זהירות, שאלה מטומטמת!

uv1234

New member
למעשה, את הידיעונים של ת"א...

אפשר להשיג חינם, והם נמצאים (לפי הפקולטות השונות) פה.

uv1234

New member
זהירות, שאלה מטומטמת!

ערב טוב לכולם. אז ככה: התחלתי לעבור על הידיעון של הפקולטה להנדסה, וגיליתי שאני לא ממש יודע מה זה ש"ס (שעה סמסטריאלית), י"ס (יחידה סמסטריאלית) ו-ש"ש (שעה שנתית). מישהו יכול לעזור לי? בתודה מראש, יובל

יוסי99

New member
גם אני בהתחלה השתגעתי מזה

אז ככה לא יודע מה יחידה שנתית, והמושג השני שהזכרת. ש"ס או נ"ז(=נקודת נזכות) (אצלנו זה אותו הדבר). יחידת זמן המייצגת שעה אקדמית (45 דקות), שבה אתה לומד קורס מסוים במהלך סמסטר אחד. כדי לסיים תואר אתה צריך מס´ מסוים של נקודות זכות (או ש"ס, כאמור), למשל אצלנו מדובר ב 141 נ"ז. עוד חשיבות שיש לזה: ברוב הפקולטות מגבילים את מס´ הש"ס שאתה יכול ללמוד בסה"כ בשנה (אצלנו 42 נדמה לי). וכמובן: ככל שהקורס מורכב מיותר ש"ס, פירוש הדבר שהמשקל שלו בממוצע גדל בהתאמה. שים לב ואל תתבלבל רק: קורס של 6 ש"ס למשל יכול להיות סמסטריאלי או שנתי - אם הוא שנתי זה אומר שבכל סמסטר אתה כמובן לומד רק 3 ש"ס..

atudaman10

New member
אהם אהם

ש"ס כמו שהסבירו לך זה משהו כללי שיש בכל המקומות ומתייחס לשעות לימוד בסימסטר כמשתמע משמו. לפי מיטב הבנתי י"ס הוא מושג ספציפי לאוניברסיטת ת"א, והמשמעות שלו היא רק בקביעת התשלום ללימודים. יש איזשהי מכסה של יחידות סמסטריאליות שמהוות תואר, ובהתאם ליחידות שלמדת אתה משלם. דרך אגב, לא אמרת שנרשמת לחשמל-פיסיקה בטכניון?

uv1234

New member
תודה לכולם על התשובות

בקשר להרשמה לטכניון, אכן כך, אבל נרשמתי לתל-אביב כמוסד לימודים בעדיפות שנייה, ורק להם יש את הידיעונים באינטרנט.

uv1234

New member
ועוד אחת קטנה...

אני מתרשם ששעה סמסטריאלית משמעותה שעות לימוד בשבוע, כלומר קורס של 3 שעות סמסטריאליות הוא קורס אותו אני לומד 3 (אלא מה) שעות בשבוע. האם זה נכון?

arifell

New member
הקטלוג של הטכניון מופיע ב:

אתר של הטכניון, איפה שרשום קטלוג. אני מניח שזה מכיל את כל האינפורמציה של המידעון, ואני יודע שזה מכיל המון אינפורמציה על הפקולטות ועל הקורסים.

למעלה