זהר, דעתי היא...

זהר, דעתי היא...

שזו לא הפעם הראשונה שהשימוש במונחים אקדמיים, והעובדה שמישהו השקיע את מיטב שנותיו בלימודים ובהתפתחות אישית ותורם כאן מידיעותיו; נתפסים כאן כהתנשאות, יהירות וכדבר פסול. קראתי את הודעתך לשחר ואת ההמשך המשורשר, וזו ההתרשמות הראשונה שקיבלתי, מעבר לכל הטעונים. התרשמתי גם, זהר, שנורא קשה לך לחיות בחו"ל, ואני מבין שנקלעת לסיטואציה נוראה זו בעל כורחך. תדע לך, שזה לא נורא. בינתיים אתה פטור מהחום והלחות הבלתי נסבלים, מפקקים אין-סופיים כל יומיים בגלל מחסומים שמקימים כדי להגן עלינו, מנהגים מטורפים שלא מכבדים את חוקי התנועה (ומן הסתם שמים זין על כל חוק אחר), מחוסר הבטחון שראש הממשלה הגדול מכולם הביא עלינו, מהצורך להלחם ולשמש בשר תותחים כדי להגן על 60,000 מטורפים ועל ההתנחלויות שהם יושבים בהם, ומעוד כמה תופעות נפלאות שאנו חווים בפינה הנהדרת הזו שלנו. ותאמין לי שאני גם מכיר מ"פ אחד ושני מג"דים, וגם מח"ט אחד, ואפילו אלוף; שלא נאלצו לאחרונה לגור ולעבוד בחו"ל, שנלחמו במלחמה כמוך, שהשאירו חצי מליבם שם כמוך, ובאורח פלא, אינם חושבים כמוך. קורה. יש גם פסיכים... ולעניין עצמו, אני רוצה לעשות שימוש ברשותך בטיפי ידע, למרות שאתה לא אוהב את זה... "מצאנו שמוטלת אחריות אישית על שר הבטחון (אריק שרון), כפי שפורט בדו"ח זה. לדעתנו מן הראוי, ששר הבטחון יוציא מסקנות אישיות נאותות מהפגמים שנתגלו במילוי תפקידו ואם יהיה צורך בכך שראש הממשלה ישקול, האם עליו להשתמש בסעיף 21א(א) של חוק יסוד הממשלה, לפיו ראש הממשלה רשאי להעביר שר מכהונתו." ועוד מתוך דו"ח ועדת החקירה לחקירת האירועים במחנות הפליטים בביירות התשמ"ג (פברואר 1983): "… בנוסף לכך, מוטלת אחריות על שר הבטחון, שלא הורה על נקיטת צעדים מתאימים למניעת או להפחתת סכנת הטבח, כתנאי לכניסת הפלנגות למחנה. במחדלים אלה יש משום אי-מילוי חובה, שהיתה מוטלת על שר הבטחון" (אין צורך להזכיר שוב מי היה אז שר הבטחון, לא?) מוטלת אחריות אישית לטבח. אי-מילוי חובה. ועדה ממלכתית קבעה. לא אני. לא שחר. לא העיתונות השמאלנית. אחריות אישית לטבח. אי-מילוי חובה. מעולם לא טוהר. להיפך, לפני כמה חודשים הוא גם הפסיד תביעת דיבה נגד איזה עיתונאי שסיפר עליו עוד כמה פנינים. הפסיד. בכל מקום נורמלי בעולם, איש כזה היה נעלם מהמפה. בחיים לא היה נבחר שוב לתפקיד ציבורי. אפילו לא למועצת מגדלי- הכבשים. אבל אצלנו... הדמוקרטיה הנאורה ביותר במזרח התיכון... המקום שבו כל אחד יכול לשכתב את ההסטוריה כראות עיניו כי הבורות והעליבות נתפסים כערכים, ואילו ההשכלה והחשיבה הביקורתית נתפסים כפשע; יבוא יום שגם אריה דרעי הפושע (אגב, אתה יודע שיצא מהכלא?) יהיה ראש ממשלה. או אולי שר-בכיר. לדעתי, עם השגים כאלה של שרון בכל שנות תרומתו הייחודית, הגיע הזמן באמת שהדרדסייה תבנה לו אתר... סקסופון

אורית 36

New member
אפשר שאלה קטנטונת?

