זהירות נפילת מתח

מיכל ט

New member
זהירות נפילת מתח

שוב התחושה המעצבנת שלא הולך לי שום דבר. ישבתי כל היום ללמוד וכמעט שלא התקדמתי. אין לי כח לזה או לעובדה שלימודים רק גורמים לי לרחם על עצמי. חוץ מזה זה מעצבן אותי שאני נותנת להרגשה הזו להישתלט לי על החיים. כולם סביבי מנסים לעזור ונותנים עצות וגם לזה כבר אין לי כח.אני חושבת שזה היה סוג של היבריס לחשוב שאני יכולה ללמוד תואר שני. בכלל בזמן האחרון אני מרגישה שאני צריכה כל כך להתאמץ בשביל כל דבר לא רק לימודים. מחר יש לי את השיחה עם המנהלת שלי שבה אני מודיעה שאני עוזבת ואני מתה מפחד. וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר..

POOH*

New member
קחי חופש....

קודם כל בהצלחה בשיחה מחר... ולגבי הלימודים קחי חופש - של שעה שעתיים, יום. תעשי משהו אחר - אל תחשבי על הלימודים ואח"כ תחזרי לזה.... ושוב אני מציעה אם תצטרכי עזרה את מוזמנת לבוא לכאן ואני מבטיחה לעזור כמה שאוכל - ומבטיחה גם שכאן אף אחד לא יתן עצות מיותרות.... והעיקר - אל תישברי... גם אם זו תקופה מייאשת כזו היא תעבור... ואני כן מאמינה שאת מסוגלת ללמוד תואר שני... אז לא להתייאש... POOH

freearth10

New member
הגעת עד לגשר - חצי אותו לאט

הגעת עד לגשר - לא תחצי אותו? עשית את כל הדרך הזו בזכות עצמך. עוד מאמץ קטן ועברת את הכל! ומחר מחרתיים הכל יראה כבר אחרת. אם
יוכל לעזור לך אז הנה עוד כמה
מאיה

מיכל ט

New member
תודה../images/Emo39.gif

השיחה עברה בסדר. אני מסיימת לעבוד בעוד חודש ועכשיו רק מתחיל תהליך הפרידה מהמטופלים והצוות. לא קל לעזוב, עבדתי שם שלוש וחצי שנים. זה הכי הרבה שעבדתי במקום אחד. בקשר ללימודים.. אני אגיד למרצה שכשאני אסיים את העבודה אני אגיש ואם זה לא ילך אני אצטרך לעשות קורס אחר במקום. מחר אני לומדת אבל לא נראה לי שאני אדבר איתה. אין לי כוחות להסביר לה שוב, אולי בשבוע הבא. רציתי לשאול אם משהו יודע על הקשר בין שינויים במצב הרוח וADHD. או שזה רק אני הפסיכית עם התקפי דיכדוך?

adiii

New member
מצבי רוח

היי מיכל, יש לי לפעמים בערבים כנראה בזמן שההשפעה של הריטאלין מתחילה לעבור מעין תחושה לא טובה, תחושה שאני לא יכולה להסביר ועד כמה שזכור לי גם לא היתה לי לפני התחלת השימוש בריטאלין, ואם היתה בכל אופן אז לא בכזו תדירות. תנסי לראות אם יש קשר בין הימים שאת לוקחת את הריטאלין לימים שאת לא לוקחת. עדי

freearth10

New member
את לא היחידה

אנחנו עובדים המון ממקור של רצון ולמרות ההסחות אנחנו מתמודדים, אבל זה בא על חשבון של משהו, אז אנחנו כל הזמן שמיים-ארץ. החוכמה היא רק להבין שכאשר אנחנו בשמיים, באיזשהו שלב ננחת גם על הארץ. ושזה בסידר וזו הדרך שלנו לאסוף כוח ולעלות שוב למעלה. באיזשהו שלב, חלק מאיתנו מוותר על הדרישות שהוא מציב לעצמו ואז הוא מאפשר לעצמו חיים קצת יותר מאוזנים. מאיה

kniaper

New member
רד עלה עלה ורד

השינויים במצבי הרוח הם חלק בלתי נפרד מהעניין (של ADHD) זה די נפוץ ומטעה לפעמים את הרופאים לחשוב שמדובר במאניה-דיפרסיה אלא ש מי שיש לו מאניה דיפרסיה נוחת על דכאונות ארוכי טווח שיכולים להגיע לכמה שבועות והתקפי מאניה ארוכים גם כן. אז אם במאניה-דפרסיה מדובר בנדנדה של רגשות, אצלינו מדובר בלונה פארק של רגשות וכך בעצם הרופאה מבדילה בין שתי האבחנות. חברים עם ADHD יכולים לדווח על שינויים קיצוניים במצבי הרוח במסגרת של יום אחד בלבד ואפילו כמה שעות. צריך לזכור, כמו שfreearth10 אומרת שתמיד כשאנו למטה מחכה לנו העלייה למעלה (מההיפך כדאי להתעלם
)

28איילת

New member
אכן

שינויי המצב רוח מוכרים. יש אפילו דכאונות כרוניים שבאים יחד עם ADD, ולפעמים מאניות מטורפות ביניהם. אין ברירה, צריך לעבור את זה. מצחיק כמה שקל ועצוב כמה שזה קשה כשאת בתוך זה. בכל מקרה אם את צריכה עזרה במשהו או אפילו לדבר, אני כאן. (אני אעשה הכל היום בישביל להתחמק מהעבודה שצריכה להיעשות....)

כל סוף הוא גם התחלה של...קלישאה

ליבי עם המטופלים שלך, אני יודע שזה הפסד גדול עבורם. זה בוודאי קשה מאוד גם לך. אני שמח שלנו יש אותך
גידי

28איילת

New member
תתעודי!

זה שהגעת לתואר שני זה כבר מהמם! אני בסוף התואר הראשון שלי (השני במספר- למדתי קולנוע 3 שנים והתיאשתי) ואני מאוד מקווה להחזיק מעמד עד סוף הסמסטר הזה שהוא גם האחרון. יש לי 2 סמינריונים ו-2 פרוייקטים שנתיים ופשוט בא לי למות לפעמים מרוב לחץ. שווה לחלק משימות לחלקים קטנים, אני כל שבוע עובדת על פרק או תת-פרק במשהו ולאט לאט מתקדמת. בכל מקרה, ליבי איתך.

מיכל ט

New member
תודה איילת

החלטתי לקחת כמה ימים חופש מהלימודים והיום בגלל השלג המהמם!!! היה לי גם חופש מהעבודה. אני חושבת שאני אוכל לנצל את החופש של מחר כדי לשבת ללמוד. ו.. אני מרגישה יותר טוב. אייך הייתה ההרצאה היום? הייתי באה אבל המזג אויר הזה שנחת עלינו לא ממש אפשר
בנתיים התכנית היא
ו
לילה טוב מירושלים הלבנה מיכל

למעלה