זה או זה.

זה או זה.

אני חייבת לדעת. איזה ביצוע ל-Famous Blue Raincoat יותר טוב לדעתכם, של טורי או של לאונרד? ותשובות כמו "מקור זה מקור ואין מה להשוות" או "טורי כי זה טורי" לא יתקבלו. תענו ברצינות, מה עשוי מוזיקלית יותר טוב, מה יותר מרגש אתכם וכו' וכו'. זה ממש מעניין אותי לדעת. סינסירלי ש. פריך.

רעוּת

New member
של טורי

כי זאת טורי והיא שולתת!!!!!1111 טוב, אמרת בלי זה
לא יודעת, משהו באיך שהיא עושה את זה, בכלל בקאברים שלה, זה הרבה יותר מדגיש את המילים, וגם הלחן כזה עצוב, ונו, לא יודעת פשוט כי ככה, אוקיי?! הרסת לי את החיים מספיק ליום אחד עם השיר הזה

רעוּת

New member
ואני אתן דוגמאות נוספות:

1. דניאל של אלטון ג'ון- אוקיי, אז בביצוע המקורי דניאל מטייל לו במטוסים ונוסע לספרד והוא שמח וטוב לבב, והמוזיקה סבבה, והכל טוב ויפה. אצל טורי דניאל מת. הוא שמע את הביצוע שלה לשיר ומת משברון לב
טורי רצחה אותו.
2. סטארי סטארי נייט- אם לרגע דון מקלין (נראה לי?) הצליחה לשכנע את וינסנט שאולי יום אחד הם יקשיבו לו, שיהיה בסדר וכו', אם הוא היה ושמע את הביצוע של טורי הוא היה ישר מדלג לשורה האחרונה- "They would not listen, they're not listening still. Perhaps they never will", וחותך את אוזנו אול אובר אגיין. 3. smells like teen spirit- אני לא אוהבת את הקאבר יותר מאת המקור, אבל אני חושבת שאם קורט קוביין היה בחיים והיה שומע את זה, הוא היה מתאבד רק בגללה. 4. i dont like mondays- זה גורם לי לרצות לקחת רובה ולירות באנשים תמימים בחצר בית הספר. או לפחות להזדהות עם זאת שעשתה את זה. 5. losing my religion- איבדתי אותה שוב כששמעתי את הקאבר הזה בפעם הראשונה
טוב, איי רסט מיי קייס (אוף יו).

FooK MI

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

|סקס|.

פלוטו24

New member
לא ידעתי שהיא עשתה

לסטארי נייט קאבר. זה אחד השירים האהובים עליי ביותר.

../images/Emo6.gif

מדויק להפליא! את שני הראשונים לא יצא לי לשמוע, ובכל זאת. (אבל טורי בלי דרמות זו לא טורי.
)

האמת

הקאבר הזה נשמע בול כמו הקאבר לLosing My Religion. לטעמי זה משעמם. זו מין נוסחה, שהיא עשתה אותה גם בטין ספיריט.

../images/Emo45.gif

וכמו שכבר טחנתי לך[לגל] את זה בראש[ובפות
]-טורי טובה בקאברים מפתיעים, אבל כשהתבנית חותכת[ע"ע קייס אופ יו] היא סתם עושה קאבר לשיר שהיא אוהבת לחתוך איתו.

noosh

New member
דווקא א קייס אוב יו

הוא אחד הדוגמאות של קאבר שאני אוהבת יותר מהמקור, ואלוהים יודע כמה אני אוהבת את ג'וני מיטשל. יש בו נגיעה כלכך אישית וכלכך עדינה ושברירית שאני פשוט מכורה אליו, אני מסוגלת להתמכר לפתיחה שלו וכשהיא שרה: parts of you pour out of me in these lines from time to time, אני מרגישה כאילו השירה שלה בעצמה זולגת. זה יפהפה, לטעמי, הקאבר הזה, אפילו אם היא לא ממש שחקה עם הלחן או ההגשה (כמו ב-Enjoy the Silence) או שינתה לגמרי את הקצב והאופי של השיר (כמו ב-Smells Like Teen Spirit או Raining Blood). באותה מידה אני אוהבת את Time מאוד, אפילו שהלחן והביצוע יחסית זהים. נכון, אין לה את הקול של טום וואיטס, אבל בחיי שהשירה שלה מוסיפה נופך אחר ל-and when they're on a roll she pulls a razor from her boot, and a thousand pigeons fall around her feet

ידעתי למה אני אוהבת אותך כל כך ../images/Emo7.gif

אבל אני לא יכולה להתעלם מההערה לגבי הנוסחאתיות. כאילו, זה מתאים לה לקחת שיר חותך על גיטרה ולהפוך אותו לשיר חותך על פסנתר. (ועדיין זה נשמע ממש טוב, וכיאלו זה שיר שלה. וזה מה שמיוחד פה. שהיא מכניסה טונות של אינטרפטציה וזה מה שהופך הכל לכ"כ מיוחד).

FooK MI

New member
../images/Emo45.gif לגבי Time

אבל כל כך. אני חושב שלעשות קאברים זה לא כזה פשוט, כי יש למה להשוות, ונדירים המקרים שקאבר מתעלה על המקור (ונדירים עוד יותר מקרים שהוא בא מנקודה כל כך אחרת, שאי אפשר בכלל להשוות), כי ברגע שמישהו מבצע שיר הוא חותם אותו. זאת אומרת, ככה השיר "אמור" להשמע. לפעמים יוצא לטורי ביצוע לא רע, ולפעמים היא לוקחת שיר טוב וקוברת אותו תחת הרים של חרא.

FooK MI

New member
אה, והביצוע המקורי של Raining Blood?

פי אלף על הקאבר :mad: |היהודים| [גל?] סתם, לא. זה חרא ממש, אבל קלטו את זה: I was reading about what was going on in Afghanistan--the way women were being oppressed, the destruction of religious statues. And when I heard that song, I just imagined a huge juicy vagina coming out of the sky, raining blood over all those racist, misogynist fuckers. אמג? [שלומי, יש לנו עוד כל כך הרבה ללמוד ;(]

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"אני רואה דּםםםםםםםםםםם רק רואה דּםםםםםםםםםםםםם" זה השיר הכי דפוק שהם כתבו אי פעם
. אגב, טורי גם עשתה קאבר ל-Only Women Bleed אם אנחנו כבר מדבירם וזה
. (ויש לך מזל שמאוחר. כי נראה לי שבקרוב יתחיל פה חוק חדש
)

למעלה