זהירות חפירה!../images/Emo18.gif
אח, כמה זמן לא היתה כאן חפירה טובה.
בעצם, זו לא חפירה כזו רצינית, אבל ניחא. טוב, *חוזר למציאות*, כולנו זוכרים את הקטע במערה, כשדמבלדור מעורפל, והוא מתחנן למישהו שלא יפגע במישהם. אני לא הבנתי בדיוק את הקטע הזה, אבל כעת נראה לי, שבעצם כל מה שדמבלדור הסביר להארי על כח האהבה, זה בעצם מנסיון אישי שלו, אנו רואים שמה שהכי הפחיד אותו, היתה פגיעה באלו שהיו או שהינם יקרים לו. ייתכן שהלחש המסתורי {בעצם שני לחשים} שדמבלדור ניסה להפעיל על וולדמורט במשרד הקסמים, ושרולינג מסרבת לומר מה טיבו, הוא בעצם צורה של תיעול לכח הזה. בעצם, זה נראה שהאהבה היא גם מקור הכח וגם מקור התבוסה של דמבלדור, למשל פוקס, שנאמן לו בצורה מדהימה, ויותר מסתם נאמנות, מי שזוכר את הקטע: "הוא האשים אותי שאני איש של דמבלדור בכל רמ"ח איברי"... "אמרתי לו שזה נכון"... דמבלדור דומע, ופוקס משמיע קול מוזר של הזדהות או משהו, זו לא סתם נאמנות, זה יותר מזה. ומצד שני, הכישלון לכאורה מצידו להבחין בסכנה מצד סנייפ, מראה שבעצם האהבה והאמונה בנאמנות הם גם מקור החולשה שלו, אבל לגבי ה"בגידה" כביכול מצד סנייפ העניינים עדיין לא ברורים, כך שמוקדם להסיק מסקנות לגבי חולשה. מה אתם אומרים? איך כח האהבה יכול לגבור על הקוסם החזק והאכזרי ביותר בעולם?
אח, כמה זמן לא היתה כאן חפירה טובה.