ההודעה באמת מכוונת אל זהר ולא אלי אבל ...בפורום כמו בפורום. המסר הזה שאתה מנסה להעביר אל זהר,חייב לעבור רק בסרקזם? כי אם לא ייעשה פתח במעגל הזה זה יימשך....
אורית

אוריתי

המסרים שלי מועברים בסגנון שלי. הסרקזם שאת מייחסת לזה זו הפרשנות האישית שלך. את יכולה לבחור לראות בזה סרקזם. אילו היית רוצה, היית יכולה לבחור לראות בזה סאטירה. יש כאלה שיבחרו לראות בזה גועל-נפש. דיברנו על זה לא פעם, לא?
סקסופון

נגה...

New member
בוקר יפה לא??!!! ../images/Emo140.gif

יש סיבוב חדש בשוּק??!! מה מוכרים/קונים היום??!!
??!! shall we
נגה.

מו שיקו

New member
נגה יופי שבאת

את אוהבת אבק? עוד מעט יהיה לנו כאן את שחר וסקסו בתור אבק ואם יהיה מזל אז אולי אותי גם...

נגה...

New member
ככה אתה מקלקל לי??!!

בוקר כזה יפה...אלי ישי מחליט על צווי גרוש ה"ה קליינר אומר שבדמוקרטיה היחידה באזור צריך לחתום על הצהרות נאמנות למדינה..בלי זה אי אפשר לא חם ולח היום..דווקא מאוד קריר אין פקקים, חיילי צה"ל לא נופלים מרגליהם צווי מילואים החלו לחלק לבני 41 ומעלה כי... עוד משו??!! ואגב נייטי ואורית..סובייקטיביות זה "שם המשחק" במקרה הזה ולא רק משני צידי המטבע- זו של ההתבטאות בכתב וזו של קריאת הכתוב, כמו גם קיימת בכל התחומים האחרים בחיים. הלכתי לעשות "שוּק", מוש תהייה כאן שאחזור, או שתהפוך לגרגיר אבק??!!
נגה.

nightroll

New member
אורית ../images/Emo45.gif אהבתי מאוד!!!

את כ"כ צודקת, וזה נכון כמעט בכל תחום בחיים...

הצופה.

