון. השופינג נעשה משעמם, צריך הובי חדש.

foggy night

New member
את יודעת מה יכול לעזור לנו?

שתי אופציות: 1. צום - ואחרי חודש - או אין לי מושג כמה זמן - בלי קניות - פתאום זה יבוא 2. חו"ל. שם יש דברים שאין פה ונוטים להרטיט מיתרים

אני בעד חו"ל../images/Emo3.gif

הכל נחמד יותר כשהוא מתנהל בשפה זרה, וגם הסמרטוטים הרגילים של זארה/H&M/מנגו/גאפ וכו' נראים טוב יותר כשמברכים אותנו בבוקר טוב בשפה שהיא לא עברית.

קשכפית

New member
תאילנד תעזור לכן בנות

שם תמצאו מרפה לתשוקותיכן
באחריות.

Fun Fair

New member
לא, לא...זה גם וגם

אני פשוט מרגישה שכל הקניונים נראים אותו הדבר. זה נוסע משתי סיבות- האחת- כל הקניונים *באמת* נראים אותו הדבר: אותן החנויות, אותם הדוכנים, אותם חלונות הראווה, אותם המבצעים. שום דבר ייחודי או מעניין. השניה- שבגלל הסיבה הראשונה, אני יותר ויותר קונה ממעצבים צעירים יחסית ומשתדלת להשקיע בפריטים שהם "וואן פיס" ולא לשרוף כסף על ייצור המוני ולכן, כשאני מגיעה לקניות, אני מרגישה כאילו שאני לא רוצה משם כלום (ואת מה שאני כן רוצה- בד"כ כבר יש לי
)

איפה את מוצאת מעצבים צעירים?

ומה שמותיהם? חוץ מבית טפר, את המסר הזה כבר הפנמתי

קשכפית

New member
בדיזנגוף סנטר למשל

תמצאי מעצבות/מעצבים שעושים ותופרים דברים בארץ ובמס' קטן של פריטים. בשוק המעצבים בימי חמישי אחה"מ ושישי. כשאני מחפשת משהוא מיוחד לשם אני פונה. וגם מכירות פרטיות של מעצבות שמתפרסמות כאן בפורום מידי פעם.

SimplyMe1

New member
את יודעת זה די מצחיק...

מצחיק-נחמד.. תשמעי לפני שנתיים קניתי גופיית סבא לבנה לייקרה שבאזור המנג'ט שלה(היא לא טוניקה,אבל גם לא מאוד קצרה)יש איורים צבעוניים של אנשים במן ריבועים כאלו,הכול על רקע הלבן של הגופיה. אני לובשת את הגופיה הזו מתחת לסריגים עם מפתח-צוואר גדול ככה בעונות מעבר לפני הצורך במעיל(וכן צורך בעוד שכבה דקה למטה),ומה שמציץ אלו הם הריבועים המאוירים האלו. המון בחורות ונשים שאלו אותי מאיפה הגופיה הזו המקורית שיש את הציורים החמודים האלו למטה(וזה לא בסטייל ילדותי,ממש משהו מיוחד),והסגנון הזה שלי מקבל המון מחמאות בחורף כי הוא מקורי למרות שהוא ממש פשוט ללבישה. ולמה אני מספרת את זה? כי קניתי אותה ב50 ש"ח ממעצבת צעירה ישראלית שסיימה אז בבצלאל אם אני זוכרת נכון, זה היה בדוכן בקניון השכונתי והקטנטן שלנו,היו מונחים שם כמה דגמים של גופיות ואיורים שונים של המעצבת,והכול במכירה מוגבלת וקטנה מאוד..

קשכפית

New member
אני הכי הכי אוהבת ככה לקנות

בשווקים כאלה, בשווקי מעצבות, בשוק המעצבים בסנטר ובמכירות פרטיות, זה הרבה יותר מיוחד, מקורי ולא המוני. תמשיכי ככה, גם אני ! תראי בתאילנד יש גם סחורה פשוטה זולה של בגדים פושטים וגם חנויות מותגים עם סחורה יקרה, נגיד שימלה יפה וממותגת יכולה לעלות בשקט כ 450 ש"ח ומעלה, לא קניתי, יודעת למה? בדיוק בגלל זה שאם אני רוצה שימלה יפה ומיוחדת במחיר כזה אוכל למצוא בארץ אצל המעצבות במכירה פרטית או בשוק המעצבות או אפילו בחנות כמו דורין פרנרפורט או מעצבות אחרות וזה יהיה מיוחד יותר ממותג תעשייתי כל שהוא. ולעיתים גם זול יותר ומענין יותר.

SimplyMe1

New member
אוף..האמת שבארץ די שבעתי מהשופינג

של הביגוד..לפחות לבינתיים.. אני לא רואה שמשהו מרגש אותי כי באתי עם בגדים מניו יורק שבארץ לא יהיה אותם לרוב הבנות,וזה מקורי ולא עמוס על המון בנות ברחובות תל אביב(לא סובלת את העיר,אז אולי בגלל זה אני כמעט ולא הולכת לחפש במרכז שוקי מעצבות ופריטים מוגבלים). אני מאוד אוהבת את מנגו אבל שוב-היא ממוסחרת כמו כול רשת אחרת כאן וכמו שH&M תהיה ממוסחרת וכבר לא "מיוחדת" שנה הבאה שתעלה ארצה. אני באופיי לא מאוד אוהבת את השווקים בארץ(לא מאלו של שוק רמלה-לוק ,הכרמל וכאלו
),ומעדיפה מקומות שקטים יותר מהם ומהקניונים כי כבר די נמאס מקסטרו-זארה-פוקס-רנואר בכול קניון.אין חידוש אין עניין......כבר יותר פשוט לנסוע לבדוק את המצב במדינות אחרות,לקנות קצת פחות(באירופה,כי עדיין יחסית יקר שם)ולצאת עם בגדים מקוריים יותר שלא חרושים פה. בג'רזי גרדנס יש את חנות BEBE ההו-כה מיועדת למליינים מרמת -אביב,ושם מחוכים,שמלות ומכנסיים סופר אלגנטיים עלו בכאלו מחירים נמוכים ורצפתיים ,שפאדיחה להיכנס לרמת אביב ולהוציא שם 500 ש"ח על סריג עם נצנצים בזהב(
) הערך שלי לחנויות כמו BEBE ברמת אביב ירד באחת.ושם באאוטלט ההוא אפשרי למצוא בגדים ליומיום ולא פרחיים כמו שמביאים לארץ.

