זהירות, מים.

freedom rider

New member
זהירות, מים.

מתמטיקאי אחד, לא חשוב מאיזה תחום, הגיע לקליניקה של פסיכולוג ידוע. "דוקטור", אמר המתמטיקאי, "יש לי בעיה. לפעמים נדמה לי שאני לא קיים". הפסיכולוג לא התרגש: "בוא, שכב על הספה, ונטפל בזה". אחרי כמה חודשי טיפול, שאל הפסיכולוג את המתמטיקאי: "נו, השתכנעת שאתה קיים?". "כן!", ענה המתמטיקאי בשמחה. "ועכשיו נטפל בבעיית היחידות".

שלג19

New member
../images/Emo151.gif יפה! ויש לי עוד אחת... ../images/Emo6.gif

...אפילו שבטח כולם מכירים כל הפונקציות עורכות מסיבת אלכוהול קטלנית. הנגזרת משתכרת ומתחילה לצעוק לעבר הפונקציות האחרות: "היזהרוווו אני הולכת לגזור אתכן!" כל הפונקציות בורחות כמובן, פרט לאי באיקס, שמתייצבת מולה ומתריסה: "לא מפחדת! אני אי באיקס!" מחייכת הפונקציה ועונה: "כן? אז אני d/dy !! " יש שרשור של בדיחות מתמטיקה?... אם אין, אולי הגיע הזמן לעשות!!! למטה - לינק לאתר משעשע

1ca1

New member
לא הבנתי כ"כ......

כנראה בגלל שאני לא מבין מזה d/dy זה לא אמור להיות f´(x)=dx/dy?

1ca1

New member
אופס בדיוק הפוך מה קורה לי?

f´(x)=dy/dx נכון? אז מה זה d/dy ואיך זה קשור לנגזרת?

שלג19

New member
../images/Emo80.gif ובכן...

כאשר יש לך את הפונקציה e^x אזי (d/dx)(e^x) זה לגזור את אי באיקס, לפי איקס, כפי שבתיכון רגילים לעשות. כאשר כותבים (d/dy)(e^x) אנחנו גוזרים את אי באיקס, אבל לפי הפרמטר וואי... אבל - וואי כלל לא מופיע כאן, ולכן אי באיקס נחשב כקבוע בלבד, ונגזרתו היא אפס. כלומר, כאשר גוזרים את אי באיקס על פי וואי, מתקבל 0. לכן אי באיקס צריכה לברוח כל עוד נפשה בה, שמא היא תתאפס על ידי די לדי וואי

ידיעות אחרונות של היום, ע´ לפני

אחרון (מדור ספורט): "איגוד ההחלקה על הקרח: לא ביקשנו סיוע רק עבור חייט וסחנובסקי... ...ובנוסף, החוק מאפשר להם לאשר רק 75 אחוז מהסכומים אותם מבקשים."

למעלה