New member
לפעמים אני לא מבין אותך

מאחר ואין לי את הסיגנון שלך אנסה להשתמש בסיגנון של מישהו שהרבה יותר מימני.......להעיר לזוהר על זכותו להביע את דעתו כנגד אחת שכתבה בסיגנון מהוקצע שזה לא בסדר... "זהר, דעתי היא... שזו לא הפעם הראשונה שהשימוש במונחים אקדמיים, והעובדה שמישהו השקיע את מיטב שנותיו בלימודים ובהתפתחות אישית ותורם כאן מידיעותיו; נתפסים כאן כהתנשאות, יהירות וכדבר פסול " אבל באותה נשימה לומר על 60000 אנשים שדעתם שונה מדעתך שהם מטורפים ולהאשים אותם ברצח "בגללם אנחנו בשר תותחים" נראה לי קצת מוזר... גם אני רוצה לעשות שימוש בטיפ ידוע "מצאנו שמוטלת אחריות אישית על שר הבטחון ראש הממשלה ז"ל (יצחק רבין),ושר החוץ (שמעון פרס יבדל לחיים ארוכים) כפי שפורט בדו"ח זה. לדעתנו מן הראוי, שהוא יוציא מסקנות אישיות נאותות מהפגמים שנתגלו במילוי תפקידו ואם יהיה צורך בכך שראש הממשלה ישקול, האם עליו להשתמש בסעיף 21א(א) של חוק יסוד הממשלה, לפיו ראש הממשלה רשאי להעביר שר מכהונתו. " ועוד מתוך דו"ח ועדת החקירה לחקירת ארועי אוסלו התשמ"ד (פברואר 1999): "… בנוסף לכך, מוטלת אחריות על שר הבטחון, שלא הורה על נקיטת צעדים מתאימים למניעת או להפחתת סכנת הטבח,בטרם הוחלט על חלוקת הנשק לידי האוייב שכוון בסופו של דבר נגדינו. במחדלים אלה יש משום אי-מילוי חובה, שהיתה מוטלת על שר הבטחון" (אין צורך להזכיר שוב מי היה אז שר הבטחון, לא?) מוטלת אחריות אישית לטבח אזרחים ישראלים. אי-מילוי חובה. ועדה ממלכתית קבעה. לא אני. לא שחר. לא העיתונות השמאלנית. אחריות אישית לטבח. אי-מילוי חובה. מעולם לא טוהר. להיפך, לפני כמה חודשים הוא גם הפסיד תביעת דיבה נגד איזה עיתונאי שסיפר עליו עוד כמה פנינים. הפסיד. בכל מקום נורמלי בעולם, איש כזה היה נעלם מהמפה. בחיים לא היה נבחר שוב לתפקיד ציבורי. אפילו לא למועצת מגדלי- הכבשים. אבל אצלנו... הדמוקרטיה הנאורה ביותר במזרח התיכון... המקום שבו כל אחד יכול לשכתב את ההסטוריה כראות עיניו כי הבורות והעליבות נתפסים כערכים, ואילו ההשכלה והחשיבה הביקורתית נתפסים כפשע; יבוא יום שגם אריה דרעי הפושע (אגב, אתה יודע שיצא מהכלא?) יהיה ראש ממשלה. או אולי שר-בכיר. לדעתי, עם השגים כאלה של פרס ורביןז"ל בכל שנות תרומתם הייחודית, הטלת רפש בכל מי שדעתו שונה מדעתך ראיה סלקטיבית של המציאות חיים בבועה אינפנטילית של שנקין מסעדות מלצריות מאכלי ים מעבירים אותך על דעתך כל מי שעניים בראשו רואה את האמת................. מכון פרס לשלום מקבל מליוני שקלים בשנה על חלוקת נשק לאויב מכון רבין לדיכאון כנ"ל בגללם ורק בגללם נרצחים בכלי הנשק שלנו אנשים יום יום והעם נמצא בפחד ביילין שמייצג את האוייב ומקבל פרנסתו מהאיחוד הארופאי מקבל במה בכלי התקשורת.. אבל סקסופון כסקסופון יורה בדרעי שייצג נאמנה את ציבור בוחריו ואכן גנב אבל הוא שילם....ישב בכלא וכולה גנב כמה מאות אלפי שקלים ואכן מגיע לו אבל אלו שהכניסו את העם לאאופוריה בדיוק כשם שעשו במחדל מלחמת יום הכיפורים הם שבגללם מתו ים של אנשים במלחמה "ההיא"(לא רוצה לספור כמוכם השמאל) אלו שבגללם נרצחים נשים וילדים כל יום אלו בסדר... ולדעתי אם דרעי ישב ארבע שנים בכלא על מעשיו אז אלו צריכים לשבת כל ימי חייהם בכלא וגם בגילגול הבא איך שיולדו להכניס אותם לכלא שוב ..... הם עדיין לא שילמו........ועדיין חיים על חשבוננו והאבן שהם זרקו 70 חכמים לא מצליחים להוציא אותנו מהבוץ אבל מי אשם? מי שמנסה כן מנסה המלחמה קשה פיתרונות אין.. במקום ללכת אחורה ולהאשים כל מה שזז בלשון חלקלקה "מזל שלא האשמת את חוה שאכלה מהפרי האסור..או את קיין שהרג את הבל ובגללם......" אולי תציע פיתרון?