קשכפית

New member
לא נורא נשמה, אני בטוחה שהארון

שלך ישמח אם תניחי לו קצת... נוחי נוחי ושרק בעיות כאלה יהיו לך. האמת לא הייתי בארה"ב, לא יודעת על מה מדובר בנושא ניו יורק כי זה משהוא שלא חויתי, כמו כן צפון ת"א ומליונרים זה לא משהוא שאני מכירה מקרוב. ככה שאין לי את הבעיות הללו, וכאמור כשאני רוצה משהוא אני שמה פעמי לשוק המעצבות בסנטר או לאזורים אחרים ולא לקניונים ובדרך כלל מסתדרת. בוקר טוב ישראל

SimplyMe1

New member
גם אני וצפון ת"א לא קרובים פיננסית,

אבל כשאני מתעצלת להגיע לסניף של MAC בעזריאלי וכשבא לי להציץ בזארה-אז אני בקניון רמת אביב. אחרי אווירת השוק בחנות האאוטלט בג'רסי ,החלטתי לעשות סריקת בגדים קצרה בחנות BEBE בק.אביב ונדהמתי מהמחירים..ועל מה??התמחור של המותגים הבינל"א שמביאים לארץ מתומחרים ממש לא בפרופורציה. כמו למשל נעלי נייקי שראיתי בחנויות בארה"ב ב90 דולר(360 ש"ח,קצת פחות)עלו בארץ 600 ש"ח.אותו דגם בדיוק .. אז תביני למה עדיף למצוא דיל ולהעמיס קניות בחו"ל(ואפילו מהמבחר בתאילנד אפשר לשבוע למדי למשך שנתיים לפי מה שאני יודעת). לגבי שווקי מעצבות-איך הבגדים מתומחרים שם? חברה שלי קנתה אצל מעצבת בבצרה באחד מימי "השוק" שהיא ערכה לעיצובים שלה,ויצאה אמנם עם סריג שאפשר לקשור בכול מיני וריאציות ושילמה עליו מעל 450 ש"ח.הבד לא היה מאוד שונה מבד שמוכרים בזארה.לא צמר\אנגורה או משהו.ולדעתי אין הצדקה למחיר כזה בשביל סוודר ליום יום לעבודה.לכן נדמה לי תמיד שצריך למצוא שווקי מעצבות עם מחירים ברמות סבירות.

קשכפית

New member
זה נכון שהמחירים בארץ מוגזמים בדרך כלל

גם בתאילנד כשבדקתי מותגים הם היו במחירים דומים לארץ. נכון קניתי נעלי ספורט ריבוק בכ 150 ש"ח וזה אולי דגם ישן יותר. כשבדקתי מחירים של נייק חדשות זה היה גם בסביבות ה 600 היה זוג אחד כזה שחברה שלי קנתה בארץ במגה ספורט כשהיתה הנחה ושילמה עליהן 400. ושם זה עלה 600. נכון שקניתי בשוק דיזנגוף ביום שישי שמלה ב 450 ש"ח ואני מקבלת עליה מחמאות ולא רואה עוד נשים עם שימלה כזאת. אבל יש גם בפחות. לפעמים יש מכירה של כמה מעצבות על הגג ואני מפרסמת את זה כשאני מקבלת מידע במייל בפורום שופינג, קניתי שם שמלות מקסימות ב 200 ש"ח כ"א ואני נהנת מהן מאוד. אני מעדיפה שמלה כזאת של מעצבת שמיוצרת בכמות קטנה מאשר שימלה מכל רשת מותגית כזו או אחרת. לפעמים יצא שמצאתי שימלה יפה בהוניגמן או אצל דורין פרנקפורט.

SimplyMe1

New member
לשמלות ובכלל פריטים ייחודיים זה מחיר הגיוני

אבל לא על כול חולצת טריקו א-לה מעוצבת שהמעצב הצעיר שלה מתמחר אותה במחיר כזה.וכמובן שכול אחד רשאי לבחור מה הוא קונה,ועל מה אפשר לוותר
אני בגישה שאם כבר לשלם כסף אז שיהיה איכותי,ושלא יהיה את הפריט לעוד 1000 בנות בארץ.לכן ההמלצות האלו שלך יכולות להיות רלוונטיות אליי ותודה על העדכונים בשרשור ההוא:) אני אעקוב אחריהם כדי לדעת מתי יש יום מעצבות ולקפוץ לשם. וגם בהוניגמן אפשר למצוא בגדים נחמדים ובאיכות סבירה..ממילא כולם עברו לייצר בסין

Fun Fair

New member
בגדול מאוד?

במכירות הביתיות. אני תמיד "פוגשת" מעצבים חדשים

Lubasha21

New member
שולחת חיבוק!

לצערי הרב אני לא חולקת איתך את ההרגשה, בעיניי זארה משובחים בעונה הנוכחית וכל פעם יש שם לפחות פריט איכותי אחד שאני חושקת בו.

למעלה