זהירות מאופנועים

yanivlul

New member
זהירות מאופנועים

אני רק חודש על הכביש, אבל לתחושתי הסובייקטיבית, בינתיים רוב ההפתעות שלי הגיעו מאופנועים או קטנועים שעשו שטויות מטר ממני. יכול להיות שזה מקרי, אבל נראה לי שאני מתחיל להבין שלא כל התאונות (לא עלינו) נובעות בהכרח מנהגי רכבים טפשים או שונאי דו'ג . עשו טובה גם אם לכם ברור מאוד מה אתם עומדים לעשות, לא בטוח שכל ל מי שסביבכם מבין. נסיעה בטוחה

Rיקושט

New member
מבין את הרגשתך

והעצה הכי טובה שלי אליך היא שאתה, בתור נהג רכב תנהג בנתיב שלך, תסתכל במראות ותהיה מודע לסביבתך, תאותת כשאתה עובר נתיב או פונה ובעיקר אל תפתיע את המשתמשים האחרים בכביש (למשל אם אתה עומד לפספס פניה, אז אל תשבור שמאלה\ימינה בשניה האחרונה אלא תמשיך ישר ותמצא מקום להסתובב).

איך זה קשור למה שתיארת? זה קשור כי אתה לא צריך להיות מוטרד כל כך מהאופנועים שנעים סביבך (סביבה עירונית, לפי מה שאתה מתאר), אתה תהיה עסוק בנהיגה שלך והכל יהיה בסדר. אנחנו מתנהלים סביבך.

בעיקרון אתה תמיד תהיה "מופתע" כי לאופנועים אין נתיב משלהם כמו לרכבים, אנחנו נעים במרחב יחד איתכם, לידכם, מאחוריכים ומלפנכם.
עם הזמן אתה תהיה פחות מופתע, העיקר שתזכור לא להפתיע אף אחד.

נ.ב,
כמובן שיש גם לא מעט מופרעים, רוכבים, הולכי רגל ונהגים וזה לא קשור לכלי אותם הם נוהגים אלא לאנשים עצמם.

פרארי1

New member
הוא מדבר מנקודת מבט של רוכב, לא נהג

ואני בהחלט יכול להבין ולהזדהות עם מה שהוא אומר.
בירושלים המצב עוד נסבל, כשאני מגיע למרכז אני ממש מתמקד בלזהות את הרוכבים בסביבתי (יש הרבה יותר מאשר בירושלים), מנסה לצפות את פעולותיהם ויוצא מהנחה שהם תמיד יעשו את הדבר הכי מטורף שאפשר להעלות על הדעת.

Rיקושט

New member
אם כך, אז אני מאוד מבין אותו.

אין ספק שהזמן שאני הכי חושש בכביש הוא כשאני מוקף ע"י רוכבים מפגרים (בדר"כ בנפחים קטנים) ששוכחים שהם לא לבד על הכביש.

אבל הפיתרון הוא פשוט, או שאני מאט ונותן למאסה להתקדם או שאני מאיץ והם מאחורה, בכל מקרה אני לא נשאר יחד איתם.

uphilll

New member
אין לך מה לחשוש

"תנהג בנתיב שלך, תסתכל במראות ותהיה מודע לסביבתך, תאותת כשאתה עובר נתיב או פונה ובעיקר אל תפתיע את המשתמשים האחרים בכביש (למשל אם אתה עומד לפספס פניה, אז אל תשבור שמאלה\ימינה בשניה האחרונה אלא תמשיך ישר ותמצא מקום להסתובב).

...אתה לא צריך להיות מוטרד כל כך מהאופנועים שנעים סביבך...אתה תהיה עסוק בנהיגה שלך והכל יהיה בסדר.

בעיקרון אתה תמיד תהיה "מופתע" כי לאופנועים אין נתיב משלהם כמו לרכבים...עם הזמן אתה תהיה פחות מופתע, העיקר שתזכור לא להפתיע אף אחד".

yanivlul

New member
תודה, אבל כנראה שלא הבהרתי את עצמי

אני נוהג חודש על ג'וירייד ולא על רכב, ובגלל זה אני מופתע שדווקא הדו'ג מפתיעים ומסכנים אותי...

Rיקושט

New member
כמובן שלא יכלתי לדעת את זה כי לא היה ברור

שאתה מדבר כרוכב.

אל תהיה מופתע, אנחנו היחידים שאין להם מקום משלהם בכביש, הגודל שלנו לא מתאים לשום נתיב ואנחנו צריכים כל הזמן להמציא לעצמנו את הדרכים (כאשר אנחנו לא רוצים להתנהג כמו מכונית ולרכוב בטור) ובגלל שכל אחד פחות או יותר קובע לעצמו איפה בכביש הוא רוכב אז אין סדר מה שמוביל להמון "כמעטים" בין הרוכבים.

Rיקושט

New member
החוקים הבלתי כתובים של הרוכבים:

1. אל תחסום אופנוע מהיר ממך ברמזור - אתה עם 125 סמ"ק, אל תתקדם ותעצור לפני ג'יקסר או אפילו סתם קטנוע גדול.

2. אל תעצור בין רכבים ותתקע רוכבים מאחוריך כמו סרדינים בין הרכבים, תתקדם אל לפני מעבר החציה (במידה ואפשר) ותן לאלו שמאחוריך להתפרס לרוחב הכביש.