צופה יקר

מצטער שלא הצלחתי להבין הרבה בהודעתך. לגבי אותה ועדת חקירה שאתה מציין, לא שמעתי על קיומה. כנראה, שבזמן שהיא נערכה, הייתי שקוע בעיניה התכולות של המלצרית ההיא בשינקין, או אולי שיכור ממאכלי הים שאכלתי. מה שכן הבנתי זה מה שאתה אומר לגבי דרעי. ואני מוכרח להודות, בשמחה רבה יש לומר, שאתה צודק. הוא, דרעי, אכן בין הבודדים שתמיד ייצג את האינטרסים של המגזר שבחר בו. ואכן, הציבור של ש"ס, אותו ציבור של מושחתים ואינטרסנטים שבתחפושת המסכנים והמקופחים סוחטים את קופת המדינה ואת כספי הציבור ללא הבחנה, ומחזיקים את כל מקבלי ההחלטות בביצים, יכול להיות גאה בכך שנבחריו אכן מייצגים אותו נאמנה. נכון שבעבודת הקודש הזו, ובעזרת השם, הם לוקחים כמה מאות אלפי שקלים לכיסם. אבל מה זה לעומת התועלת הרבה שהם מביאים למדינה ובעיקר למגזר שהם מייצגים… ו…פתרונות? אין לי פתרונות. לא התפקיד שלי להציע פתרונות. לי יש את העבודה שלי. שכל אחד יעשה את העבודה שלו. יש כאלה שמשלמים להם בשביל להציע פתרונות. בינתיים, הם מביאים עלינו אסונות: אסון פוליטי, אסון חברתי, אסון מדיני, אסון דמוגרפי, אסון אקולוגי, אסון כלכלי… אבל תאמין לי… אחרי שקראתי את ההצעה שלך, אם תהיה מועמד בבחירות, אני מוכן לשקול בכובד ראש הצבעה בעדך. מה יכול להיות כבר רע, אחרי מה שידענו בשנה זו? ובכלל… אני תמיד בעד לנסות רעיונות מקוריים ויצירתיים… וחוץ מזה, וזה כמובן אישי וסובייקטיבי, יש לי תחושה ששכחת להיות ענייני במאמץ שהשקעת לרדת עליי אישית, אבל אולי זו סתם תחושה שלי ולכן זה לא חשוב. אני רק מספר לך על התחושה שלי, ואני יודע שזו בעייה שלי ושאתה לא התכוונת. מה שלא ברור לי בכלל, זה מה מפריע לך כל כך בבועה האינפנטילית שלי. לא ברור לי מדוע הפוזה הפלצנית שלי של שינקין, מאכלי ים, אטצטרה; פחות מכובדת בעיניך מהפוזה הנאורה שלך של תקיעת נודים לכל עבר; אבל כנראה שזה מה שהולך היום. ותדע לך, שמעבר לכך שאנחנו לא מסכימים בדעותינו הפוליטיות והחברתיות, וזה בסדר גמור מבחינתי; שום דבר בבועה האינפנטילית שלי לא מעביר אותי על דעתי. וגם אצלך, אני מניח, הצחנה שאתה יוצר סביבך כשאתה הולך ומפליץ על ימין ועל שמאל לא מעבירה אותך על דעתך. כל אחד הרי רגיל לסביבה הטבעית שלו. שמה הוא מרגיש הכי נוח. לא כך? ואני גם קצת מקנא בך, כי נראה לי שעוד מעט גם אתה תזכה לאתר משלך. תגיד... תוכל לשכנע את הדרדסייה שתבנה גם לי אתר? סקסופון

גם אני רוצה להגיד משהו..

אבל אין לי מה. בעצם יש לי: א. בדיחות ממוחזרות פחות מצחיקות ב. שינקין הוא הרחוב הכי מגעיל בת"א (חוץ מיהודה הלוי ואלנבי) ג. פוקות עשויות להיות תחביב נחמד אם כי, אכן, שנוי במחלוקת. מה שבטוח, כאמצעי לעורר גלי צחוק הן מצויינות. ד. אכן יש הבדל בין ועדת חקירה שהתקיימה לזו הפיקטיבית אך כידוע, גלגלי הדמוקרטיה ושלטון החוק לא תמיד טוחנים כמו שכולנו מצפים. ה. דרעי אכן גנב וישב אך קיימים עשרות (אם לא מאות) מאותו סטטוס שגנבו ולא ישבו (והם צריכים לשבת). ו. המדרחוב בנחלת בנימין היה היום צבעוני מתמיד אך נטול אבטחה לחלוטין, שלא תגידו שלא אמרתי.

למעלה