זהירות

זהירות../images/Emo70.gif

בעת העברת קובץ GEDCOM בין תוכנות שונות, לא כל מה שאתה מתכוון להעביר -עובר בפועל. - חלק עובר - חלק משתבש - חלק נעלם בהנחות הנ"ל, מהו בדיוק בפועל קובץ GEDCOM ומה הוא אמור להיות
סענדער

yehudad

New member
קובץ GEDCOM הוא מעין קובץ טקסט

המשמש להעברת מידע מתוכנה אחת לשניה. אבל הבעיה איתו שהוא מאפשר מרחב גדול של תמרון בתגיות היצוא. כלומר, כל תוכנה יכולה לשחק עם התגיות הללו איך שהיא רוצה (לדוגמה האופן שבו הן נכתבות). הדבר כמובן גורם לבעיות ביבוא הנתונים. יש גם גרסאות שונות - האחרונה היא לדעתי 5.5. צריך לוודא שהתוכנה שממנה מייצאים והתוכנה אליה מייצאים יודעות לעבוד עם הגירסה של ה- GEDCOM. בקיצור - הרבה בעיות. אסור לשכוח שיש אפשרות שמידע שמוחזק בתוכנה אחת לא מוחזק (ולכן גם לא מיובא) בתוכנה האחרת.

GEDCOM

בגירסה האחרונה של "אילנות" יש באג משונה. בנוכחות מרכיבים מסוימים של OFFICE 2000 הוא אינו מאפשר לייצר קובץ GEDCOM . הבעיה שלי ושל חנה שיש לנו בעץ המשפחה המורחב הרבה מאד תאריכים עבריים וכאלה שהיינו רוצים שימשיכו להופיע בתור כאלה. (תאריכים המתיחסים לרבנים ידועים אבל גם תאריכי ימי ההולדת של הנכדים, שאינם כל יודעים את התאריכים הכלליים). תכנת אילנות מטפלת בתאריכים כפולים כאלה די יפה. המליצו לנו בבית התפוצת תכנת DOROTREE הירושלמית. אחרי שרכשתי אותה נתברר לי שהיא מיבאת את התאריכים העבריים מקובץ GEDCOM בסדר אבל מיצרת תאריך לועזי שגוי כנגדם. אני מקוה שהם יפתרו את הבעיה במהירות. אני כמובן זקוק לקובץ GEDCOM כדי לעדכן את עץ המשפחה באתר המשפחתי. במשפחה גדולה יש כל הזמן חתונות ולידות, אבל לצערנו גם פטירות.

המשך

אם מישהו רוצה להתעמק בהבטים הדקדוקיים והלינגויסטיים של GEDCOM הינה הקישור למסמך הרשמי שכמו הרבה משאבים גיניאלוגיים חשובים הוא פרי עבודתו של מוסד נוצרי The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints .

למעלה