3. אתה מגיע לפקק, תבדוק עוד לפני מי מגיע מאחוריך ומי כבר נמצא בין הרכבים בפקק, אל תעבור בין המכוניות מבלי לבדוק שאתה לא נכנס לתוך הנתיב של מישהו אחר! תמיד תהיה בקשר עין עם הקרובים אליך.

4. אתה רוכב בכביש ריק עם עוד כמה רוכבים, אל תצד אליהם! אחד בכל נתיב זה מספיק, אל תרכב על הקו שלהם בדיוק אלא קצת לצד שבמקרה של עצירת פתע לא תכנס להם בגלגל האחורי.

5. אל תפנה ימינה מהצד השמאלי של הנתיב! זה שאתה אופנוע זה לא אומר שזה מותר לך! (בדיוק קרה לי לפני כמה ימים, כמעט נכנסתי באדיוט הזה)

6. אל תעקוף דבוקה של אופנועים במהירות ובצמוד אליהם! תמתין עד שיהיה פתח עם מרווח בטחון. (במיוחד אם יש לך אגזוז מאוד מרעיש, סעמק מישהו כמעט גרם לי לעוף לתוך למדרכה כשעבר ס"מ ממני בפול גז)

זה מה שקפץ לי לראש, בטח יש עוד, מישהו רוצה להוסיף?

yanivlul

New member
תודה רבה על הטיפים, מיישם כבר ממחר

אגב, קראתי גם את "רכיבה נכונה " של נחום לב, לא בטוח כמה זה מחדש לחבר'ה הוותיקים, אבל לי זה סייע בנושא אסטרטגיית נהיגה. ממליץ לכל מי שעולה על דו'ג

פרארי1

New member
בהחלט ספר מומלץ

הנסיך.

New member
שכחת את את שני החוקים החשובים ביותר

1. אל תתנהג כמו בהמה על הכביש
2. התייחס לנהגים סביבך כמו שהיית רוצה שייתחסו אליך.

נ.ב. אני מאוד לא מסכים עם חוק מס' 1 שלך -הוא מניח שיש לי מושג מה זה כל האופנועים מסביבי (אין לי מושג) והוא מניח שאכפת לי שלאדון סוסו מאחורי יש אופנוע מהיר יותר (מבחינתי שום אופנוע \ קטנוע לא מהיר יותר מהסילבר שלי)
רמזור זה רמזור, כמו שכשאני מגיע עם האוטו שלי לטור מכוניות, אני לא מצפה שכל המזדות 3 (והמיאטות, והSLK, והZ370 והTT, נו טוב, אלה עם האיבו והSTI יכולים להשאר, גם הבחורה עם הפורש..) יזוזו בשבילי, אף רוכב על שום אופנוע לא צריך לצפות שמישהו יזוז בשבילו.

על הכביש כולם שווים. בטח ובטח ברמזורים, אנחנו לא על מסלול, ולא היה מקצה דירוג לפני שהתחלף לאדום :)

Rיקושט

New member
----------------->

1. מה זה "בהמה" אתה חושב שאתה בסדר ואני חושב שאתה בהמה, זה סובייקטיבי.

2. זה בדיוק מה שאני עושה, רק שהם לא יודעים מה שאני רוצה ובגלל זה כתבתי את ההודעה.

הסעיפים שלך הם בערך כמו אלו שאומרים לך: תנהג טוב! - מה זה לנהוג טוב?!?!

לגבי חוסר ההסכמה שלך, אתה כנראה לא מבין את כוונתי.
אני לא אמרתי להתחיל לעשות השוואת של 0-100 בין כל הכלים ושתזכור את כולם ושתדע שGSX1000 צריך להיות לפני R1, אני מתכוון ש50 סמ"ק עם מורכב לא ייעמד מלפני קטנוע 500 סמ"ק בצומת כי זה ברור שהדבר הראשון שיקרה זה שה500 סמ"ק יתחיל לחפש דרכים לעקוף אותו, אז למה לחסום? הרוב מבינים את זה, מעטים המקרים שאני נתקל בחסימות האלו.

l coyote l

New member
בנוגע להיררכיית כלים, הולך גם הפוך.

בהתקרב פקק באופק, יהיה לא מתחשב מצד אופנועים להכנס לפני קטנועים, שהם בעלי יתרון מובהק בהשתחלות, ולתקוע את הקטנוע מאחורינו.

Rיקושט

New member
נכון.

אני מודה שאני מתקרב לפקק ואני יודע שערימה של כלים קטנים מגיעים מאחורי אני לפעמים עוצר מאחורי הרכב ונותן להם לעבור בחריצי הפקק איפה שאני לא יכול, אין סיבה לתקוע אותם.

l coyote l

New member

אגב, אני לגמרי איתך בפחד מדו"גים אחרים, בעיקר קטנועים.
בדומה לנהגי פחיות הרבה מהם שוכחים להסתכל הצידה לפני שהם פולשים לך לקו הנסיעה.
שומר נפשו יתן גז וירחק.

NEO83

New member
ואני סתם לא אוהב להשתחל

כאשר מאחוריי יש תור של קטנועים (כן גם קריות-חיפה יש קטנועים
) אני זז הצידה ונותן לכולם לעבור אותי, מעדיף להיות אחרון ולא לפחד שמישהו פתאום יפגע בי מאחורה.

למעלה